Re: Tuber 40 - Labin Progress
Vidim nema novih postova pa da ja dodam nešto obzirom da sam i sam zainteresiran za kupnju Tubera ili mrvicu skupljeg Lamborghinija R1.Naime Gledao sam i isprobao malo traktor sa oba motora i Yanmar je definitivno tiši,i starniji od Lombardinija.Mora se priznati da je obzirom da je u pitanju Dong Feng postroj osim motora i plastika,traktor definitivno preskup,pa još kad se doda i kabina pitanje je isplati li se zaista uzeti Tubera.Kao mehaničar po struci a i korisnik nekoliko traktora mogao bih dati svoj sud o njemu svidjalo se kome to ili ne.Na prvi pogled traktor sa nekoliko metara izgleda dopadljivo no pri pokušaju ulaska na vozačevo sjedalo zamjetit ćete da se baš i nema mjesta provući između blatobrana,što može biti kobno uslijed prevrtanja ali zato ima pojas da vas zadrži u sjedalu. :lol: Stvarno ne vidim razlog zašto je sjedalo moralo biti toliko pozadi a samim time i volan iako iza zaštitne plastike nema ama baš ničeg osim volana.Kad dulje sjediš uočiš da zapravo od širine haube ne vidiš prednje kotače jer je nepotrebno proširena zbog filtera hidraulike sa jedne strane a s druge kutije za osigurače.I tu kod kutije za osigurače sam pronašao veliki nedostatak!!!Moram upozoriti sve bivše vlasnike a i buduće da obrate pozornost na snop žica koje izlaze ispod osiguračke kutije ispod metalnog nosača rezervoara koje nisu u bužiru već glođu po oštrom rubu rezervoara da će se kad tad zbog vibracija preglodati na oštar rub i ZAPALITI :shock: I da,to je na svima koje sam gledao,tako!!!Nosač stražnje tablice na definitivno neprikladnom mjestu jer kad tad ćete si oguliti kožu na taj lim kod priključivanja ili podešavanja oruđa.Zgodnije je na plastici izmađu stop svjetala ali mi se čini mrvicu preusko za dugačku tablicu ali onda nema mjesta za lampu osvjetljenja tablice,kad bude kabina najbolje ju je smjestiti na krov između radnih svjetala.Također traktor nema km sat kao da je to neka investicija bilo digitalni bilo analognni,ima brojač okretaja motora ali radi samo dok je traktor u pokretu.TO SU STVARNO INOVATIVNA RJEŠENJA NEMA ŠTO.Raspored brzina je malo neobičan(možda se konstruktor malo zaigrao prilikom smještanja istih) :lol: dok se ne naviknete ali ne treba zaboraviti da su to ipak radili Kinezi.Osobno zamjeram što ručica mjenjača nije smještena s desne strane jača i višlja što je izvedivo ali dobro ,treba se malo saginjati dok se šalta.Prednji blatobrani su unikat i nikad još nisam vidio takve ali služe svrsi osim što nisu napravljeni iz meke plastike pa se može očekivati pucanje prilikom zapinjanja za neku prepreku,istu sudbinu će doživjeti i crni rubovi zadnjih blatobrana jer su iz iste plastike.U Gudovcu sam na sajmu vidio jednog koji je očito bio duže vremena izložen na suncu i kiši i plastike više nisu bile crne a svi vijci korodirali,Strašno!!!No i to se da riješiti;morate svog ljubimca stalno prati i glancati .Nosači istih su također opasni da se ne porežete ili ogulite jer su nepotrebno prošireni i od zavarenih su flahova! Prednje felge se ne daju širiti što bi bilo poželjno,Poluge ventila vanjske hidraulike bi bilo ljepše smjestiti negdje višlje da budu pri ruci jer kod čestog korištenja baš nije spretno tražiti ručice kraj sjedala koje će nadam se u verziji sa kabinom biti tapecirano sa tekstilom umjesto skaja.Traktor se fino šalta u vožnji iako kažu da nema sinhrone??? Okretan je ali s obzirom na tip prednje osovine zakretanje kotača bi moralo biti puuuno veće,no dobro što je tu je.Dopada mi se što je traktor brz i ima sa 36 KS veći okretni moment (110Nm),nego Lamborghini R1 SA 39KS koji ima 80Nm.Tuberu bi ljepši izgled dale šire P. gume ali su i skuplje.Zato koliko para toliko muzike.Osobno ne mislim da je traktor loš a najbolje će se pokazati svakom tko ga odluči kupiti i kako će se odnositi prema njemu.