• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske kose

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Claas kose!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
 
Z

Zetor11

Guest
Najbolša traktorska kosa je poettinger. Mi imamo doma VICON 185 in je zelo dobra,
 
M

Mister x

Guest
Eto takvu ja kosilicu imam, napokon našao na netu.

Rotacijska kosilica TORNADO ima široku primjenu za košenje ostataka poljoprivrednih kultura, korova, šiblja i sl. na dospodarstvima, vočnjacima, vinogradima, u šumarstvu, te komunalne potrebe (parkovi, putevi).

TORNADO je robusna, ekonomična i jednostavna kosilica. Dva robusna noža slobodno su učvrščena za nosač na rotoru. Prilikom rotacije noževi vrlo efikasno režu travu, korov, pa i drvo debljine 3 i više cm. Priključuje se na traktor 15-60 KS u tri točke i na vratilo 540 o/min.


Preuzeto sa : Obrisan neispravan link.
 
B

Bobo

Guest
Cek malo...

Jel to onda znaci da ja s tim mogu stabljike duhana mljet prije oranja?

Cini mi se konstrukcijski preslabo da to sjece drvo debelo 3cm, pa tako i stabljike duhana...

Ako nije tajna, koliko si platio to cudo?
 
M

Mister x

Guest
4 ooo kuna staro godinu dana.
To je jako stabilno, znam izgleda nestabilno ali na osovini ti je jedna poluga 50 cm a na krajevima te poluge su ljevo i desno po jedan nož koji je obostrano nabrušen i može se micat. Tak da ako u nešto udari a nemože sasječi onda ne udara po kardanu nego popusti uglavnom ja kosim s tim travu do 50 cm a zapuštene njive ito tako jedino odstranim prije neko raslinje koje predpostavim da nebi moglo samljeti.
Iza tog stroja je jos namontiran valjak tak da stvarno ljepo radi. Eto poslikat ču prvu košnju prije i poslje u svom vočnjaku.
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
e ja imam kod kuče imt-ovu grebenastu(diskosnu) kosilicu sa tri diska...građena je za imt 539 jer je lagana-270 kg...ima hidrauliku za bočno podizanje..što se tiče učinka dosta je dobra,ne glavi se i to....ali je loše završna obrada...
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
bok!bavim se stočarstvom-ovčarstvom...imam tek oko 50-ak grla,ali planiram proširiti proizvodnju čim završim školu....i to na govedarstvo u sustavu krava-tele...imam lijepe planove,samo kad bi se ostvarili...čim se ti baviš?
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Ja se bavim proizvodnjom mlijeka, trenutno 30 krava + 20 junica i teladi!
Da li ti proizvodiš mlijeko?
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
evo moje kosilice imt 804 185
COLOR]

[/img]
 
B

Bobo

Guest
Evo, jedan covjek ovdje mi nudi kosilicu s 2 bubnja za 5 000Kn. Nije u nekom bajnom stanju, cak mislim da je i malcice prevelika za moj 549. On je s njom radio s 539, i kaze da ga je gurala (nema kardan s kriketom) i da je za 539 preteska za kositi po vocnjaku.

On je za nju dao 5 500Kn, no da li polovna kosilica vrijedi tih novaca, posto nova najjeftinija kosta oko 11 000, i jos ostvarim povrat PDV-a na nju, a kud i kamo je spretnija za rad s manjim traktorom...
 

Najnoviji postovi

Na vrh