• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske gume

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
Zimske gume je najbolje ostaviti kod vulkanizera na čuvanje, naravno uz naknadu.
Ako ih misliš čuvati doma, mislim da ih treba talkirati, da budu na sobnoj temperaturi i u tami.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Moje stoje cjelo ljeto u garaži u tamnom čošku, vodoravno posložene jedna na drugu i pokrite stolnjakom, sad ih vozim 3. zimu, a budem još jednu i nisam primjetil da im ikaj fali.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Moje su u podrumu na stalku polegnute i odvojene jedna od druge i prekrivene navlakom. Stalak je plačen oko 120 kn

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Gume treba skladistiti u istom polozaju kao sto su na autu,a ne vodoravno i baxiti jednu na drugu. Ako su napumpane treba smanjiti pritisak za oko 0,5-1 bara.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
u dimenziji 7.50-20 pogonske gume, znaci s rifnama
mitas 6platana 722 kn
tryal 8pl 660 kn
petlas 8 pl 782 kn.
to je kod mene u pz, sa montazom po komadu,
jel ima gdje sta povoljnije ili su ok cijene?

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
ok cijene...

ovakve Petlas 7.5-20 imam na štorcu naprijed već cca 10 god i tada je bila ta cijena...

Jako smo zadovoljni tim gumama, čvrsta ripna, sporo se troše...

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
skladistenje_sema.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
kako skladištiti zimske gume prek ljeta? Kakva vlažnost zraka im najbolje odgovara? Pretpostavljam da ne smije biti presuho radi pucanja i sl. Općenito na koji način najbolje konzervirati gume koje se ne koriste.
Najbolje ih je razderati kroz ljeto jer ionak do druge zime budu od upitne sigurnosti

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
trazim po netu,al ne mogu naci nikakvu stranicu s dimenzijama guma,a zanima me dal su 16.9-28 i 12.4-36 iste visine? znaci,kad se stave jedna pored druge. ajde,znalci,hitno je!

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Hvala,ima kalkulator,ali za usporedit dijagonalne i radijalne gume. mene zanima bas ukupna visina u centimetrima.

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
Dečki kakva iskustva imate sa mitas radijalnim gumama model te-01 one su mi ispale najpovoljnije

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
kolega ima na zetoru mitas radijalne gume, prednje 12-4.24, straznje 16-9.34, dosta je na asvaltu,u 2700 radnih sati gume su jos kao nove...

turki

Član
Tu od
30 Ožu 2011
Poruka
118
Ja ih imam isto na Fiatu i pokatale su se dobre.
Malo mekša guma za zemlju dobro prijanja ali ju asvalt
dosta troši.
Omjer cijene i kvalitete - dobar :icon_thumright:

Na vrh