• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske RALICE

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,697
Kad moze 539 gurati ovo ispred sebe moze i Kinez🤣
Pred kraj videa se vidi kad ima uspon da mu proklizuju kopitari. Znači obični lanci nebi mogli to da savladaju. Bez lanaca je jasno.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,413
Kopitari lanci su samo dobri za blata. Imam nazad lance sa bodljama, pokrivena citava guma,puno bolje su mi se pokazali od kopitara koje sam prije imao, pogotovo na ledu

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,171
Za neki snijeg od 20 cm kinez od 45ks se igra sa 230cm grnom, još zadnjim, kada je napred onda je još lakše. Da ne pričam da se još optereti i da ima lance. Neće probijati smetove se njim.

Izvini ali ovo na snimku je puder snijeg koji po kubiku nema ni 100kg , ova kašika djeluje dobro obzirom da lijepo rola snijeg što je jako važno jer samim time se štedi mnogo energije.
A volio bih vidjeti kineza na zadnjem snijegu koji je bio ove godine kako se igra sa njim. Ozbiljne mašine sa ozbiljnim kašikama i lancima su oko mene imale problema pri čišćenju , ja na rusa nisam montirao lance i bilo je jako guravo na onome zadnjem mokrom snijegu , na par mijesta nisam ni uspio proći a na nekoliko mijesta bilo je bože sačuvaj , nije se moglo ići u kontinuitetu nego sve na razgurivanje lijevo desno.
Kada zakrenem nož jednostavno količina koja se nakupi ispred mene je teža od traktora i baca ga u stranu , jednom kada osstaviš tu kamaru nemožeš je pomjeriti bez zalijetanja i udarca u nju , i tako jedva . A traktor sa kašikom ima oko 3,5t.
Vozim i kineza od 50ks na poslu i znam i njegove sposobnosti.

Na vrh