Cowboy
Dobro znana faca
- Tu od
- 7 Velj 2011
- Poruka
- 2,449
Na srecu moj majstor ga nije otvarao!Vec samim tim sto je povukao uze za paljenje rekao mi je da ga nece otvarat,da nema kompresije i da bi taj tromer od 3ks morao kidat!Tako da nije otvarao i ostetio vijke!Sad samo cekam da vidim sto ce onaj "dodjos"u servisu reci!Pretpostavljam,losa mjesavina,lose gorivo,pa gdje da kupim bolje,to isto mi je rekao i mehanicar da ce oni naci vec neki razlog samo da izgubim garanciju!
Sve ti zavisi od ovlaštenog servisa. Ja sam na svom Villager-u nakon samo par mjeseci rada poskidao sve one plastike okolo. A kad je stao onda sam skinuo karburator, jer sam mislio da je nešto do njega, kad sam vidio da nemogu riješiti kvar vratio sam karburator i samo ga malo prihvatio sa dva vijka. Takvog sam odnio u trgovinu a ovi ga poslali u servis. U servisu su zaključili da je počeo ribati i zamjenili stublinu, klip, karike, radilicu, ležajeve te još neke dihtunge.
Za to što sam sam rastavljao nisu imali prigovora, samo su napisali šta su sve radili i šta su zamjenili te napisali preporuku da trimer nije za profesionalnu upotrebu jer su izgleda zaključili da sam ga preforsirao i da radim mješavinu 1:40 umjesto 1:50 kako sam ja radio.
Sad radim mješavinu po njihovoj preporuci i dalje ga forsiram ali radi bez greške već dvije godine.