@ŠANANA telici su ti odlicni ,kako napreduju dosad jel sve OK?
Dobro si čuo.. Sva grla koja do 31.12.2011. napune 250 dana u tovu i starija su od godinu dana a do trenutka klanja mlađa od dvije godine, ulaze u referentni obračun, s tim da se do 01.03.2011. moraju zaklati ili izvesti.
Neznam dali je tko upoznat s tim da za 2012.g i sljedeće godine iznos izravnog plaćanja po tovnom junetu izgleda više neće biti 1900kn već između 900-1000kn.
Pa da si to znate staviti u kalkulaciju.
jel ovdje trebalo pisat 01.03.2012,,,ili se varamrayer:
I ja se lagano bavim tovom junadi...
Evo i mojih budučih bikova
Ovaj maleni je moj, star 5 dana i za sad odlično napreduje, pije čisto mlijeko 4l na obrok, probava je ok.
.
Sistem je dobar, a dude su dugo do 10 cm, možda manje, neznam točno.Ovaj sistem je bolji,,nego držat kantu u rukama......
Koliko su ti duge dude,,,,,i dali kad lupa razbije kantu,,,ili mu se makne...:scratch
Može koja slika,.........
OKsve mi je jasno,,,,,i to ide sljedeče u izradu,,,,ali ,kantu potkajlaš iza sa drvenim cokom ili nečim,,,da ne biježi dok sisa je tako..............:scratchako sam dobro vidija..8)
takvu kantu imam i ja,,pa gas u izradu,,,samo idem na šire,,,jer ako dođe šira kanta da ne bude opet preinake
Dali je visina otprilike do koljena,,,,ili nešto niža,,,od poda,,,ili nije bitno..:?:?
Uglavnom hvala na odgovorima..:supz::supz:artyman:
flex
Koliko su stara, odnosno teška telad? Meggi ti ide do 200 Kg težine. Jesi računao koja ti je smjesa jeftinija?
mislim da ti je ona prva smjesa dobra za veču telad,junad
Znaci da ostanem pri Megi35 koncentratu?
Znaci da ostanem pri Megi35 koncentratu?
Koliko ti jedu Meggija dnevno? Prednost meggi koncentrata je to što je prijatnog mirisa i ukusa pa ga telad rado jedu, a sadrži i neke lako razgradive hranljive komponente (baš tako proizvođač navodi). Ovu drugu smjesu možeš koristiti kad telad prestanu piti mlijeko. Samo je polako uvodi u ishranu kao što je MOCO rekao.
Koliko treba vremena da tele starosti 7 dana hranjen zamjenskim mlijekom (Milsan) i Megi35 koncentratom da dostigne kilazu od 150kg?
Telad jedu koncentrat(Megi35 + kukuruz),otprilike 2-3 kg po teletu dnevno,ne piju mlijeko,najvjerovatnije da cu ostati pri Megiju i sa narednim turama.
Koliko treba vremena da tele starosti 7 dana hranjen zamjenskim mlijekom (Milsan) i Megi35 koncentratom da dostigne kilazu od 150kg?