Jučer sam se ponovno zezao sa
Einhell BG-BC 43 trimerom, ipak sam se odlučio da pogledam zavojnicu paljenja, pa sam ju skinuo. Nije išlo glatko jer su vijci blizu cilindra i k tome obični križasti su stavljeni, a mjesta nema. Uspio sam ih malo sa papagajkama odvrnuti i izvadio zavojnicu. Bila je potpuno oksidirana, uzeo brusni papir P1000 i očistio, odmastio. Isto to odradio i na ventilatoru gdje se magneti nalaze. Imam listiće za namještanje, pa sam prvo uzeo 0.35mm. Stavio i nove vijke obične da ih sad mogu sa ključem sa strane lakše stezati, isprobao i dobio iskru, nije bila baš prejaka ali je tu i redovita. Kasnije stavio razmak na 0,45mm jer nisam znao koliki je točno, sad koliko vidim razmak bio trebao biti od 0,2-0,3mm ako se ne varam.
Kad sam ju konačno dobio mislio sam to je to, imam iskru, goriva dobiva, kompresija je dobra. Tri stvari koje moram imat, ali ipak ništa, ne pali i gotovo. Stavio novu svjećicu od ADK i dobijem iskru samo takvu, baš kako treba biti i rekoh sad bi morala, ali šipak i tu sam stao. Gorivo je isto novo smiješano, nije staro, to koje je unutra sam prebacio u kanticu od ulja i bit će potrošeno kod spalivanja granja. Mogu pokušat i namjestiti razmak na 0,30mm ako bi to bio razlog zašto ne pali jer više ne znam što bi moglo biti, osim ako je ipak do same zavojnice.
Ako je netko voljan samo da mi potvrdi razmak između bobine i magneta i kratko opiše postupak stavljanja, samo da vidim da li sam dobro odradio, pa da još jednom pokušam.
Postupak stavljanja zavojnice paljenja:
• Skinuo hrđu sa bobine i odmastio ju,
• Očistio magnete na ventilatoru,
• Stavio obične vijke da mogu lakše sa strane stezati zavojnicu,
• Razmak stavljen na 0,45mm,
• Stavljena nova sviječica od ADK trimera,
• Sviježi mješung goriva stavljen 4% ulja u 1L, polusintetika X-P Line Synt 2T