• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tov teladi

M

MOCO

Guest
Prijatelju! Do koliko težine si prodavo po 25kn?

do nekih 100 kg-budu oko 7tjedana stari, a ako nekom nesmeta što još nejedu pravog onda idu i prije!

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
ovdje kod nas se ne može kupiti tele ispod 150 kila, a to mi nema smisla, ako dam 4000 kn za njega, a za bika dobijem 6500, onda bolje da ni ne tovim.
male telce sam kupovao, ali to samo idu do 2 tjedna i cijene su različite, ali mislim da njih treba uzeti samo rano u proljeće, jer ako bikovi dođu za utovar izvan turističke sezone, nema tu kruha...

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
tov teladi

istina tu nema velike zarade,treba se još nadati da ćeš veterinara vidjeti samo kod utovara,jer ako i oni uđu utovilište od zarade bude samo Z po meni največi problem sa teličima je taj što mali broj ljudi ima krave,ovi što imaju ne mogu sve krave oteliti muško tele,večina novih farmi bazira prizvodnju na mljeku tako da holštajna rijetko tko hoče toviti,tu su kupci sa mora koji hoče stalno i trebaju tele za klanje tako da rijetki uspiju izvuči tele prije mesara,novac radi sve ,jer ako čovjek dobije za tele kada je potražnj ,recimo190kgpo 25kuna tu niko nema račun tovit ,niti kupac niti sam vlasnik teleta:drinkers:

joža

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
247
istina tu nema velike zarade,treba se još nadati da ćeš veterinara vidjeti samo kod utovara,jer ako i oni uđu utovilište od zarade bude samo Z po meni največi problem sa teličima je taj što mali broj ljudi ima krave,ovi što imaju ne mogu sve krave oteliti muško tele,večina novih farmi bazira prizvodnju na mljeku tako da holštajna rijetko tko hoče toviti,tu su kupci sa mora koji hoče stalno i trebaju tele za klanje tako da rijetki uspiju izvuči tele prije mesara,novac radi sve ,jer ako čovjek dobije za tele kada je potražnj ,recimo190kgpo 25kuna tu niko nema račun tovit ,niti kupac niti sam vlasnik teleta:drinkers:

Ovo je sve istina! Rođak je prije dva tjedna prodal tele od 192kg po 28kn pa ti računaj! Jel se isplati hranit bika!?

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
e pa da, a najveći je problem što su neodgovarjućom politikom propali proizvođaći koji su imali 1-3 krave. a upravo oni su davali najviše dobrih telaca za tov. sad se kao nekim poticajima nastoje vratiti ali nema tu sreće.
ostaje problem nestašice teladi, a posljedica su previsoke cijene i neisplativa proizvodnja. sad treba biti pametan, dali kupovati male telce i to križance i svkakve ili uvoziti rumune?

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
a jel zna netko kako se kreće cijena bikova? imam sad 6 komada preko 600 kg, oni su trebali već van i imam 14 komada ispod 500 kg. mislim da ću još malo sačekati pa sve zajedno natovariti. jel previše za očekivati 13+PDV, naravno novce odmah, drukčije neće ići.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
tov teladi

ne hranim bikove ali znam daje kod nas cijena oko 13 + jadranka ali nitko ne daje novce odmah neki su čekali i po 50 dana a ima majstora koji nude više al za lovu nepitaj par mjeseci,fala bogu da su večina naučili na greškama pa takvi slabo maste brk:axe:

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
ne hranim bikove ali znam daje kod nas cijena oko 13 + jadranka ali nitko ne daje novce odmah neki su čekali i po 50 dana a ima majstora koji nude više al za lovu nepitaj par mjeseci,fala bogu da su večina naučili na greškama pa takvi slabo maste brk:axe:

e tih 50 dana ili kolko već bude se ne može baš mirno spavati. ima puno i onih koji uopće ni ne daju novce, mogu obećat i 20 kn, kad ih jednom natovare nema ni bikova ni novaca. jedan poznanih je prošle godine u 7. mj natovario mislim 12 komada, novce mu je obećo za par dana....oko nove godine je dobio nešto umjetnog gnojiva i to je sve što će ikad imati od tih bikova. na sudu je bio 3 puta, majstori zatvorili obrt, kažu nemogu platiti i nikom ništa.
zato ću ih ja radije i po 11 dati ali po mojim uvjetima- procjenimo koliko imaju kila, pošaljem mu račun i kad su mi novci uplaćeni onda dođi po njih. kad izvažemo lako se raskusuramo još za koju tisuću ko kome. drugačije ne dam!

joža

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
247
Ovo si dobro reko! Ja imam isti probleali ne sa bikovima ! dao robu a para nikad vodio niti neču! Ali mislim da lik ne spava na miru! Ali ovo je ipak tema o tovu teladi pa nečemo o pušioni, nego o teladi!

L

lidija

Guest
a jel zna netko kako se kreće cijena bikova? imam sad 6 komada preko 600 kg, oni su trebali već van i imam 14 komada ispod 500 kg. mislim da ću još malo sačekati pa sve zajedno natovariti. jel previše za očekivati 13+PDV, naravno novce odmah, drukčije neće ići.

mi smo prošli tjedan prodali lokalnom mesaru po 13 kn + PDV i u ponedjeljak je već platio a moj stari je u petom mjesecu prodao nekom Dalmatincu i tek je sad dobio novce

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
mi smo prošli tjedan prodali lokalnom mesaru po 13 kn + PDV i u ponedjeljak je već platio a moj stari je u petom mjesecu prodao nekom Dalmatincu i tek je sad dobio novce

e da, ti lokalni mesari su najbolji što se tiće plaćanja, ali njima ugl. ne trebaju veće količine, samo par komada,a i oni sve lošije posluju. ljudi nemaju novaca, pa sve više odlaze u supermarkete kupiti "svježe"meso po 19,99 kn/kg...a od kud je to meso i koliko je dugo stoji ne usude se ni razmišljati

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
tov teladi

i ti mali mesari gube polako svoje tržište radi ,več opisanog a u biti problem je u onih 200 000 koji svake godine idu na skijanje i na ljetovanje a ostatak se pretvorio u stalež donjeg reda.Prije ovog nesretnog rata nije bilo vikenda da u mom selu nisu dolazili građani ,rokale se svinje sve u šesnaest taj trend se izgubio,ljudi nemaju novce,kupuje se na karticu kila mesa a mnogi ga sve manje jedu,nas na kontinentu izvlače samo kupci sa mora ,tako da bar sezona turizma na jadranu bude kroz cijelu godinu:partyman:

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
Evo otišli moji bikovi, 20 komada po 13 +PDV s tim da mi je uplačeno 150 tis. kn. avansa, dva dana prije utovara! ako nekog zanima broj mogu poslati. našao sam i nekog za 13,5 možda bi navuko i na 14 al neznam kakav je s isplatom.
sad treba uzeti nove telce, al jako ih slabo ima,a i preskupi su.
neznam jel pametno uzet rumune,navodno su 22+PDV oko 120 kg teski, znači za nekih 3 tis imam tele s pdv-om, ali neki mi savjetuju da to bolje ne uzimam...

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
tov teladi

triput dobro promisli,samo ako imaš sigurnog uvoznika da ti ne donese nekakvu boleštinu jer onda budeš imao veliku pušionu i od zarade ni z samo hrpu gnoja i grbava leđa:axe:

M

MOCO

Guest
sad bi ti bilo idealno vrijeme za napunit boks, zahlađuje,hrane ima...ima da rastu ko gljive, ako su zdravi! dovoljno da ti se uvali jedan metiljavi s proljevom i svi će biti bolešljivi, najbolje da ih sam možeš birat

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
ovaj što mi je kupio bikove,mi je ponudio i tu telad iz rumunske. kaže da su telići već u vezeni, nalaze se u karanteni negdje oko bjelovara čini mi se. e sad vjerojatno su to već sto put probrana telad pa je ostalo šta je ostalo. ali nemam puno izbora. telići u babinoj gredi na vašaru 30 kn po kili i nema ih! jedan mi je neki dan tražio za dva teleta 9 tisuća kn + pdv, pa to je 5,5 tisuća po teletu. ko je tu lud?

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
tov teladi

tako je to kada nam turisti vole mladu teletinu ,a malih seljaka sa 3-5 krava sve manje,normalno da nema teladi i bit če ih sve manje jer onaj koji bude htio hraniti za tov morače imati svoje krave za telce jer ni u rumunja i sličnih nebude više jetino a i kvalitet nije ni n od našeg telića, normalno da je sve zbrkano kada je hrana skupa a bikovi jeftini ,čovjek iz susjednog sela prodao proljetos 4 malo veča telića oko215kg i dobio za njih 22tisućice,mljeko su pili do iznemoglosti malo smjese za teliće i to je to bez puno muke ,jer im mljekara da kunu cjelu za mljeko pa ti sada računaj a ovi mljekopije dok sisaju nema ni mastitisa ni drugih sr. oko analize ikvalitete mljeka:axe:

F

flex202

Guest
Gdje nabaviti musku telad do 15 dana starosti u BiH jel zna iko,ima li ikakva veca farma krava da zna iko?

Unaprijed hvala

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
najbolje običi sa autom par sela gdje ima više krava,jer kod kuče što se čuje preko oglasa pokupuju mesari i šverceri a i problem je što večina ozbiljnih tovljača želi sve preko računa a to večini prodavatelja u sustavu PDVa ne odgovara:partyman:

Na vrh