• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tov pilića

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
ako imate svoju kuruzu ( KVALITETNU ) onda je to ok , kad ubacite unutra iza startera koji je u kooperaciji.

ali ljudi bacite na papir koliko posla , ulaganja i daš pile po 9 kn.

onda bolje ne kooperirati.

da, bolje je ne kooperirati.... ali jbga, ja recimo nemam vremena okolo se vozikati i prodavati po sajmovima piliće za veću cijenu, tako da moram prihvatiti najbolju na kućnom pragu, a to je trenutačno 9kn....

Tu od
31 Kol 2011
Poruka
308
evo par sati prije nego su otisli na klanje..:)
forum086.jpg

By claasceltis at 2012-02-19
forum085.jpg

forum084.jpg

Tu od
31 Kol 2011
Poruka
308
ma nisu prenatrpani to je par sati prije nego što su otisli na klanje tako da onda sjede jer smo podigli hranu...a kad hodaju onda se oni bolje rašire a sad su bolje na kupu..a previše ih nije sigurno jer smo prije u tom peradarniku imali 25 tisuća a sad 22 tisuče...

I

ihorzic

Guest
ma ok , ali kad ovako pogledam sliku čini se previše.

to jr prosjek oko 2,30 - moje mišljenje

Tu od
31 Kol 2011
Poruka
308
prosjek im je bio 2,18..ali su išli dan prije van nego su morali..a drugi peradarnik je imao prosjek 2,43...:D

I

ihorzic

Guest
DAJ TI BOŽE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I ja sam tovljać samo ovaj puta samostalno 2000 kom i kak mi Bog da .

Dosta sam čekao novce a bogami i krao piliće i smjesu pa da platim režije .

Evo nude mi po 9 kn / kg samo da se naplate .

Što nije žalosno da bi bilo istinito.

I

ihorzic

Guest
ljudi kak ide u vašem kraju cijena pilića na malo i veliko

evo kod mene išli kao blesavi po dućanima trotjedni i to po 16,50 kn /kom.
ja imao u isto vrijeme 2000 kom , tražio po 14 sa pdv i prodam nešto sitno

inaće cijena živih oko 13 - 14 kn / kg

Tu od
22 Tra 2012
Poruka
97
gledam ove slike od claasceltis456 i padam na guzicu:rolleyess:
Ovo poštujem, tu treba dati poticaj i nagradu i jamstva ... :prayer:
a ne ovi kvazi poljo-lopovi što kao nešto pooru i onda glume proizvođače a ustvari samo kradu poticaje.
Ja vam se divim , pravi ste majstori u proizvodnji !

I

ihorzic

Guest
Da kad bi bilo po grlu poticaj možda bi se mi peradari obogatili , ovak nemamo NIŠTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tu od
22 Tra 2012
Poruka
97
Čerupalkja za perad raznu

Ima li netko sa ovim iskustva?
Vidim da komšije rade sa time već dosta i hvale to ko ludi e sad dali je to dovoljno dobro za naše bijele da nebudeju plavci nakon čerupanja?
Fala!

I

ihorzic

Guest
Ima li netko sa ovim iskustva?
Vidim da komšije rade sa time već dosta i hvale to ko ludi e sad dali je to dovoljno dobro za naše bijele da nebudeju plavci nakon čerupanja?
Fala!

probaj kad očerupaš u stroju pile odmah umočiti u kipuću vodu na sekundu i javi mi kako si zadovoljan

Tu od
22 Tra 2012
Poruka
97
fala na savjetu , ali ova tura gotova drapao sam 2mj. pa 7-8 dana kuruza i tritikal i onda babe samo vrte glavom očišćeni su bili od 3,5-4,00kg bilo puno pjetlića
a stroj radi ko veliki na motoru nemam napisan broj okretaja ali je dobro
još sam kao dodatnu opremu stavio plastičnu cjev sa rupama i ventil da se lakše opere kad je na kraju, sad pravim prikolicu za čamac i odo na more ak.bog.da a kad se vratim mislim novu turu naredit tamo oko 1 rujna. :partyman:

I

ihorzic

Guest
fala na savjetu , ali ova tura gotova drapao sam 2mj. pa 7-8 dana kuruza i tritikal i onda babe samo vrte glavom očišćeni su bili od 3,5-4,00kg bilo puno pjetlića
a stroj radi ko veliki na motoru nemam napisan broj okretaja ali je dobro
još sam kao dodatnu opremu stavio plastičnu cjev sa rupama i ventil da se lakše opere kad je na kraju, sad pravim prikolicu za čamac i odo na more ak.bog.da a kad se vratim mislim novu turu naredit tamo oko 1 rujna. :partyman:

Ta ti je dobra sa morom ajde metni koju sliku od čerupaća:supz:

Tu od
22 Tra 2012
Poruka
97
Nova tura

Pozdrav svima :supz:
Evo nova tura06.09.2012 od 70kom , krepalo već 4 :madmana:
sa 10 dana imaju od 300-370gr , to mi se čini malo previše jer većinom su oko 350 ,
ima li netko tablicu koliki trebaju biti sa tjedan dva,tri, četiri i.t.d.... po tablici od sana trebaju imati oko 270gr.
imam i tri - četiri grgljaju povremeno (jel to nekakav cirkus u dolasku???) :scratch
dali da stavim neki lijek ili da čekam?

Fala i Pozdrav!

Najnoviji postovi

Na vrh