Poštovanje i pozdrav svima !
Naime, registrirao sam se ovdje jer mi treba pomoć vezano za sadnicu
patuljaste trešnje stella.
Apsolutno nemam nikakvog iskustva sa poljoprivredom uopće te navedena sadnica bi obitavala na mom balkonu. Prolistao sam 20 stranica od početka teme i nisam uspio pronaći odgovor koji bi mi pojasnio moje nejasnoće.
Naime kupio sam navedenu sadnicu jucer te je ta sadnica u podlozi gisela-5. (normalno, to mi nista nije znacilo
)
Ali procitao sam dosta tih članaka koji objašnjavaju što je gisela i što se sa tom podlogom dobiva, no mene zanimaju sljedeća pitanja:
posadio bih tu sadnicu u veliku posudu na balkonu- te me zanima kako popuniti tu veću posudu ? U dućanu sam kupio 3 x 10l vreće supstrata zemlje ph vrijednosti 5-7 jer sam negdje na internetu pročitao da bi ta ph vrijednost trebala biti u tom rasponu za navedenu trešnju. Slike na tim vrećama mi ne ulijevaju povjerenje da sam uzeo dobru zemlju jer su uglavnom na njoj slike raznog cvjeća
.Zanima me ako popunim sa tom zemljom tu posudu i stavim u tu zemlju sadnicu sa njenom pripadnom gisele 5 podlogom, dali će to biti u redu ? ili moram nabaviti isključivo tu gisele 5 podlogu/zemlju i popuniti posudu njom? Ako je odgovor potvrdan, gdje se može nabaviti gisele 5 ?