B
BARBA
Guest
ZAnimaju me vasa iskustava tijekom povecavanja kolicin mlijece zamjenice, da li povecati odjednom npr. sa 2 na 3 litra ili postupno 2,25 2,5 2,75 3 litra sta je bolje.... Hvala!!!!
ZAnimaju me vasa iskustava tijekom povecavanja kolicin mlijece zamjenice, da li povecati odjednom npr. sa 2 na 3 litra ili postupno 2,25 2,5 2,75 3 litra sta je bolje.... Hvala!!!!
imam i ja pitane nov sam na forumu pa se i ne snalazim još najbolje tak da oprostite ako ima greški kod pisanja! PITANJE: Dali je bolje hranit malo tle 15 dana staro zamjeicom ili mljekom?
Ako misliš da ćeš taj višak mljeka imati kratki vremenski period onda nemoj ni počinjati davati telcima,jer bi neki mogli reagirati proljevom zbog česte promjene hrane.S druge strane ako ćeš taj višak mljeka imati duži period onda ga je šteta bacati (krizna su vremana) pa ga davaj telcima ali postepeno ga uvodi u ishranu da se priviknu.Neznam zbog čega ti se pojavio višak mljeka ali ako se slučajno radi o bolesnoj kravi koja je primila nekakve inekcije pa mljeko nije za ljudsku ishranu takvo mljeko nije baš preporučeno ni za telce.Sve zavisi kakvu je terapiju krava primila, pa najbolje da pitaš veterinara.čital sam to kako je kolega bio na gubitku kilaže, ja sam hranio do sada zamjenicom međutim pojavio mi se višak mljeka pa bi sad to davo telcima, pa se bojim ako neće bit mljeka kko će telad reagirat na zamjenicu
Sano ne preporučuje davanje zamjenice ad libidum, jer tele tada kasnije počima jesti smjesu koja je jača hrana i omogučava veči dnevni prirast uz brži razvoj buraga.pustiš tele da pije dok se ne najede! Gotovo.