R
RATAR5
Guest
Nije na donjem snopu. To je na glavnoj osovini koja ide sa spojke. Na slici se vidi koji je zupčanik potrgan, 2 zuba nedostaju. Kako se to skida van?
To je već malo duža prića za objasnit,naime 26 godina popravljam te traktore sedam puta sam bio na specijalizaciji u torpedu,pet godina proveo u ovlaštenom servisu torpedo a ostatak do zatvaranje tvornice imao sam doma ovlašteni servis tako da vam mogu tvrdit da je to getriba od 6806 dakle njemačka getriba.petar kaže:Ima 75-ice i s ravnim zubima.
Problem hidraulike riješen. Uz pumpu otišao i razvodnik i to je glavni krivac za popuštanje hidraulike kod zagrijavanja ulja.
Iskustvo više :lol:
Jako su njezni i to je istina...
S torpedom moras kao s cudljivom djevojkom... pazljivo slusati sto ti govori i polako se prilagodjavati njezinim pravilima igre...
Ako ces ga imalo stisnuti ili ce taj traktor odradjivati posao s vise sofera, ne pise mu se dobro, dugorocno gledano.
jedan u mom kraju prica da ore s 3x16" plugom i da je sve s tim traktorom poorao al ja mu ne vjerujem ni najmanje. vozio sam taj traktor s dvije prikolice do silosa, pod teretom i nije mi se dopao ni najmanje, mjenjac se tad lijepo saltao u sveku brzinu jer je taman bio preslozen, a sto se na tvom dogodilo, u to ne ulazim...
Svaka cast, nema sta... samo je problem sto je moj traktor kupljen dok tvornica nije praoizvodila traktore, a ja od prvog dana imam neke sumnje koje mi se sve vise cine potvrdjenima...
Naime, sve mi se nekako cini da sam dobio neciji polovan traktor na kojem je napravljen remont u remontnom centru Dobanovci (jedini dio IMT-a koji je zbilja u plusu i radi punom parom dan danas) dakle, moj traktor je negdje dobrano izradjen, vracen u Dobanovce, gdje ga je netko vjerovatno mjenjao za jaci. posto je tvornica IMt bila pred samim rubom propasti, takvi sredjeni traktori su prodavani pod nove. Saznao sam nekidan da je covjek takodjer kupio negdje kad i ja novu liniju IMT 549 i da je... nesto je isao na servis, pa su skuzili da nije nov traktor, da je vec radio negdje. kasnije je nesluzbenim putem saznao da je to samo jedan od bezbroj traktora koji su tako prodani...
U zlatno doba IMT-a su po kombinatima prodavani "remontovani" 539, i takvih ima u mom kraju dosta, ali se znalo da su to takvi traktori i oni su kupovani kompenzacijom po povoljnijim cjenama. dovezes graha, kukuruza i dvije svinje i teras kuci traktor koji je "kao nov"...
A ovaj problematicni torpedo je napravljen unajbolje vrijeme te tvornice i bolje da ni ne zapocinjem pricati tek koliko je to problematicno sto se NOV traktor kvari i sto mjenjace lome kao da su plasticni. zadnja serija torpedo traktora se zna da je ubitacno losa, ali ove starije, kad je tvornica radila punom parom svejedno ne valjaju ako ce ih se ganjati po tri smjene s tri razlicita sofera...
bolje da ne zapocinjemo polemike koji je bolji, jer oba ne valjaju, samo torpedo ne valja malo vise