• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,388
Evo jednog domaćeg recepta za produžiti vijek špule trimera:
Dio, koji handra po tlu, "obložiti" vrućim ljepilom i nadomjestiti potrošeno:
View attachment 91475
Donja slika pokazuje potrošenost nakon otprilike 3 sata intenzivnog rada, sve u usporedbi z novom špulom.

Inače, to je izum mojeg prijatelja Štefa (fala mu!), koji već dugo tak krpa špule na svojim kinezima...
Pa, rekoh, da probamo jel to pomaže i na štilovima :)

Popravak je brz i jeftin:
Kak je čovjek zidar, najprije je napravil "šalung" od pikbanda
View attachment 91477
Odrezal ga na željenu visinu i onda polako natiskal ljepilo:
View attachment 91476
@ZJ ti nisi u nikakvom kamenjaru i "vukojebini", ti si skoro u raju zemaljskom. Za koga vraga "draksate" s tim trimerima, flaxericama, po par sati? Zakaj ne koristite "kombinirano košenje površine"? Zakaj prvo ne pokosite s motornom kosilicom, traktorskom kosilicom, strižnom kosilicom, pa onda samo s flaxericom dovršite "nedostupne dijelove"?

Prije nego mi počneš nabrajati argumente, uzmi u obzir da koristim 6 kosilica i 3 flakserice. Zašto, zato jer sam lijen za njihove utovare i istovare iz novog ili starog auta, raspoređene su na večim obavezama, dojdem točim, palim i kosim.
Pokazao sam ovdje svima, dok sam sa starijim zetom išao u BJ po kosilicu. On kosi s njom opaku kosinu, čak i stariji unuk.
Mlađi mi zet, kosi ranč od svoje mame, na velikoj strmini, tako da kosi poprijeko, s samohodnom vrtnom kosilicom. Flaxerice tek toliko da koriste za finu završnicu rubova.
Flaxerice ubijaju leđa, sporije su, OK po kamenjaru i gdje ne ide s kosilicom, ne ide.
Glave se i meni razlete, odlete dijelovi 20-30 dalje, ali to je dio veselja o_O:eek::mad::ppozdrav:

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,736
Točno tako je kod mene, flalserica je zadnja na redu, sve šta mogu prije odradim sa većom mehanizacijom,
Kako si napisao, em je spora, em ubija ruke, em mi najrađe alergija izbije od mrvica trave, pa se onda još tjedan dana svrbim, mažem, liječim, kod mene je flakserica samo nužno zlo, muka mi je samo kad se sjetim da trebam flaksati, najviše zbog alergije kasnije, a obučem se kao astronaut

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,996
Z jakim trimerom je brže, ne štopa se, nije osjetljiv na veliku travu, nagibe, obilaženja...a pogotovo nije na NLO-e u travi.
Zadnji put je našel ovo:
20260523_100401.jpg
Da je to našel Al-Ko, sad bi išel na ravnanje radilice...

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,492
Tebe su isto posjetili neovlašteni geodete? Kod nas su takve šipke pozabijali u zemlju za obilježavanje, kasnije susjedima bušilo gume na mehanizaciji.

• Like
Reactions: ZJ

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,338
@ZJ ti nisi u nikakvom kamenjaru i "vukojebini", ti si skoro u raju zemaljskom. Za koga vraga "draksate" s tim trimerima, flaxericama, po par sati? Zakaj ne koristite "kombinirano košenje površine"? Zakaj prvo ne pokosite s motornom kosilicom, traktorskom kosilicom, strižnom kosilicom, pa onda samo s flaxericom dovršite "nedostupne dijelove"?

Prije nego mi počneš nabrajati argumente, uzmi u obzir da koristim 6 kosilica i 3 flakserice. Zašto, zato jer sam lijen za njihove utovare i istovare iz novog ili starog auta, raspoređene su na večim obavezama, dojdem točim, palim i kosim.
Pokazao sam ovdje svima, dok sam sa starijim zetom išao u BJ po kosilicu. On kosi s njom opaku kosinu, čak i stariji unuk.
Mlađi mi zet, kosi ranč od svoje mame, na velikoj strmini, tako da kosi poprijeko, s samohodnom vrtnom kosilicom. Flaxerice tek toliko da koriste za finu završnicu rubova.
Flaxerice ubijaju leđa, sporije su, OK po kamenjaru i gdje ne ide s kosilicom, ne ide.
Glave se i meni razlete, odlete dijelovi 20-30 dalje, ali to je dio veselja o_O:eek::mad::ppozdrav:
Moram priznati i meni se je jenput glava skoro razletela. Već sam htel dati obruče namontirati na nju. Takvog lošeg delanca nigdar nisam prije ni posle nisem pil, bilo mi ga je šteta zlijati vu grabu pa se potrošil. Ne ponovilo se, ali i to je dio veselja.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,549
Te šipke su zakon kao sabotaža, to znaju kombajneri....
Kak je kod ZJ-a završila u održavanom travnjaku (a znamo da flaksa svako let, več je i flaksericu poderal), a kosilica, ona kaj se sedi na njoj.... ta .... regalirana je.

Ja sam ovo leto takve šipke iskoristil kao kolce za paradajze.
jebi ga, tata ih više nemre delati i iz šume nositi, a ja nemam vremena (ćitaj, len sam)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,549
Ovi moji bi trebali izdržati.
I ništ ne koštaju jer ih imam doma taman dugacke.

Najnoviji postovi

Na vrh