• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorska kosilica ili traktorčić

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
''ono'' je pauzirano , neke stvari su se promijenile i ne stignem više eksperimentisati , čak ni zimi.

A BCS , kod nas to nema niko , a treba mi nešto sa čime može rukovati i dječak koji polako ulazi u svijet traktora pa da mu to bude igračka kojoj bi se posvetio. Za sada ima AGRIA 400 pa trebamo ga unaprijediti malo.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Moj Mtd 17,5 ks ti doslovno troši litru po satu,ako je normalna trava.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Samo kaj je moj učinak po satu daleko veći :eek::

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ovaj traktorak sa zaribanim motorom je 300e , za nov motor mi drugar kaže da može da se dobije za 250e , šta mislite o tome?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ti znaš da je ta transmisija mačak u vreči , prvo provjeri koliko je "reparatur set " za transmisiju

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
S ovim strojčićem se odnedavno družim na poslu:

Nakon 2 sezone i 1000 i nešto sitno radnih sati otkazao hidro pogon, vele majstori u servisu da se sve raspalo. Od ostalih kvarova remenje više puta, ležaji u kosištu i malim kotačima, promjenjeni noževi. Popravak pogona će vjerojatno koštat ko suho zlato. 80% vremena sam ja radio s njom i stvarno ju pazio ali ipak je površina od oko 4 jutra travnjaka prevelik zalogaj.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
2 godine i 1000 sati?
Pa toliko ni Zetor nebi izdržal godišnje :)
Jel gore Kohler ili B&S?

Glede getribe: pretpostavljam da je to Hydrogear ili Tuff Torq.
Ima za njih dosta uputa na YT, poput ovog:
https://www.youtube.com/watch?v=matO2hlN3Mc
A i dijelova se nađe po e-bayu i sličnim on line trgovinama.

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Da, upravo tako. Ovo je treća sezona. prvu godinu napravila 400 i nešta sati, drugu oko 550 i ovo proljeće možda 70-80 sati. Da je moja možda bi i kemijao nesta sam, ali koristim je u firmi i ne odlučujem ja. Motor je Briggs i zasada osim ulja i svih filtera nista nije dirano.radi savršeno zasad.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ta se bome dobro naradila u te dvije godine :icon_e_surprised:

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Nakon 2 sezone i 1000 i nešto sitno radnih sati otkazao hidro pogon, vele majstori u servisu da se sve raspalo. Od ostalih kvarova remenje više puta, ležaji u kosištu i malim kotačima, promjenjeni noževi. Popravak pogona će vjerojatno koštat ko suho zlato. 80% vremena sam ja radio s njom i stvarno ju pazio ali ipak je površina od oko 4 jutra travnjaka prevelik zalogaj.
4 jutra travnjaka? Pa preorite to i nešta zasadite?

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
4 jutra travnjaka? Pa preorite to i nešta zasadite?

Firma se bavi uzgojem povrća u staklenicima, a oko staklenika (cca 220x400 metara) gdje ja radim su travnjaci. Okoliš mora uvijek bit tip top. U proljeće kad krene trava kosim cijelu površinu dvaput tjedno, znači oko 8 jutara u 6 dana.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ja sam isto htio traktorsku kosilicu za 15 tisuća kvadrata i ima i nagiba pa mi je ZJ bacio bubu za nekog usranog + malčer..sad kad vidim kakav je kod tebe nakon 2 sezone,kod mene bi bio takav nakon 3 ili 4,a traktor nebi garant sahranio..a uvijek mogu zakvačit sijačicu,rasipač il kultivator...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
je komer , za npr šljivik ili nešto , ne možeš u slučaju ovog travnjaka kojeg održava mali alen 2 x tjedna uzduž i poprijeko gaziti s ursusom i malčerom koji vjerojatno kosi lošije od ove gore grickalice .

A usudim se vjerovati da je taj travnjak natapan jer uz takvu košnju i proljetne vručine brzo bi taj travnjak" izgorio" ,a anda njegov smisao nestaje ..

Također ti je to predložil ZJ , pa pitaj ti njega zašto je kupil kosilicu traktorček a ima doma i" ursusa " ..a i još nekoliko večih i manjih strojeva koji bi mogli malčati

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Medalja ima uvijek dvije strane. Negdje se može s većim strojem, negdje nemre.
Ono kaj je kolega Komer navel, i nije baš za košnju traktor kosilicom, a mali Ursus+roto malčer je jeftiniji od traktor kosilice. I nebi rekel da sam ga nagovoril, već mu samo skrenul pozornost na tu mogućnost.
Naravno, on najbolje zna i odluka je njegva.

A zakaj sam kupil traktor kosilicu? Pa svaka muška glava u kući mora imati svoj traktor :(giggle):

Na vrh