Evo da javim. Kupio sam u Hrvatskoj Stihl FS261 (880€), bratu se svidio, a on će ga najčešće koristiti, pa eto. Nije loš stroj, baš je robusan, iako mu je promjer cijevi 28mm, ručke, glava i sve izgledaju robusno. Trimer mi je okej, iako mislim da su u Hrvatskoj Stihl trimeri baš skupi, preporuka je otići kupiti preko grane, tko to može.
Malo što sam se raspitivao za uvoz iz BiH, to se isplati, ako živite blizu granice. Naime, FS350 u BiH je 1500KM, uz popust na gotovinu 5% i povrat PDV-a na granici, izađe nekih 1200KM (600€). U Hrvatsku je dopušten unos robe do cijene od 300€, za sve preko se plaća PDV, dakle 25% PDV-a na 300€ razlike je 75€ (150KM). Dakle, FS350 izađe nekih 1350KM, jeftinije nego na stranicama unikomerc.ba. Jedino treba vidjeti da li ima carine na uvoz radnih strojeva, ako i ima 5-10%, opet se isplati. I treba vidjeti da li vrijedi garancija u Hrvatskoj, s obzirom da je to sve pod unikomercom. Te 2 stvari nisam provjerio, s obzirom da je brat već kupio FS261. Ali eto, malo info za ubuduće. A na nekome ubuduće ostavljam da provjeri te 2 stavke i obavijesti nas.
Hvala svima koji su pomogli u izboru sa savjetima i nastavit ću posjećivati forum
P.s. Villager naramenice su top, sve preporuke...