• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

gorangrub

Novi član
Tu od
3 Svi 2020
Poruka
21
2.4 max 2.7 okrugli za manje gustu travu, četvrtasti za gustu travu. Neces puno pogriješiti niti sa jednim.
 

scarlet

Aktivni član
Tu od
11 Lis 2018
Poruka
221
Ljudi nekad je neko pisao da mu se topi silk u glavi i puca!Ja mu preporucio Stihl 2.7mm okrugli crveni,koji sam tad koristio dvije sezone i nikad mi se to nije desavalo!medjutim za ovu sezonu sam uzeo kotur istog 200 metara i kad bas forsiram pun gas bukvalno se topi unutra i otpada.....Istina nisam ga gario toliko pod punim gasom prosle dvije sezone,nije ni bilo potrebe,a nekako se desavalo da 80 posto radim sa cvrstim nozevima....Znaci poslije kratkog rada puca definitivno,ali na punom gasu..Glava vristi od vrucine...Dajte misljenja i eventualno rjesenje,molim!Vrijedi li isprobavati drugi flaks?Jeli se vrucina prenosi sa glave pa topi silk ili je ujedno sa centrifugalnom silom??Cak sam probao podbaciti podlosku od cvrtih nozeva da napravim razmak izmedju ploce glave i glave silka,jer citava povrsina je pribijena jedna uz drugu i jednostavno prenos temperature je neizbjezan!
 

thefabian

Novi član
Tu od
19 Ožu 2018
Poruka
14
Susjedu, kojeg je mučio takav problem, preporučio sam Oregon Jet Fit glavu..... veli da mi je dužan cugu :)
 

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
517
Često koristim husqvarna whisper nit i s njom mi se to nije događalo, ali sa ovim jeftinijim mi se znalo dogoditi, primijetio sam da nije tolko do same vrućine, nego do napetosti niti, problem se javljao kad je niti bila nepravilno zamotana, odnosno jedna preko druge, jer onda se "zacvikala" između same sebe, a napetost koja ju izvlači ju lijepi jednu za drugu, pa je izgledala kao da se rastopila, ali teško, pošto nit nije bila ni topla, a kamoli vruća. Sama veućina teško dođe iz reduktora do glave jer je glava plastična i ne provodi tolko temperaturu.
 

scarlet

Aktivni član
Tu od
11 Lis 2018
Poruka
221
I mene interesuje gdje ima kupiti ta nit 300°C ali u Bosni 😀Samo kad je full gas se desava,na lagano kosenje nikad...
 

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,426
Meni se isto flaks lijepi ali onaj od husqvarne. Zato sad radim samo sa 2.7 stihl nekim dvobojnim crno narančastim valjda. On je odličan
 

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,039
Ne kažem da to nije kvalitetan flaks,ali upravo zato jer je okrugli,se u glavi stvara manje trenje i manje se zagrijava
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,762
Eto, moja Husqvarna 335Rx je otkazala poslušnost nakon 13 godina besprijekorne upotrebe. Prošle je godine jedino zamjena gumena prirubnica (hvala Muhi).
Teško je palila, nije bilo lergasa...
Zamijenjen je dihtung između cilindra i kartera te rasplinjač...ukupno 580kn!!!
Za te novce sam mogel kupiti nekog Kineza...
 

nemus

Novi član
Tu od
16 Svi 2020
Poruka
2
Pozdrav, još nisam kupio trimer jer je u međuvremenu došlo do nekih promjena gdje se treba koristiti. Update mog stanja za koji mi treba:
- jedna kuća oko 500 m2 (50-50, prvo je obična niska trava u svakodnevnom "korištenju", a drugo je onako, veća i gušća trava/poneke divlje stabljike i poneke voćke koja se treba održavati da ne zaraste skroz)
- druga kuća je oko 1000 m2 (50-50, isti slučaj kao i ova gore)

Gledao sam ovdje STIHL i vidio da su podijeljeni u 3 kategorije: Lagane motorne kose, Snažne motorne kose i Motorni čistači.
Pretpostavljam da mi Motorni čistači nisu potrebni, a radio sam sa STIHL FS 56 oko prve kuće i bilo je ok. Samim tim smatram da mi treba nešto između Lagane i Snažne motorne kose.
Obzirom da je FS 56 oko 3t kn (Lagana motorna kosa), smatram da su i cijene Snažnih motonih kosa ok te da mi je možda pametnije uzetu neku od ovih:
1599570361084.png
s možda ograničenim budžetom do 4t kn (plus/minus parsto kn)?
Preporučate li neku s ovog popisa ili neku drugu za moje potrebe? Može li se na neku uhvatiti neka akcija?

P.S.
Husqvarnu nisam gledao jer nisam radio s njom...


Hvala unaprijed!
 
Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh