M
MOCO
Guest
Prijatelju! Do koliko težine si prodavo po 25kn?
do nekih 100 kg-budu oko 7tjedana stari, a ako nekom nesmeta što još nejedu pravog onda idu i prije!
Prijatelju! Do koliko težine si prodavo po 25kn?
istina tu nema velike zarade,treba se još nadati da ćeš veterinara vidjeti samo kod utovara,jer ako i oni uđu utovilište od zarade bude samo Z po meni največi problem sa teličima je taj što mali broj ljudi ima krave,ovi što imaju ne mogu sve krave oteliti muško tele,večina novih farmi bazira prizvodnju na mljeku tako da holštajna rijetko tko hoče toviti,tu su kupci sa mora koji hoče stalno i trebaju tele za klanje tako da rijetki uspiju izvuči tele prije mesara,novac radi sve ,jer ako čovjek dobije za tele kada je potražnj ,recimo190kgpo 25kuna tu niko nema račun tovit ,niti kupac niti sam vlasnik teleta:drinkers:
ne hranim bikove ali znam daje kod nas cijena oko 13 + jadranka ali nitko ne daje novce odmah neki su čekali i po 50 dana a ima majstora koji nude više al za lovu nepitaj par mjeseci,fala bogu da su večina naučili na greškama pa takvi slabo maste brk:axe:
a jel zna netko kako se kreće cijena bikova? imam sad 6 komada preko 600 kg, oni su trebali već van i imam 14 komada ispod 500 kg. mislim da ću još malo sačekati pa sve zajedno natovariti. jel previše za očekivati 13+PDV, naravno novce odmah, drukčije neće ići.
mi smo prošli tjedan prodali lokalnom mesaru po 13 kn + PDV i u ponedjeljak je već platio a moj stari je u petom mjesecu prodao nekom Dalmatincu i tek je sad dobio novce