• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,630
Reduktor se kupi za par euri, tak da ga se ne splati slagati.
28mm...taj je malo rjeđi. Obično je 26.

CK1

Član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
83
Nisam ni mislio vadit ležajeve i zezat se sa kutnim prijenosom. Ide kompletno novi na njega. Za sad sam našao najjeftiniji za cca.12€, a ima ih čak i do 20+€. Mada je to na AE sve isto, pa moram rudarit da bih našao nešto povoljnije. Čekam da mi trgovac potvrdi moj upit, pa slijedi narudžba.

CK1

Član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
83
Maknuo ovu ovalnu podlošku koju je Ćale stavio u sendvič između podložne ploče i glave. U uputama se ne vidi jer je sve loše isprintano, pa nisam bio siguran ali sam na aliju našao taj dio i vidio da je to zaštitni lim i steže se maticom kad se montira rezna ploča, tako da sam barem to eliminirao.

Prilozi

• IMAG5953_1.jpg
    IMAG5953_1.jpg
    53.5 KB · Pregleda: 18
  • IMAG6515_1.jpg
    IMAG6515_1.jpg
    32.9 KB · Pregleda: 17
  • ADK_rezač.jpg
    ADK_rezač.jpg
    59.1 KB · Pregleda: 17
  • IMAG6475_1.jpg
    IMAG6475_1.jpg
    40.1 KB · Pregleda: 18

CK1

Član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
83
Nakon dva dana traženja po aliju uzeo onaj koji je bio u rangu do 12€ i gdje sam postavio upit oko kutnog prijenosa, pa sam mu dodatno napomenuo ono što mi je bitno, za cijev širine 28mm i za 9 nazubljeni kardan, da ne pošalje krivi. Nisam mogao naći baš ovakav kakav je na ADK jer razlika je u vijku koji ide sa strane kroz samu cijev i drži cijeli sklop, a donji još dodatno drži kao obujmica, a ovi svi su više izgledom po vijku kao kod Einhella koji je bliže samom rubu, dok ovaj od ADK je pomaknut prema glavi, tako da se radi o nekih 5-7mm razlike.

Gledao sam kod nas ali samo kombinacija 28mm/9 je teško naći, a cijene kad sam vidio odustao odmah od traženja, tako da je ovo najbolje što sam mogao. Kad mi stigne vidjet ću da li se može ovako uglavit, ako ne, može se u kućište izbušiti dodatna rupa pomaknuta nešto dalje i sa nareznicom narezat navoj. Imam ih pa nije problem, a ako je baš neka smola da ni to neće ići mogu sve iznutrice prebacat u svoje kučište, ali to je baš ako se mora, no vjerujem da će se moći ovako kako sam zamislio jer mjesta ima.

Za sad će ovaj reduktor od ADK poslužiti do danjeg, ovo je više preventiva jer sam uočio da je dao svoje pa da i to eliminiram. Slijedi još test trimera jer evo, do sad se nije ništa radilo, pa usput da isprobam i one nove naramenice.

Prilozi

• IMAG6472_1.jpg
    IMAG6472_1.jpg
    27.4 KB · Pregleda: 14
  • 05_Trimer Gear Box_(9 Gear, 28mm, One Eahr.jpg
    05_Trimer Gear Box_(9 Gear, 28mm, One Eahr.jpg
    33.8 KB · Pregleda: 12
  • 20_Trimer Gear Box_(9 Gear, 28mm, One Ear.jpg
    20_Trimer Gear Box_(9 Gear, 28mm, One Ear.jpg
    29.7 KB · Pregleda: 12
  • IMAG5332_1.jpg
    IMAG5332_1.jpg
    50.6 KB · Pregleda: 14

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,967
Danas sam za FS38 kupil rezervne ušice za izlaz flaksa iz glave. Malo sam ostal šokiran cijenom od 3,20 € za 2 kom. Nemaš ih kaj videti, a ni izrada nije komplicirana. Najobičnija Al puškica s dvije dimenzije vanjskog promjera. Prema cijeni ušica taj trimer bi trebal koštati više od 5 k€, a ne 205 € kolko.

CK1

Član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
83
Izbušiš novu rupu na cijevi, ne treba narezivati na reduktoru ;)
I to sam uzeo u obzir kao alternativu ali vidjet ću još kad mi stigne, iako vidim da i na samoj cijevi ima narezan navoj za 4mm vijak, pa mi se čini da mi je lakše na kućištu to onda i preciznije u škripcu odradit, ali kad stigne odvagnut ću što je najbolje. Ne trčat odmah pred rudo. :)

Upravo naišao na jedan koji ima vijak slično kao na mom ADK, ali širina ne paše 25mm, a cijena ono...

• BCH400T BEVEL GEAR HEAD FOR eMak Oleo-Mac - (72,09€)

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,494
Danas sam za FS38 kupil rezervne ušice za izlaz flaksa iz glave. Malo sam ostal šokiran cijenom od 3,20 € za 2 kom. Nemaš ih kaj videti, a ni izrada nije komplicirana. Najobičnija Al puškica s dvije dimenzije vanjskog promjera. Prema cijeni ušica taj trimer bi trebal koštati više od 5 k€, a ne 205 € kolko.
Kupio prije god dana preko ali ja za husqvarnu 10 kom, ne sjećam se koliko je bilo, ali manje od 3 eur 10 kom, sa dostavom

Najnoviji postovi

Na vrh