• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tuber 40 - Labin Progres

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Re: Tuber 40 - Labin Progress

zvonis01 kaže:
zašto ne smije na desnoj? :scratch
Pa, pogledaj na bilo kojem autu ili kamionu. Niti jedan nema tak okrenut auspuh na desnoj strani. Zato da nebi bacil iskre prema bankini, travi, puhal po biciklistima i sl.
Jednako pravilo vrijedi i u zeljama koje voze po lijevoj strani, samo tamo se to odnosi na lijevu stranu vozila.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Tuber se ne vozi tako da iskre frcaju ..a kaj je s TV-ima .. :scratch

J

josipbunjevac

Guest

auspuh smo prepravili poslije registracije, privremeno, ali snjima se u servis moram čuti da vidim za taj novi auspuh...

evo danas neke slike sa oranja, prije je tu bila šikara, sada je to iskrčito i danas preorao tuber..

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Vidim da su se pokazali dobri.
Što se tiče kabine, ovaj u Gradištu kaže da je naručio kabinu ali da čekaju atest da ju mogu prodat, tako da je on dobio bez kabine.

Što se tiče transporta, kaže da traktor ide preko 40 km/h.

Potrošnja (pre)mala.

On kaže da je traktor za njegove potrebe dobar, ima i 539 i on kaže da je to 539 sa 4. brzinom.

J

josipbunjevac

Guest

Marko355 kaže:
Vidim da su se pokazali dobri.
Što se tiče kabine, ovaj u Gradištu kaže da je naručio kabinu ali da čekaju atest da ju mogu prodat, tako da je on dobio bez kabine.

Što se tiče transporta, kaže da traktor ide preko 40 km/h.

Potrošnja (pre)mala.

On kaže da je traktor za njegove potrebe dobar, ima i 539 i on kaže da je to 539 sa 4. brzinom.

traktor ide čim je malo nizbrdo i 44 km/h, za transport odličan.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Kod mene je ravno, ali on kaže da ide preko 40, ali on ne ide toliko, oko 30, ipak vuče cisternu 3200litara, treba to zaustavit.

J

josipbunjevac

Guest

Marko355 kaže:
Kod mene je ravno, ali on kaže da ide preko 40, ali on ne ide toliko, oko 30, ipak vuče cisternu 3200litara, treba to zaustavit.

i ja viučem cisternu od 3 000 litara oko 30 km/h, dosta je to. bojim se da se nebi raspala,iako je u odličnom stanju.

J

josipbunjevac

Guest

ima li netko možda slike od te nove kabine? nadam se da je bolja nego ona stara. orašje ju je loše napravilo. bočna stakla su naljepili na konstrukciju,na cijevi kabine, jedno je bilo i napuklo na sajmu lane. ona stara kabina kod nikoga nebi izdržala niti godinu dana, pola stakala bi falilo. :|

J

jokapz

Guest

@ josipbunjevac

Pa đes kolega. Vidim tuber ide dobro a aldumaš nismo popli neče to valjat... Kad naiđem bac granu preko puta da stanem... :drinkers:

J

josipbunjevac

Guest

jokapz kaže:
@ josipbunjevac

Pa đes kolega. Vidim tuber ide dobro a aldumaš nismo popli neče to valjat... Kad naiđem bac granu preko puta da stanem... :drinkers:

kolega,ti se praviš važan,na aldumaš si zvan još za vincelovo kad je traktor došao, a ja sam kod tebe bio čim sam čuo da je same došao..

M

mslopar

Guest

Gledao sam danas traktor u Sesvetama pa imam dva pitanja, ako netko zna ili da čisto da mišljenje:
1. na satu na armaturi piše 0-30 - da li je to broj okretaja ili što, traktor navodno ide 40 km/h, nije tako strašno, ali me čisto zanima.
2. da li netko može usporediti motore Lombardini i Yanmar, naime koji bi po vama bio bolji, navodno je je Yanmar "življi", makar ima manje konja i manje okretnog momenta.

lp

M

mslopar

Guest

Gledao sam malo krivulje okretnog momenta i snage za oba motora. Nisu mi jasne ove za Yanmar, odnosno kako se to čita- što znače ti okomiti padovi, da li netko može objasniti?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622

mslopar kaže:
Gledao sam malo krivulje okretnog momenta i snage za oba motora. Nisu mi jasne ove za Yanmar, odnosno kako se to čita- što znače ti okomiti padovi, da li netko može objasniti?

Vjerojatno si gledal krivulje na http://www.yanmar.com.au/industrial/tnv ... _curve.pdf. Neuobičajeni dijagrami. Kao da je pisač vukel liniju nakon završenog mjerenja do vrijednosi nula.
Malo sam zbunjen jer sve linije momenta su iznad 135 Nm, a navode se podaci od 103 nm. :roll:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482

Sve je u redu s krivuljama. Ovo dalje su krivulje iznad nazivne brzine (dakle, u iberturi), kad regulator zatvara gorivo.

M

mslopar

Guest

ZJ kaže:
Ovo dalje su krivulje iznad nazivne brzine (dakle, u iberturi), kad regulator zatvara gorivo.
ne kužim, zato ih ima više - da li možeš malo detaljnije objasniti. Mislim, gledal sam i Lomabardini, kak da velim,
tam su "normalne" - mislim znam ih pročitati?

G

Grofvon

Guest

Krivulja manje više,zna li netko što je s kabinom,bude nešto od toga ili....

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

mslopar kaže:
ZJ kaže:
Ovo dalje su krivulje iznad nazivne brzine (dakle, u iberturi), kad regulator zatvara gorivo.
ne kužim, zato ih ima više - da li možeš malo detaljnije objasniti. Mislim, gledal sam i Lomabardini, kak da velim,
tam su "normalne" - mislim znam ih pročitati?
Tebe znima krivulja do naglog pada, jer je to ujedno i maks. br. okretaja. Ovisno on namjeni motora je i maks. br. okr. motora drukčije postavljen kao i pumpa podešena.

M

mslopar

Guest

aha, skužio sam, ovisi kako se motor koristi, sad mi je jasno, malo je neuobičajeno ali ok.
kaj se tiče kabine, navodno kreće ovaj mjesec proizvodnja, tako su m ibar rekli u prodaji.
Traktor bi trebao biti potpuno zatvoren, visina s kabinom 242 cm, kaže mi gospodin iz prodaje da
će početkom 3. mjeseca staviti slike na net.... vidjet ćemo

Najnoviji postovi

Na vrh