(kome se ne da čitati sve - Parkside previše dimi i glasan).
Prvi put se javljam ovdje, ali dosta sam pročitao postova na ovoj temi. Znam da se tu uglavnom koriste brend strojevi, ali hear-me-out.
Dakle, kupljen trimer u onom supermarketu što četvrtkom dobiva alate... Prije toga sam imao jeftini Florabestov (zapravo Einhell) 10-ak godina. Taj stroj je
bio baš onako, nepoderiv. Nikad mijenjao membrane ni ništa, kosio godišnje oko 1500m2 teškog terena, nakon zime palio kao mina, samo mijenjao flaks glave. No, zamor materijala, pukao mehanizam/leptirić za startanje (nema zamjenskog dijela), i vrijeme je za obnovu i upgrade.
180€ prije 2 tjedna, ima čak i elektro-pokretač! No, nisam zadovoljan. Jako težak, trese malo glava (ne vrti se baš ravno), ali najviše me smeta što jako dimi i smrdi.
Ne, nije previše ulja, po priloženoj boci sam točio, 1:40. Čak i kupio skuplje, Husq LS+ polu-sintetičko, a na staroj kosilici koristio Stihl narandžasto, nije nikad bilo ovako. Dakle, više ne mogu kositi bez FFP2 maske, a i zadimim cijeli posjed, a i susjedima. Čađa izlazi po auspuhu isto. Dimi doslovce JAČE nego moj benzinski auto, koji ima 60 PUTA veću snagu! Gorivo je svježe.
Dodatno, troši gorivo kao blesav. Potrošio pola litre goriva dosta brzo, a na prethodnoj (snaga je čak i veća na staroj: 2,4KS vs 1,9KS) sam se ja umorio prije nego što sam potrošio pola litre goriva. Imam još vjerojatno pravo vratiti ga u dućan, pa zato kalkuliram, ali eto, kad sam već kupio, htio bi koristiti. Jel moguće da je nešto krivo podešeno na motoru pa bi servis mogao to tjunirati? Kao da je loše izgaranje ili nešto. Sam sigurno neću podešavati smjesu, ipak je pod garancijom. Teško da će se razraditi kroz korištenje, može biti još gore. Ne kužim se baš u (male i velike) benzinske motore, očito
Još me smeta par stvari: ergonomija kaos, uprtač loš, prijenos snage takav da moram dati veći gas da se uopće zavrti glava (prethodna je valjda direktno imala spojen kardan i odmah je reagirao na gas i nije ga mogla zaustaviti neka kupina). Imao je i veće okretaje i baš zalihu snage, uvijek sam ga držao na 50-70%.
Nemam baš puno puno iskustva (vikendaš) pa nisam isprobao hrpu profi trimera i ne znam što je normalno. Neke stvari su predimenzionirane aluminijem (zato i je težak), ali ima plastičnih spojeva koje vidim da će otići za par godina. Srećom 5g garancije...
Prvi video je moj, drugi je samo pregled.