ilegalac
Član
- Tu od
- 19 Velj 2010
- Poruka
- 909
Dakle kao što naslov teme kaže, tresači voća URADI SAM.
Molim sve forumaše koju god da imaju vrstu tresača , da se jave, i ako mogu da postave neke slikice,
pa da prodiskutiramo o tim strojevima , cijeni , efikasnosti i ostalom,
kakvi su se pokazali u radu i koje su mane
Zamoljavam i ostale, koji nemaju tresač , ali imaju dobre ideje, također da se jave, pa da vidimo što može domaća pamet.
Moj problem je taj što sam jedan od manjh višnjara (šljivara) i za moju površinu se baš i ne isplati kupiti tresač iz recimo julcoma tj. elektronik- srbija, jer 16000 E je dosta novca a iskorištenost slaba.
Prošle godine smo tresli sa sthilovim tresačem, onim trimerom kao.
Nije loše ali,
veča stabla moraš tresti granu po granu
Lani smo ,ekipa od 11 ljudi 440 stabala u četvrtoj godini i tim trimerom otresli za nekih mislim 5 sati(male vočke i 2500 kg)
nije loše ali???
a i taj tresač od sthila košta nešto oko 9000 kn
Moja ideja je da si nešto napravim,jedna od ideja je več negdje pri kraju a rađena je prema ideji sa ovog film
[youtube:1gbtcsay]DvaK7VWx1rQ&feature=related[/youtube:1gbtcsay]
stroj nije tresač ali odrađuje onaj drugi dio posla
skoro pa je gotov, još samo krojački radovi , što se tiče željezarije to je gotovo
dali će raditi, to čemo tek vidjeti, malo me muči nagib platna
nemože se staviti veliki nagib, a dali če sa ovim sadašnjim višnja htjeti da se skotrlja to ču tek vidjeti
Inače moje su procjene da če koštati nešto oko tisuću kuna s tim da sve radim sam i to neračunam
A matematika mi je ta da računam napraviti dva takva stroja i sa po dva radnika po stroju i još dvojicom na trešenju sa traktorom (dakle 6 ljudi) da bi mogao postiči brzinu od jednog stabla u minuti (???)
Traktorski tresač bi bio recimo nekakva verzija od ovog
[youtube:1gbtcsay]qf0903fvz8g[/youtube:1gbtcsay]
Cijena tako nečega računam isto nešto oko 1000kn
Čak sam vidio neke verzije što neki dečki iz susjedstva rade, i kažu isprobano radi, možda nabavim i slike
Dakle , plan mi je za nekih 5000 kn da napravim te strojeve (nije problem ni duplo više ako valja)
Ajmo sada, da čujem ideje, primjedbe, gotove strojeve dokazane u primjeni
Mislim da bi ova tema mogla biti zanimljiva pošto znam koliko je posađeno višnje i šljive
Molim sve forumaše koju god da imaju vrstu tresača , da se jave, i ako mogu da postave neke slikice,
pa da prodiskutiramo o tim strojevima , cijeni , efikasnosti i ostalom,
kakvi su se pokazali u radu i koje su mane
Zamoljavam i ostale, koji nemaju tresač , ali imaju dobre ideje, također da se jave, pa da vidimo što može domaća pamet.
Moj problem je taj što sam jedan od manjh višnjara (šljivara) i za moju površinu se baš i ne isplati kupiti tresač iz recimo julcoma tj. elektronik- srbija, jer 16000 E je dosta novca a iskorištenost slaba.
Prošle godine smo tresli sa sthilovim tresačem, onim trimerom kao.
Nije loše ali,
veča stabla moraš tresti granu po granu
Lani smo ,ekipa od 11 ljudi 440 stabala u četvrtoj godini i tim trimerom otresli za nekih mislim 5 sati(male vočke i 2500 kg)
nije loše ali???
a i taj tresač od sthila košta nešto oko 9000 kn
Moja ideja je da si nešto napravim,jedna od ideja je več negdje pri kraju a rađena je prema ideji sa ovog film
[youtube:1gbtcsay]DvaK7VWx1rQ&feature=related[/youtube:1gbtcsay]
stroj nije tresač ali odrađuje onaj drugi dio posla
skoro pa je gotov, još samo krojački radovi , što se tiče željezarije to je gotovo
dali će raditi, to čemo tek vidjeti, malo me muči nagib platna
nemože se staviti veliki nagib, a dali če sa ovim sadašnjim višnja htjeti da se skotrlja to ču tek vidjeti
Inače moje su procjene da če koštati nešto oko tisuću kuna s tim da sve radim sam i to neračunam
A matematika mi je ta da računam napraviti dva takva stroja i sa po dva radnika po stroju i još dvojicom na trešenju sa traktorom (dakle 6 ljudi) da bi mogao postiči brzinu od jednog stabla u minuti (???)
Traktorski tresač bi bio recimo nekakva verzija od ovog
[youtube:1gbtcsay]qf0903fvz8g[/youtube:1gbtcsay]
Cijena tako nečega računam isto nešto oko 1000kn
Čak sam vidio neke verzije što neki dečki iz susjedstva rade, i kažu isprobano radi, možda nabavim i slike
Dakle , plan mi je za nekih 5000 kn da napravim te strojeve (nije problem ni duplo više ako valja)
Ajmo sada, da čujem ideje, primjedbe, gotove strojeve dokazane u primjeni
Mislim da bi ova tema mogla biti zanimljiva pošto znam koliko je posađeno višnje i šljive