• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

CK1

Novi član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
15
Najbolji omjer cijene i modela kod tog FS 235 i ne bih puno dvoumio da ga ne uzmem, ali dostupan je samo ovaj na volan, što mi ne odgovara, model na ručke nažalost nije koliko vidim.

Stihl FS 235 - (420,04€) - nije dostupan
Stihl FS 235R - (379,03€) - dostupan

Prilozi

• Stihl FS235_(420,04€)_IT.jpg
    Stihl FS235_(420,04€)_IT.jpg
    40.5 KB · Pregleda: 11

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,356
Pitaj ih kad bude.
Bilo ih je prije, koliko se sjećam.

CK1

Novi član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
15
Rado ću ih kontaktirati u svezi ovog modela, pa ako ih uskoro ponovno budu imali u ponudi bio bih svakako zainteresiran. Bila bi to fina igračka. :)

CK1

Novi član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
15
Jučer sam se ponovno zezao sa Einhell BG-BC 43 trimerom, ipak sam se odlučio da pogledam zavojnicu paljenja, pa sam ju skinuo. Nije išlo glatko jer su vijci blizu cilindra i k tome obični križasti su stavljeni, a mjesta nema. Uspio sam ih malo sa papagajkama odvrnuti i izvadio zavojnicu. Bila je potpuno oksidirana, uzeo brusni papir P1000 i očistio, odmastio. Isto to odradio i na ventilatoru gdje se magneti nalaze. Imam listiće za namještanje, pa sam prvo uzeo 0.35mm. Stavio i nove vijke obične da ih sad mogu sa ključem sa strane lakše stezati, isprobao i dobio iskru, nije bila baš prejaka ali je tu i redovita. Kasnije stavio razmak na 0,45mm jer nisam znao koliki je točno, sad koliko vidim razmak bio trebao biti od 0,2-0,3mm ako se ne varam.

Kad sam ju konačno dobio mislio sam to je to, imam iskru, goriva dobiva, kompresija je dobra. Tri stvari koje moram imat, ali ipak ništa, ne pali i gotovo. Stavio novu svjećicu od ADK i dobijem iskru samo takvu, baš kako treba biti i rekoh sad bi morala, ali šipak i tu sam stao. Gorivo je isto novo smiješano, nije staro, to koje je unutra sam prebacio u kanticu od ulja i bit će potrošeno kod spalivanja granja. Mogu pokušat i namjestiti razmak na 0,30mm ako bi to bio razlog zašto ne pali jer više ne znam što bi moglo biti, osim ako je ipak do same zavojnice.

Ako je netko voljan samo da mi potvrdi razmak između bobine i magneta i kratko opiše postupak stavljanja, samo da vidim da li sam dobro odradio, pa da još jednom pokušam.

Postupak stavljanja zavojnice paljenja:
• Skinuo hrđu sa bobine i odmastio ju,
• Očistio magnete na ventilatoru,
• Stavio obične vijke da mogu lakše sa strane stezati zavojnicu,
• Razmak stavljen na 0,45mm,
• Stavljena nova sviječica od ADK trimera,
• Sviježi mješung goriva stavljen 4% ulja u 1L, polusintetika
X-P Line Synt 2T

Prilozi

• 01_IMAG4547_1.jpg
    01_IMAG4547_1.jpg
    48.6 KB · Pregleda: 12
  • 02_IMAG4531_1.jpg
    02_IMAG4531_1.jpg
    32.4 KB · Pregleda: 11
  • 03_IMAG4534_1_2.jpg
    03_IMAG4534_1_2.jpg
    43.5 KB · Pregleda: 11
  • 04_IMAG4558_1.jpg
    04_IMAG4558_1.jpg
    43.6 KB · Pregleda: 10

CK1

Novi član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
15
Je, mokra je svjećica, vadio ju nekoliko puta nakon podužeg potezanja, pa opazio. Na što ciljaš, membrana na rasplinjaču ili nešto drugo?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,760
Ostavi da benzin ispari. Ne stišći pumpicu kad ideš paliti, samo postavi one gumbiće u položaj za paljenje. Probaj, ako ne uhvati bar jedan takt sumnjam na iskru

CK1

Novi član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
15
Jutros sam ju potegao bez da sam stiskao pumpicu goriva, znači bila je netaknuta barem 12h. Stavio ručicu gasa u čok položaj, na rasplinjaču zatvorio ulaz zraka i potegao nekoliko puta, pa kasnije isprobao i bez čoka. Na prvi potez kao da bi htjela, kasnije više ne pokazuje volje.

Jedino da isprobam izmjeriti otpor na samoj bobini, na primarnoj i sekundarnoj zavojnici i usporediti rezultate. Ako su izvan opsega onda je do nje, što misliš?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,760
Nečeš ništa zaključiti sa otporom, jer ne znaš koliko je otpor zavojnice!
Jedino da mjeriš prema željezu, ali nisam siguran da probija!

CK1

Novi član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
15
Imaš li kakav prijedlog što bih još mogao napravit, testirat ili da naručim novu zavojnicu ako sumnjaš na nju?

Usput, hvala ti na savjetima i što si voljan pomoći.

CK1

Novi član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
15
Iskre sad ima na izvoz, pogotovo nakon što sam stavio novu svjećicu, tako da je to riješeno, a sad zašto zalijeva ne bih znao.

Ništa, ostavljam ju po strani da se malo odmorim od nje i vidim što dalje. Trimer trebam, pa ako se ovo ne da riješit, a dijelova nemam da sad kopam po rasplinjaču onda bolje zatvorit butigu, pa vidjet kasnije ako bude volje.

Moram ubost novu, nema druge.

Hvala kolega, ako ništa pokušao sam, da se ne kaže da nije bilo volje. :)

CK1

Novi član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
15
Što vjerojatno znači da bih trebao nabaviti novi. Ako nađem neki na aliju da paše na Einhell budem riskirao, do tad neću se više zezat sa ovim.

Na onom ADK AW BC430T trimeru isto me zezao rasplinjač. Kod njega sam stavio novu membranu jer se stara stvrdla. Isto nije htio palit ali na kraju samo dobio da radi samo na gasu, na leru se gasio. Ako uspijem starter nekako složit naručit ću novi kompletni, što sam odmah trebao, a ne dijelove.

Dva trimera niti jedan ne radi, eto veselja, mora treći, nema druge.

Najnoviji postovi

Na vrh