...ili ak već lupaš, nemoj da to bude bez gasa (s punim gasom nisu tak jaki udarci,jer nemre puno zagrabiti).Nemoj lupati u drveće s njim i ne bi smjelo biti problema...
Ne razumijem kak velika brzina uzrokuje manji trzaj ali nema ni veze.Nemre zapeti kad ima veliku brzinu jer nije onda toliko "lakom".
Kad se sporo vrti, može zapeti i jako trznuti pri naglom zaustavljanju. Probaj pa se uvjeri sam
To kaj ti kosiš ja uredno i bez nervoze odrađujem sa Einhelom (kinez) već 10 tak godina.Puno sam čital ovu temu i opet na kraju nisam ništ skužil, haha.
Znaci ovak, moram si kupiti nekakvoga trimera, to bi mi bil prvi u životu, jer do sad nikad nisam imal potrebe za tim.
Sve gdje se nije moglo s traktorom, sam pokosil s ručnom kosom, a to je sve bilo par kvadrata, i to je uredno stoka pojela.
A posto kravic više nema, sad bi trebal tu nastupiti trimer, jer nema potrebe vise za travom.
Kosil bi vecinom travu visoku pol metra i vise, jedno 2-3 puta godisnje i to nekih cca 400-500 kvadrata, vecinom između vocaka.
Kaj bi mi za to preporučili, meni kao početniku?
Ovaj villager ima na papiru 2.7 ks ali eto uzet cemo faktor sigurnosti i rec da ima oko 2.5.Po mom mišljenju bolji je trokraki, prvo lakše ga trimer zavrti, bolje usitni štoo god kosio, ne znam kako bi se ponašao na slabijim trimerima, iskreno niti ne znam za tog villagera koliko je jak, znam da ga ne preporučuju za trimere ispod 3ks. Ako se radi o kupini za to su ovi noževi dušu dali, neće se upetljati za razliku od ravnih, samo uvijek raditi pod većim gasom.
Ja sam radio sa OM 3,3ks sa dvokrakim malčerom...
Ako odreže onda ima smisla, a ako ne odreže?@MUHA dečki su u pravu, pod većim gasom manje se osjeti trzaj, ne znam zbog čega je tako ali tako jest, možda i zbog toga što pri većoj brzini uglavnom i odreže to za čega zapne.