Hvala na preporuci, nisam uopće razmatrao Echo trimere, bacio sam oko na njihove modele.
Ovako bih ja to kazao, Echo i Stihl su premium klasa trimera, Husqvarna drži cijene kao Stihl, ali mi se čini da se radi o manjoj kvaliteti i naposljetku Efco (Oleo Mac) i Kawasaki trimeri. Čast svim ostalima (Villager i sličnima), ali njih nebi uzeo u razmatranje, zbog zamjenskih dijelova, to mi je bitno.
Imam 2 pitanja još:
- praktički svi ovi trimeri što sam gore nabrojao imaju stabilizaciju u 1 točki (na motoru), samo je razlika da li imaju i stabilizaciju na ručkama ili ne? Koliko je bitna ta stabilizacija na ručkama, da li je to neka presudna stvar kod odabira trimera? Šta kažete iz iskustva.
- da li stvarno kod Husqvarne ove glave T35 ili Stihlove Autocut 25-2 ne primaju flaks deblji od 2.7mm? Fizički ne stane deblji flaks od 2.7mm (ne prolazi kroz rupe glave) ili je to samo preporuka proizvođača da se ne ide sa debljim flaksom?
Možda su pitanja amaterska, ali ko pita ne skita
Stihlov FS350 bi mi bio idealan po karakteristikama i cijeni od prije par godina kad se proizvodio, ali vidim da se ne proizvodi više. Tako da mi je sad ovaj Efco (Oleo Mac) DS4000T, eventualno ovaj Echo od kolege (iako nema AV) i Kawasaki TJ45E ili TJ53E u užem izboru.