• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tov teladi

M

MOCO

Guest
ja kad nemam mlijeka za telad, dajem samo milsan i tako već skoro 10 godina. milsan nije klasično mlijeko,već zamjena za mlijeko i mislim da je jako dobar za razvoj buraga teleta. Ove godine nisam kupovao milsan jer mislim da je skup, a mlijeko je i tako prava bagatela pa onda hranim telad svih 8 tjedana s pravim mlijekom.Ništa nije bolje od pravog,čistog kravljeg mlijeka.

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
ma i to je najbolje i jeftinije,,bolje napreduje i ishrani se,,,,ja svakak probao i ovak i onak,,,al pravo je mlijeko,,pravo,,,jes da nam je zao,al kad vidim sta rade ove nase mljekare,,bolje da ga telci piju,,vece koristi,,hehhe

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Ja sam ranije hranio sa mliječnim zamjenicama uglavnom ovim od Sana. Sad samo hranim mlijekom, zamjenice ne koristim već odavno, jednostavno ne isplati se na ovu cijenu mlijeka. Mala je razlika u cijeni a telad budu lošija s tim zamjenicama, samo im raste stomak i dlaka, tako da ono što uštedim na toj zamjenici izgubim na teletu. Ovako sa mlijekom mi je brže i lakše, pomuzem i samo iz kante u kantu, nema ni grijanja ni mješanja. Puno manje posla a telad daleko bolje napreduju.
Sve ove mliječne zamjenice imaju samo dobru reklamu i ništa više!!

podravec :)

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
teličima raste trbuh i dlaka ako dobivaju samo zamjenicu, ako dobivaju zamjenicu i mljeko pola pola i ako imaju pred sebom silažu, sijenažu i smjesu sigurno ima nebudu rasli samo trbuh i dlaka, s tim da im netreba davati više od 3,5 l ujutri i 3,5 naveče i nakon drugog tjedna ima treba davati da piju vodu

F

flex

Guest
milsan,, ti nije dobar,,to ti je sama cokolada od mlijeka,,,nista nevalja,,,,ja koristim mlijecnu zamjenicu od ibeta panto,,odlicna je,,ishranio preko 50komada sa njom,,,dajem ruku za tu zamjenicu,,et,,,:supz:

Kakvo je pakovanje i koliko kosta,kako se daje?

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
teličima raste trbuh i dlaka ako dobivaju samo zamjenicu, ako dobivaju zamjenicu i mljeko pola pola i ako imaju pred sebom silažu, sijenažu i smjesu sigurno ima nebudu rasli samo trbuh i dlaka, s tim da im netreba davati više od 3,5 l ujutri i 3,5 naveče i nakon drugog tjedna ima treba davati da piju vodu

Ma njima naraste dlaka dok ne počnu jesti kabastu hranu i dovoljno koncentrata. Ja silažu i sjenažu počinjem davati tek kad potpuno razviju funkcije pred želuca, dok su mali jedu samo mlijeko u obrocima, koncentrat po volji i sijeno po volji. Inače govorio sam o ishrani samo sa zamjenicama, miješanje mlijeka i zamjenica je svakako bolje al opet, mlijeko je mlijeko. Zamjenice su samo nužno zlo.

M

MOCO

Guest
teliči mogu "neuredno" izgledati ako im u obroku nedostaje energije, a to je kod zamjenice moguće.
ovo neuredno-mislim na čupave,nakostriješene,s velikim trbusima, često i nervozne
znači, dajte im mljevenog kukuruza (to je najjeftinije energetsko rješenje)

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
Jel se za telad ako ide na klanje do 240 dana jos uvijek dobiva 1500kn?

A za tovnu junad 500kn?

Ako netko moze potvrditi ili iznesti mozda neku novu racunicu.:confused:

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Kakvo je pakovanje i koliko kosta,kako se daje?

pakovanje ti je od 25kg,,daje se standard ko i svaka zamjenica,,a i pise na vreci,,sada je dosta poskupila,vreca ti je 335kn,,uostalom,,sve je poskupilo,,hehehe,,a kostala 290,,

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Jel se za telad ako ide na klanje do 240 dana jos uvijek dobiva 1500kn?

A za tovnu junad 500kn?

Ako netko moze potvrditi ili iznesti mozda neku novu racunicu.:confused:

za telad neznam da se dobiva toliki poticaj,,al za junad u tovu je 1900kn,,,to je sigurno,,

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
I ja se lagano bavim tovom junadi...
Evo i mojih budučih bikova :)
slika1772.jpg

Ovaj maleni je moj, star 5 dana i za sad odlično napreduje, pije čisto mlijeko 4l na obrok, probava je ok.

slika1773.jpg

Zatim ova 3 su malo starija, 2 lijevi su kupljeni blizanci kad su bili tek 10-tak dana stari, a sad su 20 dana stari, a ovaj desni je moj star 18 dana, oni također piju svaki po 4l, s tim da dobivaju pola mlijeka, a pola zamjenice.
Imunitet dobar, probava odlična, lagano jedu sjeno i malo domače smjese (brašno, posije+vitamini)
slika1775.jpg

Samo da napomenem da se baš poklopilo da su svi 4 od elitnog bika Winnora, za sad se pokazalo odlično, a vidjet čemo kasnije kad se odbiju od dude kak se budu ponašali u daljnjem tovu, za sad pokazuju jako dobru volju za jelom, nadam seda bude tak i ostalo.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
koliko su kod tebe ŠANANA mali telci a koliko ovi od 120-150 kg?,inače telići su ti ok i nek nagodinu budu barem 18 kn žive vage:partyman:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A mali dvotjednaši su po 34,a ovi 2-2,5 mj su po 26, naravno +PDV tko je u sustavu.

hehehehe po 18 veliš, ma nek budu po 14 ja presretan, samo nek nebudu po 10...

Ivica Blagaj

Član
Tu od
13 Velj 2011
Poruka
470
danas cuo,,da produzili kvotu,,za bikove,,do 1,3,2012g:prayer:

Dobro si čuo.. Sva grla koja do 31.12.2011. napune 250 dana u tovu i starija su od godinu dana a do trenutka klanja mlađa od dvije godine, ulaze u referentni obračun, s tim da se do 01.03.2011. moraju zaklati ili izvesti.

Ivica Blagaj

Član
Tu od
13 Velj 2011
Poruka
470
Neznam dali je tko upoznat s tim da za 2012.g i sljedeće godine iznos izravnog plaćanja po tovnom junetu izgleda više neće biti 1900kn već između 900-1000kn.
Pa da si to znate staviti u kalkulaciju.

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Neznam dali je tko upoznat s tim da za 2012.g i sljedeće godine iznos izravnog plaćanja po tovnom junetu izgleda više neće biti 1900kn već između 900-1000kn.
Pa da si to znate staviti u kalkulaciju.

nebi me iznenadili ni da ukinu,,,nema drzava para,,:madmana:

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Dobro si čuo.. Sva grla koja do 31.12.2011. napune 250 dana u tovu i starija su od godinu dana a do trenutka klanja mlađa od dvije godine, ulaze u referentni obračun, s tim da se do 01.03.2011. moraju zaklati ili izvesti.

jel ovdje trebalo pisat 01.03.2012,,,ili se varam:prayer:

Najnoviji postovi

Na vrh