• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

CK1

Član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
59
Daj linke od online trogvina koji šalju i hr.
Samo GMW iz Italije i šalje u HR, ne znam da li ima još koja trgovina, ja ju našao nisam. Dolje sam ti stavio direktni link na sve Stihl benzinske trimere i do željenog, na taj iznos računaj i cijenu dostave za HR, za Italiju je gratis.

G.M.W. Agricenter Italia
STIHL trimeri - (benzin svi)
STIHL FS-120R - (298,99€) + dostava 35€ HR - (DPD)

CK1

Član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
59
Došli dijelovi sa istoka, jedan kompletni set brtvi i dva seta samo brtve, a u dolazu i rasplinjači. Dok njih čekam razmišljam da ponovno pokušam ovaj rasplinjač na ADK trimeru raskopat. Koliko se sjećam prošli put jesam zamijenio ovu glavnu membranu ali nisam onu drugu, jer je došla u vrećici sva izvitoperena, a ova na trimeru mi se činila još solidnom, pa bi tu mogao biti razlog zašto u leru ne radi. Ujedno, moram prvo vidjet da li središnji nepovratni ventil sa iglicom ne pušta, ako on ne brtvi onda nema od popravka ništa, jer se ta gumica ne može zamijeniti i tu svaka daljnja priča završava. Cijena seta brtvi, prava sitnica, nastavak slijedi...

ADK AW BC430T - (04_2018)
- SET kompletni - (1,21€)
- 2 SET-a membrane - (1,85€)

Prilozi

• IMAG5482_1.jpg
    IMAG5482_1.jpg
    29.3 KB · Pregleda: 11
  • IMAG5485_1.jpg
    IMAG5485_1.jpg
    28.4 KB · Pregleda: 10
  • IMAG5499_1.jpg
    IMAG5499_1.jpg
    32.7 KB · Pregleda: 11
  • IMAG5505_1.jpg
    IMAG5505_1.jpg
    25.9 KB · Pregleda: 11

CK1

Član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
59
Jedno brzinsko pitanje oko čepa spremnika, sumnjam nešto na njega, pa da vidim idem li u dobrom smjeru. Kad god odvrnem čep spremnik onako izdahne. Čep ima rupicu, uloga mu je koliko znam da izjednači tlak koji se stvara isparavanjem goriva ili jednostavno rečeno to je obični nepovratni ventil.

E sad, ja sam ga očistio koliko sam mogao, testirao sam ga sa unutarnje strane ali teško, bolje rečeno nikako ne propušta pritisak van. Velikom iglom sam isto očistio misleći možda ga tako dobijem ali jedno te isto, nema pomaka, tek kad iglu ostavim onako zabodenu onda polako ispušta.

Testirao sam čep od Einhella ali koliko vidim vrlo je slično ali kod njega je stanje nešto bolje, propušta kod testiranja ovako puhanjem, ali kod njega nema tog izdaha kad se spremnik otvori, a ako se vakuum u spremniku stvara to nije dobro, sigurno ne dobiva gorivo kako bi trebao.

Već sam u potrazi za novim ali sad u testnoj fazi mislio sam ga kad sve složim da odvrnem i zavrnem čep i ako se motor gasi znam da je onda u njemu problem, a mogu za prvu ako je baš on u pitanju stavit iglicu izvana u rupicu i time dobit prohodnost ili uzet od Einhella dok ne riješim novi. Ako netko ima neku drugu ideju neka napiše i potvrdi ovo oko čepa, da li bi mogao biti problem u njemu sa ovim navedenim simptomima.

Prilozi

• IMAG5415_1.jpg
    IMAG5415_1.jpg
    40.5 KB · Pregleda: 3
  • IMAG5850_1.jpg
    IMAG5850_1.jpg
    17.2 KB · Pregleda: 3
  • IMAG5852_1.jpg
    IMAG5852_1.jpg
    13.4 KB · Pregleda: 3

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,480
Funkcija toga čepa je da pusti zrak u rezervar, kad trimer troši gorivo inače bi se stvorio vakum
Probaj ga sa vanjske strane prema unutra ispuhati kompresorom
Isto tako mu je funkcija da ne dozvoli da gorivo izlazi

Možeš i sa unutarnje strane skinuti onu bijelu plastike pa ćeš vidjeti u čemu je problem
Obično unutra imaju elastičnu gumicu kao podlošku koja glumi nepovratni ventil

CK1

Član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
59
A to da pušta zrak je baš ono što vidim da ne radi i stvara se vakuum u spremniku, tako da mi je dijagnoza onda bila dobra koliko vidim.

Ima tih čepova za kupit i nisu toliko skupi ali bitan je navoj da paše, pa mi se ne naručuje preko interneta na slijepo, nego uzet čep, otići do trgovine i vidjet ima li neki koji odgovara. Problem je što ako ni jedan servis ne drži te kineske onda nemam baš nekog izbora.

To sam i htio pitat da li se da nešto napravit po tom pitanju. Mogu ga kompresorom ispuhat izvana prema unutra, kako si predložio, pa vidjet da li ima pomaka, ako ne, ide rastavljanje unutarnjeg dijela čepa, pa točno vidjet da li se da nešto, iako sam već pokušavao skinut i ne ide baš lako. Sad ću morat nježnost ostavit po strani i odvijač u ruke. :) Hvala na savjetu.

CK1

Član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
59
Evo i nekih novosti oko rasplinjača od ADK trimera kako sam i najavio. Skinuo sam ga, malo oprao iako se baš nešto previše nije niti zaprljao od prošli puta, kad nije radio, ali kad već, neka sve bude čisto. Kod ponovnog rastavljanja sam opazio da nema ono malo metalno sito za gorivo. Ne znam kako mi je to prošli puta promaklo, toliko o kineskoj kontroli kod sastavljanja dijelova. Ovaj puta sam sve zamijenio, ponovno novu glavnu membranu, drugu, sva brtva nova i naravno metalno sito za gorivo stavljeno. Testirao sam središnji jednosmjerni ventil i koliko vidim odrađuje posao, pušta prema van, blokira prema unutra, tako da je membranica još u funkciji, to mi je bilo najvažnije, da nije, ne bih ga niti taknuo. Izvadio i iglicu, isprao, ispuhao i sastavio sendvič nazad, Rasplinjač je spreman za ugradnju. U nastavku ide pranje spremnika za gorivo i zamjena crijeva i filtera goriva.

Prilozi

• IMAG5781_1.jpg
    IMAG5781_1.jpg
    25.5 KB · Pregleda: 3
  • IMAG5806_1.jpg
    IMAG5806_1.jpg
    27.3 KB · Pregleda: 3
  • IMAG5807_1.jpg
    IMAG5807_1.jpg
    29.2 KB · Pregleda: 3
  • IMAG5814_1.jpg
    IMAG5814_1.jpg
    29.9 KB · Pregleda: 3

CK1

Član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
59
I još nekoliko od stavljanja metalnog sita za gorivo i sastavljanja. Stavio i novu pumpicu jer je ova već podosta tvrda.

Prilozi

• IMAG5818_1.jpg
    IMAG5818_1.jpg
    26.5 KB · Pregleda: 4
  • IMAG5821_1.jpg
    IMAG5821_1.jpg
    26.4 KB · Pregleda: 4
  • IMAG5824_1.jpg
    IMAG5824_1.jpg
    26.9 KB · Pregleda: 4
  • IMAG5859_1.jpg
    IMAG5859_1.jpg