ilegalac
Član
- Tu od
- 19 Velj 2010
- Poruka
- 909
brijem da tu nema reduktora ni "radilice" ..samo ekcentrično postavljen teret na vrtalo motora ..ili na pomočnu osovinu da ne ubijaš motor
nemam pojma , nisam vidio iznutra ali negdje sam pročitao podatak za frekvenciju trešenja do 20Hz, to bi bilo 1200 okr/min
iz iskustva znam da dobro trese i sa 500 okr i to sa poluperiodom, a ovo bi bio puni val
a opet ti kažeš ekscentar na osovini, ti bi gadno ubijalo ležajeve i osovinu,a ovako kako sam ja objasnio mislim da nebi bilo strašno a tresao bi sam kad uhvati nešto tvrdo
pomoćna osovina obavezno, jeftinija je od hidromotora
muči me taj tvoj ekscentrično postavljen teret, zar on nebi tresao na sve četiri strane(kao vubracijska brusilica), a ovo moje zbog klipnjače bi treslo samo naprijed-nazad
a uostalom kod štila je štos u onoj busi naprijed(radilica) i nevjerujem da je tamo nekakav teg
Imam ja na cd-u snimak jednog tresača koji je na istom principu kao što je ilegalac zamislio samo te vibracije pravi hidraulika, nije komplikovan za napraviti a može ga vući ferga jer netreba neka snaga za njegovo opsluživanje, prebacicu taj snimak sa cd-a na you tube pa ću okačiti da vidite mašinu.
to majstore, čekamo
Posljednje uređivanje od moderatora: