• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trebam savjet za torpedo 7506

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
Ratar5, mislis na mene?
Vjeruj, imam 75ice i s jednim i s drugim mjenjačem (56.10 (kosi zubi) i 55.4(ravni))...nema problema. Čak je i više problema s 56.10, sto je mozda zbog prednjeg pogona?

Može slike traktora? Koja je cijena i gdje se ga moze vidjeti ?

Posljednje uređivanje:

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Nebi se složio sa tobom Početniče.
To se desilo pod rotobranama od 220cm što odgovara propisu 30ks za metar brana.
Već sam zamijenio sa novim zupčanikom i više ga ne mislim mijenjati. Razočaran sam ovim traktorm skroz.
Ovaj prodajem, a kupujem neki zetor.

Ajd stavi slike, i mene zanima ako je za prodati. Nadam se da neće bit preskup jer traktor nije dobar.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Vedrankc.... misliš jer traktor nije ispravan!

A neznam, pa čudno je, pod rotobranom da se zdrobi mjenjač. Šta bi tek bilo da radi nešto teže, vjerojatno je mjenjač prisložen. Imam doma nekih dijelova za njega, pa ako se ispalti popravljati možda ga uzmem i jedan moj kolega bi htio takvog za popravljanje.

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
A neznam, pa čudno je, pod rotobranom da se zdrobi mjenjač. Šta bi tek bilo da radi nešto teže, vjerojatno je mjenjač prisložen. Imam doma nekih dijelova za njega, pa ako se ispalti popravljati možda ga uzmem i jedan moj kolega bi htio takvog za popravljanje.

sve to stoji, ali kak je onda traktor radio od kad je bio novi pa do sad..... vjerojatno je ovaj novi zupčanik koji je ugrađen falš roba ili je nešto drugo u pitanju zašto ga tako rusta.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
sve to stoji, ali kak je onda traktor radio od kad je bio novi pa do sad..... vjerojatno je ovaj novi zupčanik koji je ugrađen falš roba ili je nešto drugo u pitanju zašto ga tako rusta.

Mislim da znam šta mu je bilo, taj mjenjač s ravnim zubima je vječan, i nema lošeg materijala jer se nije ni radio u vrijeme propadanja Torpeda, za taj mislim da ni nema dijelova, osim original njemačkih. Mjenjač na prvi pogled se čini slabim, dosta su tanki zupčanici, ali nikada nisam čuo da je netko imao slučaj loma mjenjača usljed preopterećenja, pričamo o mjenjaču s ravnim zubima. Njegova slaba točka su radne brzine, hoće mu otići kanđa, počne iskakati, to smo mjenjali na jednom Deutz-u 6806.
Na tom mjenjaču jedino dolazi do havarije ako uhvati dvije brzine, još ako vozač to ne skuži, pa stisne gas i naglo pusti kvačilo, malo koji zupčanik će biti ne oštećen. Ratar5 mislim da je i na tvojem bio taj slučaj, i mjenjač su prikrpali, vjerojatno ovi prije tebe, čak su ga i pofarbali iznutra ako sam zapamtio. Vjerojatno su mjenjani zupčanici samo koji su bili jako oštećeni, a oni koji su tak-tak ostavljeni (npr. samo pol zuba se odkrhnulo), što kasnije dođe pod nos.

R

RATAR5

Guest
Nije ništa od gore spomenutoga.
Od prijašnjeg vlasnika sam kupio traktor gdje je ta treča brzina bila glasnija, čulo se kvrckanje.
Nakon otvaranja imao sam što vidjeti, fali zub na 3 brzini a i na pogonu te brzine na gornjem snopu.
Original zupčanik ima ali se čeka mjesec dana. Zbog početka sezone uzeo sam zamjenski.
Nije točno da nema loših zupčanika, ako se ne cementira dobro itd. kaj se sve radi nema tu kruha.
Nakon zamjene sve je bilo ok kod vožnje, oranja i vučenja prikolice.
Motor puca od snage ali to ova nesretna 3 brzina ne podnosi, očito.
Da se dvije brzine uzube u radu nije moguće, jer se to desilo za vrijeme rotiranja u 3 sporohodnoj brzini na pola zemlje. Da je to bilo kod šaltanja ili na prijelazu preko grabe ok.
Kad je to počelo lupati, prebacio sam u 2 i sve ok. Sad se čuje u 1 i 2 brzini lupkanje.
U 4 nema lupkanja i služim se traktorom i dalje.
Možda te vibracije kod 3 sporohodne brzine uzrukuju pucanje. Neznam.
Slike stavljam sutra.
Ponude slati na pp.

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
A ležaji? Luftovi? Ako se zupčanici međusobno dovoljno ne ulaze jedan u drugog možeš staviti 100 novih pari originalnih zupčanika, i on ih rusta...pogotovo ako je motor ljut na gas

Pošto se zbrobio u radu znači motor je bio pogonski opterećen priključkom i još uz to zdrobio mjenjač, biće da je zamjenski zupčanik bio od repe

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Nije ništa od gore spomenutoga.
Od prijašnjeg vlasnika sam kupio traktor gdje je ta treča brzina bila glasnija, čulo se kvrckanje.
Nakon otvaranja imao sam što vidjeti, fali zub na 3 brzini a i na pogonu te brzine na gornjem snopu.
Original zupčanik ima ali se čeka mjesec dana. Zbog početka sezone uzeo sam zamjenski.
Nije točno da nema loših zupčanika, ako se ne cementira dobro itd. kaj se sve radi nema tu kruha.
Nakon zamjene sve je bilo ok kod vožnje, oranja i vučenja prikolice.
Motor puca od snage ali to ova nesretna 3 brzina ne podnosi, očito.
Da se dvije brzine uzube u radu nije moguće, jer se to desilo za vrijeme rotiranja u 3 sporohodnoj brzini na pola zemlje. Da je to bilo kod šaltanja ili na prijelazu preko grabe ok.
Kad je to počelo lupati, prebacio sam u 2 i sve ok. Sad se čuje u 1 i 2 brzini lupkanje.
U 4 nema lupkanja i služim se traktorom i dalje.
Možda te vibracije kod 3 sporohodne brzine uzrukuju pucanje. Neznam.
Slike stavljam sutra.
Ponude slati na pp.

Neznam sad točno kakvih sad dijelova ima, znam da jedno vrijeme za taj mjenjač s ravnim zubima nije bilo dijelova, pa su ljudi tražili polovne od rashodovanih. A slike čekam.

R

RATAR5

Guest
Ležajevi kompletno novi, svi do jednoga, valjkasti, kuglični novi novcati. I potisni za kuplung.
Slagao sam za sebe, ali nije ni to pomoglo što je sve novo. Lufta nije imao ni jedan zupčanik.
Izgleda da su mu rotobrane previše. Ostali priključci mu odgovaraju.

R

RATAR5

Guest
Jel ima tko getribu za Torpedo 7506???
Prednost 3 brzina i pogon treče brzine.

R

RATAR5

Guest
Javi mi ako imaš.
S obzirom da je cijena puno manja rađe ću ga popraviti.

P

premke

Guest
Postavljam pitanje: Da li za traktor Torpedo TD 55 sa prednjom vucom odgovara za menjac gornji i donji sklop zupcanika od traktora Deutz 4006 Nemacke proizvodnje i da li je moguce ovaj sklop zupcanika iz Deutz-a postaviti u Torpedo 55 i da li je ovaj snop zupcanika za menjac iz Deutz-a kvalitetniji od zupcanika proizvedenih kod nas.

Najnoviji postovi

Na vrh