plus
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Sij 2016
- Poruka
- 7,388
@ZJ ti nisi u nikakvom kamenjaru i "vukojebini", ti si skoro u raju zemaljskom. Za koga vraga "draksate" s tim trimerima, flaxericama, po par sati? Zakaj ne koristite "kombinirano košenje površine"? Zakaj prvo ne pokosite s motornom kosilicom, traktorskom kosilicom, strižnom kosilicom, pa onda samo s flaxericom dovršite "nedostupne dijelove"?Evo jednog domaćeg recepta za produžiti vijek špule trimera:
Dio, koji handra po tlu, "obložiti" vrućim ljepilom i nadomjestiti potrošeno:
View attachment 91475
Donja slika pokazuje potrošenost nakon otprilike 3 sata intenzivnog rada, sve u usporedbi z novom špulom.
Inače, to je izum mojeg prijatelja Štefa (fala mu!), koji već dugo tak krpa špule na svojim kinezima...
Pa, rekoh, da probamo jel to pomaže i na štilovima
Popravak je brz i jeftin:
Kak je čovjek zidar, najprije je napravil "šalung" od pikbanda
View attachment 91477
Odrezal ga na željenu visinu i onda polako natiskal ljepilo:
View attachment 91476
Prije nego mi počneš nabrajati argumente, uzmi u obzir da koristim 6 kosilica i 3 flakserice. Zašto, zato jer sam lijen za njihove utovare i istovare iz novog ili starog auta, raspoređene su na večim obavezama, dojdem točim, palim i kosim.
Pokazao sam ovdje svima, dok sam sa starijim zetom išao u BJ po kosilicu. On kosi s njom opaku kosinu, čak i stariji unuk.
Mlađi mi zet, kosi ranč od svoje mame, na velikoj strmini, tako da kosi poprijeko, s samohodnom vrtnom kosilicom. Flaxerice tek toliko da koriste za finu završnicu rubova.
Flaxerice ubijaju leđa, sporije su, OK po kamenjaru i gdje ne ide s kosilicom, ne ide.
Glave se i meni razlete, odlete dijelovi 20-30 dalje, ali to je dio veselja