Re: Tov piliča
Slušajući jednog člana uradio sam ovako:kupljeni su 24.9 do sada su pojeli 45 kg Sano Protamino Fino, s prekrupom od 45 kg ječam i 100 kg kukuruz, od prvog dana samo ih time hranim. Nikad nisam koristio taj Sano, pa mi se čini da su pojeli malo hrane, a i prirast im je šarolik od 1 kg do 1,90 kg. Nikad nisam imao takvu razliku, dali je greška što smjesu mješam rukom pa nije jednolična ili sam kupio slab kvalitet pilića imam ih 60 komada.
Paaaa gledajte
:
ako mješaš rukom onda mješaj toliko dok se neizmješa kao u mješalici za 5 min.
e sad ti mješaj tako 100godina.
Nebitno ja sve strpam u zrno i sano i kostovit i sve provozam kroz šrotanje tako da se izmješa i onda u vreće ili kante ovisi kako skladištiš gotovu smjesu a moj stari to sve strpa u mješalicu pa ronda :mur: još 5minuta po turi od cca30kg.
prvo hranim kilu po piletu sa čakovečkim starterom a onda kad pređem na sano+kukuruz+tritikal držim po principu 1/3 pa pred kraj 1/4 i na kraju samo tritikal+kukuruz zadnjih 7 dana.
Sa tritikalom sam puno bolje prolazio nego sa ječmom,zobi ili dr.
ako možeš šrotaj sitnije tada izbjegavaš biranje koji voli više kukuruz ili tritikal a i bolje se izmješa sa smjesom i bolje ga iskoriste.
Svjetlim 24h do zadnjeg tjedna a onda samo po danu . i bude očišćenih bez iznutrca i glava, nogu itd.... znači čisto pile 3,9-3,5kg za 2mj .
Eto zadnje sam očistio 28.10.2013 kupljeni su 28.08.2013 .
kod mene je tako ali sa sanom manje smrdi nego od čakovca. Punica hrani sve sa čakovcem i ima dosta razlike u mirisu.
Ona ide na manju kilažu i na manji utrošak hrane što meni nema smisla za isti period , ali eto svako ima svoj način i princip i rezultat. :icon_super: