11-12 mjeseci su stari svi u boksu a izgleda veliko zbog kuta slikanja,ima oko 650 kilograma možda koju kilu više,dok se prodaju idu ili svi po istoj cijeni ili ih ne dam.Znali su prije dolaziti svakakvi nakupci pa pitaju jel mi hitno za novce i da bi oni crne vagali posebno i po kunu manje,i onda odmah ruše cijenu.Ja im uvijek kažem da hrane imam za dvije godine i ako treba tovit ću ih dok ne budu 1500 kila ali ih za male novce ne dam.Svaki put sam dobio onoliko koliko sam tražio jer je uvijek dobra roba,prošle godine sam prodao po 16 kuna bikove i junice zajedno.Samo ne treba popustiti tim lopovima.
Proljev se liječi antibioticima,a za to ti treba veterinar koji za proljev uzme od 150-200 kuna.Ako liječiš sam ispadne te 15-20 kuna ovisi koji je lijek.A čime ti misliš hraniti te male telce?Ako misliš hraniti zamjenicom onda možeš odmah odustati,zamjenica je niškoristi koliko god dobra ili skupa bila.Ja sam hranio jednom svoje telce i rezultat je bio da su telci sa 3 mjeseca imali 110 kila,a potrošio sam zamjenice u vrijednosti kao da sam hranio mlijekom.Samo što bi sa mlijekom bili 160 kila a ne 110.Zamjenicu odmah prekriži,da bi se zamjenicu isplatilo davati litra mlijeka bi trebala biti 4.5 kn.pozdrav radni narode
novi sam pa mi nemojte uzet za zlo ako pitam nesto sto ste mozda vec raspravljali. prvo da se malo predstavim. inace sam iz okolice Nove Gradiske i naravno bavim se poljoprivredom.
e sad pitanje:
dali netko od vas kupuje skroz malu telad za tov i ako da kako rijesavate problem proljeva? tj, ako do proljeva dode i uz svu prevenciju. s cime lljecite proljev? planiram kupovat malo vise teladi tako male pa me to zanima jer znam da je to veliki problem kod tako male teladi. hvala unaprijed
Da, zato ih i prodas dobro, Arapi ne pitaju za cijenu sve dok nije stariji od dvije godine i mogu ga sami klatiIbosilj hvala,ja ti većinu toga prodam za brod onim arapima u suknjama :icon_rofl:.Ali ima i kod nas dobre cijene,samo se moraš cjenkati.Ako ti ponudi 14 kuna onda budi siguran da bi ti dao i 14,50 pa i 15 ako je dobra roba,tako ti kod mene obično bude.Prvo dođe sa 14,50 i ja mu nedam ispod 15,pa kaže da mu je puno i ode ali se nakon par dana vrati jer nije našao bolje i dobijem 15 kuna.Uvijek je tako.