M
MOCO
Guest
Gdje nabaviti talad sim 120 do 150 kg??
neznam šta da ti kažem! Pogledaj okolo tko se bavi mljekarstvom. Kod mene telad odu još dok su na mlijeku, za male simentalce više ni ne pitaju za cijenu!
Gdje nabaviti talad sim 120 do 150 kg??
Gdje nabaviti musku telad do 15 dana starosti u BiH jel zna iko,ima li ikakva veca farma krava da zna iko?
Unaprijed hvala
Dobro došao!! Odakle si?
Pogledaj na Farmalandu u Novoj Topoli kod Gradiške. Oni su prodavali malu telad 5-7 dana starosti a cijena im je bila ako se dobro sjećam, oko 6 KM/Kg. Telad su crni holštajn i mislim da ih imaju dovoljno. Ta farma je brojala blizu 2000 krava. Odavno nisam u kontaktu s njima pa neznam kako stoji farma i koliko sad imaju krava.
dobra cijena za prodavače kod vas ,još više što je to hf pasmina,kod nas u Hr,jedva 20 ako ima gdje veča cijena javljajte
Bogami drže oni dobru cijenu teladi, prodaju li i ženske ili samo muške?To je cijena holstajna do 50 dana starosti,znaci 7KM/kg,a simentalci su 250 evra do 15 dana starosti.
Bogami drže oni dobru cijenu teladi, prodaju li i ženske ili samo muške?
Koliko su bili otprilike teški ovi što si uzeo i koliko su te koštali u prosjeku? Kako ih hraniš i kako su se pokazali u ovih nekoliko dana, ima li kakvih problema? Znaš li možda koliko "Farmaland" sad broji krava?
Farmland sad ima preko 1500 krava,imaju i zenskih,ali cini mi se da rece zena nesto da ne prodaju sad zensku telad,ne znam mozda sam pogresno razumio.Uzeo sam jedno od 55kg,jedno od 51kg i troje manjih po 34kg,38kg i 40kg.Lijepi su,zivahna telad,jedino imam problema sa ovim jednim vecim,nesto slabo jede i muci ga zatvor,nema stolice.
gdje je ta farmetina? i čija je?
Farma se nalazi u Topoli kod Gradiške. E sad... čija je to neznam a čisto sumnjam da i radnici koji rade na njoj znaju čija je. Bio sam u obilasku te farme i ono što me je fasciniralo na njoj je organizacija rada i raspored krava. Tad su u muži imali nešto malo više od 1200 krava a muža im je trokratna. Tad su imali izmuzište 2 X 16 a jedva su stizali na vrijeme pomuzti sve krave.
Kako se tvoja telad drže, jel ovaj što je imao zatvor sad dobro? Čime i kako ih hraniš? Kakav koncentrat koristiš?
muce me dva simentalca,imaju proljev vec par dana po malo,taman ih prodje pa opet :S
Jesi ovdje mislio napisati sojom tj. sojinom sačmom?Dobar je sad,hranim ih mlijecnom zamjenicom Sano Milsan,i dajem pomalo Megi 35 koncentrata sa stocnim i sotom na volju uz malo sijena i vode.
Jesi ovdje mislio napisati sojom tj. sojinom sačmom?
Ma ne znam kako se pravilno kaze,kod nas narod govori ''sot'',kukuruz mljeven u mlinu,jel ''srot''?