Bobo kaže:
... Milijun rucica, nema fini hidraulik, luft na volanu od pol kruga od kako je iz tvornice izasao i bio je kod majstora vise puta nego sto mogu zapamtiti. Iako je djed kupovao dva akumulatora, nije ga cesto puta mogao upaliti ni pomocu dekompresora, a traktor je radio 3 jutra zemlje cjeli svoj vjek. Ne znam sto bih o tom traktoru dobro napisao. Mjenjac los krci, iskace iz brzine ma cudo jedno.
Ti si (već po običaju) iz čistog mira započeo staru priču, s time da si u međuvremenu malo nadodao iskaz... Prvo si pričao o jednom svojem kolegi, koji studira s tobom, i neda mu se baš puno baviti oko traktora, a sad se spominje nekakvi "mehaničar", i t.d...
"Miljun ručica" - VTZ ima reverzor, kojeg IMT nema, dakle jedna ručica više (i svih šest brzina u rikverc). Ima dva hidraulična plivajuća razvodnika i dvije ručice hidraulike u blizini volana, dakle na idealnom mjestu, što se tiče ergonomije. Ako nema potrebe za korištenjem druge ručice, ona se lako skine za dvije minute, ali od viška glava ne boli. Ne moraš kupovati dodatane cijevi, kako bi mogao kipati prikolicu, jer te dvije takve cijevi već čekaju ugrađene.
VTZ ima ručnu kočnicu, koju IMT nema. Ali zato IMT ima uključivanje kardana dolje na bočnoj strani mjenjača, tako da se ne preporučuje korištenje kardana nakon ručka, kad je želudac popunjen.
"Krčanje" - VTZ se šalta bez problema i bez krčanja, ja ga mogu u vožnji šaltati u svim brzinama, vrlo brzo i bez ikakve buke, kao da ima sinhronizirani mjenjač. Naravno, dedi to baš nije išlo od ruke.
"Fini hidraulik" - jel to ono čudo zbog kojeg kod oranja desna ruka stalno mora biti zauzeta regulacijom dubine oranja? I koja se kod svakog oruđa mora drugačije namještati? VTZ ima plivajuću hidrauliku, koja radi savršeno, spustiš bilo koje oruđe na zemlju i po gasu. Plug s kotačom, to sam vidio jedino kod susjeda koji ima IMT.
Moj ujak ima relativno novi IMT, ne znam više ni sam koliko sam puta morao sa svojim traktorom ići po njega, jer je ostao u kvaru... Puklo mu je crijevo za vodu, dok je vozio prikolicu natovarenu sa sipinom. Puklo mu je crijevo za usis zraka, prašina mu je ulazila u klipove, i morao je raditi generalku na svega par godina starom traktoru. Nafta mu se zaštopala nekoliko puta na sred polja, šarafili smo usred kukuruza. Nasjeo je kod oranja, to niti ne brojim pod kvarove. Rukavce prednjih kotača je prvo zavarivao, kasnije je kupio oba dva nova.
Instalacija mu je zamalo zapalila traktor, dobio je teške opekline po rukama, dok je čupao kabele koji su gorjeli. U šumu koja je na brdu može sa IMT-om ići samo brati cvijeće. Drva vozi na način da ih istovaruje na vrhu brda, i tako nekoliko puta, dok ne napuni prikolicu. Debele trupce (bukva, hrast) mu uzbrdo izvlačim ja, a on ih samo tovari na prikolicu.