• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trebam savjet za torpedo 7506

R

RATAR5

Guest
Nije na donjem snopu. To je na glavnoj osovini koja ide sa spojke. Na slici se vidi koji je zupčanik potrgan, 2 zuba nedostaju. Kako se to skida van?

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Nisam primjetio na slici gdje fale zubi, pa nisam znao. Ako je na spojničkoj, to smo mjenjali na TX-u, ne mora se odvajati zadnji kraj, samo skini poklopac s desne strane kučišta.
Inače treća brzina je dolje, na slici se vidi, tamo gdje je sinhron.

P.S. A netko si je dao truda i prefarbao mjenjač iznutra :shock: :)

R

RATAR5

Guest
Pogledaj na drugoj slici, tamo se dobro vidi. I napiši što je to na kraju spojnička ili brzina?
Kod mene nije bojan.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Za taj gornji snop mora se razdvojiti na tzv. zvonu, kao kad se mjenja lamela, tako da se može spojničko vratilo izvaditi, a ako češ mjenjati zupčanik i od treće brzine, onda mora ići na tri djela.

R

RATAR5

Guest
Samo je potrgan ovaj gornji, ovo dolje je sve ok.
Hvala na savjetu. Javim ako što zapne :D

R

RATAR5

Guest
Ovo je stvarno iskustvo više. Traktor mora ići u 3 dijela inače se getriba neda rastepsti tj. spojničke nejdu van.
Bilo je problema oko nabavka lagera.
Sada kreče sastavljanje.

S

shkuro

Guest
RATAR5 kaže:
Evi i slika getribe. Da li tko zna jel to 3 brzina i da li se može skinuti odozgo taj snop zupčanika???

Jel to slika od tvoje getribe,ako je onda to nije 75-ica jer ima ravne zube

S

shkuro

Guest
petar kaže:
Ima 75-ice i s ravnim zubima.
To je već malo duža prića za objasnit,naime 26 godina popravljam te traktore sedam puta sam bio na specijalizaciji u torpedu,pet godina proveo u ovlaštenom servisu torpedo a ostatak do zatvaranje tvornice imao sam doma ovlašteni servis tako da vam mogu tvrdit da je to getriba od 6806 dakle njemačka getriba.

R

RATAR5

Guest
Kako bilo da bilo to je getriba od 7506, sa ravnim zubima a mjenjač je tw 55.4.
Sve u svemu jako sam razočaran ovim traktorom, jer mu je getriba totalno loša.
Neznam dal je to njemačko, ali siguran sam da je zupčanik od torpeda, a to znači da su kopirali tu getribu i to jako loše.
Siguran sam da ako se ponovi slično sa getribom vozim ga na prešanje na sirovinu :lol:
Za par dana ću sve staviti na vrpu pa javim rezultate.

R

RATAR5

Guest
Završeno sastavljenje traktora.
Stavljena nova pumpa hidraulike, volan i hidraulika radi ko na impulse.
Očito gubi pritisak.
Getriba ok, ali mislim da je problem sa lamelom jer kada polagano puštam kuplung ne kreče traktor nego samo kod naglog puštanja. Molim mišljenje što bi to bilo????
Unaprijed hvala.

R

RATAR5

Guest
Problem hidraulike riješen. Uz pumpu otišao i razvodnik i to je glavni krivac za popuštanje hidraulike kod zagrijavanja ulja.
Iskustvo više :lol:

R

RATAR5

Guest
Problem hidraulike riješen. Uz pumpu otišao i razvodnik i to je glavni krivac za popuštanje hidraulike kod zagrijavanja ulja.
Iskustvo više :lol:

Na žalost opet su popucali zubi na 3 brzini i savjetujem svima koji misle kupovati ovo smeće od traktora da ga ne kupuju ni za kunu. Ne da je loš nego totalni promašaj od traktora.
I kinezi rade bolje traktore.

B

Bobo

Guest
Jako su njezni i to je istina...

S torpedom moras kao s cudljivom djevojkom... pazljivo slusati sto ti govori i polako se prilagodjavati njezinim pravilima igre...

Ako ces ga imalo stisnuti ili ce taj traktor odradjivati posao s vise sofera, ne pise mu se dobro, dugorocno gledano.

jedan u mom kraju prica da ore s 3x16" plugom i da je sve s tim traktorom poorao al ja mu ne vjerujem ni najmanje. vozio sam taj traktor s dvije prikolice do silosa, pod teretom i nije mi se dopao ni najmanje, mjenjac se tad lijepo saltao u sveku brzinu jer je taman bio preslozen, a sto se na tvom dogodilo, u to ne ulazim...

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Jako su njezni i to je istina...

S torpedom moras kao s cudljivom djevojkom... pazljivo slusati sto ti govori i polako se prilagodjavati njezinim pravilima igre...

Ako ces ga imalo stisnuti ili ce taj traktor odradjivati posao s vise sofera, ne pise mu se dobro, dugorocno gledano.

jedan u mom kraju prica da ore s 3x16" plugom i da je sve s tim traktorom poorao al ja mu ne vjerujem ni najmanje. vozio sam taj traktor s dvije prikolice do silosa, pod teretom i nije mi se dopao ni najmanje, mjenjac se tad lijepo saltao u sveku brzinu jer je taman bio preslozen, a sto se na tvom dogodilo, u to ne ulazim...

ma da krš od traktora
ima ti Bobo jednog dobrog IMT549 za prodaju, samo 1500rh

citat:

navukao cika Bobo komad crijeva i cak sam ga zagrijavao i motao da ide sto dalje od kardana prednje vuce, ali svakih mjesec dana ono jednostavno pukne... i sad je na kihvacu selna i komadiccrijeva, sto je ostalo, ali na 539 mi NIKADA ulje nije bacao iz kompresora, a bocu na traktoru ne pamtim montiranu, posto je ona dugacka bila i smetala za bocnu kosilicu...

549 1500 rh i vec kompresor masti...

taman rijesio da na karteru na curi, a samo mi kompresor jos ostao za rijesiti ove zime, i onda od zamjene do zamjene nema nadosipanja ulja, koji ce to tek komfor biti

Glave sam podotezao na obadva traktora, prestelao ventila, malo si dao truda prije jeseni, na 549 zamjenio SVA ulja, a ima ga bome... najtuznije od svega je to sto sam iz mjenjaca, motora, prednje vuce ispustio oko 25l ulja sve skupa?!? u mjenjacu ne da je ulja falilo, vec JAOOO... :rolfer::rolfer:

B

Bobo

Guest
Svaka cast, nema sta... samo je problem sto je moj traktor kupljen dok tvornica nije praoizvodila traktore, a ja od prvog dana imam neke sumnje koje mi se sve vise cine potvrdjenima...

Naime, sve mi se nekako cini da sam dobio neciji polovan traktor na kojem je napravljen remont u remontnom centru Dobanovci (jedini dio IMT-a koji je zbilja u plusu i radi punom parom dan danas) dakle, moj traktor je negdje dobrano izradjen, vracen u Dobanovce, gdje ga je netko vjerovatno mjenjao za jaci. posto je tvornica IMt bila pred samim rubom propasti, takvi sredjeni traktori su prodavani pod nove. Saznao sam nekidan da je covjek takodjer kupio negdje kad i ja novu liniju IMT 549 i da je... nesto je isao na servis, pa su skuzili da nije nov traktor, da je vec radio negdje. kasnije je nesluzbenim putem saznao da je to samo jedan od bezbroj traktora koji su tako prodani...

U zlatno doba IMT-a su po kombinatima prodavani "remontovani" 539, i takvih ima u mom kraju dosta, ali se znalo da su to takvi traktori i oni su kupovani kompenzacijom po povoljnijim cjenama. dovezes graha, kukuruza i dvije svinje i teras kuci traktor koji je "kao nov"...

A ovaj problematicni torpedo je napravljen unajbolje vrijeme te tvornice i bolje da ni ne zapocinjem pricati tek koliko je to problematicno sto se NOV traktor kvari i sto mjenjace lome kao da su plasticni. zadnja serija torpedo traktora se zna da je ubitacno losa, ali ove starije, kad je tvornica radila punom parom svejedno ne valjaju ako ce ih se ganjati po tri smjene s tri razlicita sofera...

bolje da ne zapocinjemo polemike koji je bolji, jer oba ne valjaju, samo torpedo ne valja malo vise ;)

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
ma kakva kemijanja "njezan traktor",,kak da ne; neznam zašto ih onda sumari jos uvijek imaju. Sto se tice mjenjaca nabavi polovan par zupcanika nove lezajeve, sastavi i teraj (bolje teras, bolje ide)

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Svaka cast, nema sta... samo je problem sto je moj traktor kupljen dok tvornica nije praoizvodila traktore, a ja od prvog dana imam neke sumnje koje mi se sve vise cine potvrdjenima...

Naime, sve mi se nekako cini da sam dobio neciji polovan traktor na kojem je napravljen remont u remontnom centru Dobanovci (jedini dio IMT-a koji je zbilja u plusu i radi punom parom dan danas) dakle, moj traktor je negdje dobrano izradjen, vracen u Dobanovce, gdje ga je netko vjerovatno mjenjao za jaci. posto je tvornica IMt bila pred samim rubom propasti, takvi sredjeni traktori su prodavani pod nove. Saznao sam nekidan da je covjek takodjer kupio negdje kad i ja novu liniju IMT 549 i da je... nesto je isao na servis, pa su skuzili da nije nov traktor, da je vec radio negdje. kasnije je nesluzbenim putem saznao da je to samo jedan od bezbroj traktora koji su tako prodani...

U zlatno doba IMT-a su po kombinatima prodavani "remontovani" 539, i takvih ima u mom kraju dosta, ali se znalo da su to takvi traktori i oni su kupovani kompenzacijom po povoljnijim cjenama. dovezes graha, kukuruza i dvije svinje i teras kuci traktor koji je "kao nov"...

A ovaj problematicni torpedo je napravljen unajbolje vrijeme te tvornice i bolje da ni ne zapocinjem pricati tek koliko je to problematicno sto se NOV traktor kvari i sto mjenjace lome kao da su plasticni. zadnja serija torpedo traktora se zna da je ubitacno losa, ali ove starije, kad je tvornica radila punom parom svejedno ne valjaju ako ce ih se ganjati po tri smjene s tri razlicita sofera...

bolje da ne zapocinjemo polemike koji je bolji, jer oba ne valjaju, samo torpedo ne valja malo vise ;)

čuj nevrijeđam nikog, samo se malo šalim
dobra su obadva traktora, ali zakoni tržišta se promjenili i djelove
više nerade proleteri
u prvom redu tu je problem kvalitete materijala a i aljkavost proizvođaća
šta da vam kažem ,ja na dajcu promjenio osovinu kardana ,cca1000kn
nakon završenog posla ustanovimo da je osovina za 1,5mm predebela i za 1mm oni utori (grajfovi )preširoki:evil:

R

RATAR5

Guest
Nebi se složio sa tobom Početniče.
To se desilo pod rotobranama od 220cm što odgovara propisu 30ks za metar brana.
Već sam zamijenio sa novim zupčanikom i više ga ne mislim mijenjati. Razočaran sam ovim traktorm skroz.
Ovaj prodajem, a kupujem neki zetor.

Najnoviji postovi

Na vrh