• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske gume

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,090
Odgovara 18,4 po širini, ali 16,9 po promjeru.

Edit:
480/70 su čak i niže od 420/85:
1736942366515.png
Izvor: Mitas

Posljednje uređivanje:

goran1975

Novi član
Tu od
12 Lip 2024
Poruka
6
Postoje li igdje informacije o visini ripne kod novih guma,12,4-28,uskoro ću trebat nove gume pa me zanima ima li razlike budući u cijeni ih ima itekako, od trayala po 150 eura komad pa nadalje?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,805
Razlike u visini ripni ima itekako, ovisno od proizvođača. No, nekak mi se čini da se one s večim ripnama brže troše. Koliko rh bi kvalitena guma trebala izdržati da još uvije ima zadovoljavajuća svojstva?

goran1975

Novi član
Tu od
12 Lip 2024
Poruka
6
kod mene su barumke iz 90 i neke,samo Bog zna koliko su natukle radnih sati prije generalke i sad nakon nje 1000 rh,pretpostavljam najmanje 5000rh no jako malo asfalta,šume minimalno,30-40 metara godišnje za osobne potrebe samo.Još imaju 15mm ripne na sredini gume ali su lagano ispucale,pošto sada radi manje,većinom košnja i sušenje sijena išle bi one još ali slabe su za šumu i oranje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,090
Postoje li igdje informacije o visini ripne kod novih guma,12,4-28,uskoro ću trebat nove gume pa me zanima ima li razlike budući u cijeni ih ima itekako, od trayala po 150 eura komad pa nadalje?
Ovo možeš utvrditi samo osobnim pregledom ponuđenih guma.
Ako gledaš visoke uske ripne, tu prednjače Taurus Point 8 radijalne gume.
4645_taurus_point_8_full.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh