Krivo gledate dečki. Ni uz kineze se odmah ne dobije sve
FS361/411/461/491/561 su čistači šikare ("brushcutter") i kao takvima glava za flaks je sporedni alat, zato se u osnovi i ne isporučuje. Isporučuje se trokraki nož i odgovarajući štitnik. Zato su oni teži i imaju primjerenije reduktore i cijeli pogonski sklop za takve alate. Kome treba glava i štitnik, bu si ga kupil.
Kome pak treba pila za čišćenje šume, kupil bude drugačiji reduktor za FS-a ili drugi model trimera (Husqvarna RX ili FX).
Ako nekome treba "flakserica", tu su modeli do FS261, kojima je primarna namjena košnja flaksom i s njima se isporučuje štitnik i glava za flaks, a nož i odgovarajući štitnik se kupuju naknadno (zavisno o modelu).
To kaj Husqvarna ima kombi štitnik i daje i nož i glavu je prednost (ali i kompromis), no, ne mora biti presudno...
Meni bi bilo važnije kakve su naramenice isporučene uz stroj.
Nije pitanje u tome jel Stihl bolji ili lošiji od Husqvarne: pitanje je zakaj je u HR toliko skuplji (i s manje opreme isporučene uz stroj), nego u nekim drugim zemljama. Razlog je uvoznik, a ne marka sama...
Moje (neveliko) iskustvo:
Uz oba imam i glave i noževe...no, obzirom da sam odlučil ne prodati Husqvarnu, svakom bude zadana određena namjena: na H335 budu primarno glave s flaksom, na FS461 bude trokraki ili malčer nož. Dok je H335 lakša i okretnija za glavu, a FS (obzirom da ima reduktor gradnje ko "Zetorov diferencijal", čitaj: glomazno i teško) je prikladniji za trnje i kupinje.
Naravno da bude i Husqvarna korištena s nožem ili Scarlet cirkularom, kao i FS sa flaksom, zavisno o tome kaj bude trebalo kositi.
I moram priznati da (sad kad je početno oduševljenje Stihlom splasnulo) oba stroja volim podjednako, jer svaki ima neke svoje prednosti, ali i nedostatke, iako me Husqvarna lani malo rasrdila pa sam ju odlučil zamijeniti drugom markom...no nije joj ni za zamjeriti poslije 17 g. korištenja.
Kolega
@plus, radije da imam dobar trimer "za pokazivanje" nego Rolex...a i jeftinije