• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tuber 40 - Labin Progres

S

sarajevo

Guest
Re: Tuber 40 - Labin Progress

Pozdrav
tuber je kineski traktor donfeng sa lambordini motorom.
Apsolutno sve sem motora i par plastika je kineski traktor donfeng.
Prodaja tubera u BiH jejadna 1 tuber za 2 godine, precjenjen je bar 3000 eura, za traktor moraš doplatiti čak i tegove na zadnjim točkovima, te za njega nemožeš zakačiti prikolicu jer nema hidraulični izlaz za kočnicu prikolice to se mora doplatiti.
Distributer za BIH je ITC Zenica i tuber mu služi da prodaje donfega koji je parkiran pored tubera i ko se slučajno zainteresuje za tubera odgovara sa: što da plačaš za par plastika 4000 eura uzmi donfenga.
Izloženi model je star 2 godine i izgleda jadno, zahrđao je na gotovo svakom šarafu.
Tehničke karakteristike koje zu date na forumu i na stranici labinprogresa nisu tačne traktor je duži cca 40cm podatak sa izloženog modela u Zenici
Moje mišljenje o navedenom traktoru je: od zla oca a od gore matere.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Stigao jedan u Gradište. Traktor je tih, ide brzo dosta. Traktor će izgleda vuči cisternu od 3000-3500 litara, neznam točno. Ovako kad sam ga vidio je traktor lijep, stvarno lijep, ima fin zvuk, meni dobar.

N

ninoxxl

Guest

Vidim nema novih postova pa da ja dodam nešto obzirom da sam i sam zainteresiran za kupnju Tubera ili mrvicu skupljeg Lamborghinija R1.Naime Gledao sam i isprobao malo traktor sa oba motora i Yanmar je definitivno tiši,i starniji od Lombardinija.Mora se priznati da je obzirom da je u pitanju Dong Feng postroj osim motora i plastika,traktor definitivno preskup,pa još kad se doda i kabina pitanje je isplati li se zaista uzeti Tubera.Kao mehaničar po struci a i korisnik nekoliko traktora mogao bih dati svoj sud o njemu svidjalo se kome to ili ne.Na prvi pogled traktor sa nekoliko metara izgleda dopadljivo no pri pokušaju ulaska na vozačevo sjedalo zamjetit ćete da se baš i nema mjesta provući između blatobrana,što može biti kobno uslijed prevrtanja ali zato ima pojas da vas zadrži u sjedalu. :lol: Stvarno ne vidim razlog zašto je sjedalo moralo biti toliko pozadi a samim time i volan iako iza zaštitne plastike nema ama baš ničeg osim volana.Kad dulje sjediš uočiš da zapravo od širine haube ne vidiš prednje kotače jer je nepotrebno proširena zbog filtera hidraulike sa jedne strane a s druge kutije za osigurače.I tu kod kutije za osigurače sam pronašao veliki nedostatak!!!Moram upozoriti sve bivše vlasnike a i buduće da obrate pozornost na snop žica koje izlaze ispod osiguračke kutije ispod metalnog nosača rezervoara koje nisu u bužiru već glođu po oštrom rubu rezervoara da će se kad tad zbog vibracija preglodati na oštar rub i ZAPALITI :shock: I da,to je na svima koje sam gledao,tako!!!Nosač stražnje tablice na definitivno neprikladnom mjestu jer kad tad ćete si oguliti kožu na taj lim kod priključivanja ili podešavanja oruđa.Zgodnije je na plastici izmađu stop svjetala ali mi se čini mrvicu preusko za dugačku tablicu ali onda nema mjesta za lampu osvjetljenja tablice,kad bude kabina najbolje ju je smjestiti na krov između radnih svjetala.Također traktor nema km sat kao da je to neka investicija bilo digitalni bilo analognni,ima brojač okretaja motora ali radi samo dok je traktor u pokretu.TO SU STVARNO INOVATIVNA RJEŠENJA NEMA ŠTO.Raspored brzina je malo neobičan(možda se konstruktor malo zaigrao prilikom smještanja istih) :lol: dok se ne naviknete ali ne treba zaboraviti da su to ipak radili Kinezi.Osobno zamjeram što ručica mjenjača nije smještena s desne strane jača i višlja što je izvedivo ali dobro ,treba se malo saginjati dok se šalta.Prednji blatobrani su unikat i nikad još nisam vidio takve ali služe svrsi osim što nisu napravljeni iz meke plastike pa se može očekivati pucanje prilikom zapinjanja za neku prepreku,istu sudbinu će doživjeti i crni rubovi zadnjih blatobrana jer su iz iste plastike.U Gudovcu sam na sajmu vidio jednog koji je očito bio duže vremena izložen na suncu i kiši i plastike više nisu bile crne a svi vijci korodirali,Strašno!!!No i to se da riješiti;morate svog ljubimca stalno prati i glancati .Nosači istih su također opasni da se ne porežete ili ogulite jer su nepotrebno prošireni i od zavarenih su flahova! Prednje felge se ne daju širiti što bi bilo poželjno,Poluge ventila vanjske hidraulike bi bilo ljepše smjestiti negdje višlje da budu pri ruci jer kod čestog korištenja baš nije spretno tražiti ručice kraj sjedala koje će nadam se u verziji sa kabinom biti tapecirano sa tekstilom umjesto skaja.Traktor se fino šalta u vožnji iako kažu da nema sinhrone??? Okretan je ali s obzirom na tip prednje osovine zakretanje kotača bi moralo biti puuuno veće,no dobro što je tu je.Dopada mi se što je traktor brz i ima sa 36 KS veći okretni moment (110Nm),nego Lamborghini R1 SA 39KS koji ima 80Nm.Tuberu bi ljepši izgled dale šire P. gume ali su i skuplje.Zato koliko para toliko muzike.Osobno ne mislim da je traktor loš a najbolje će se pokazati svakom tko ga odluči kupiti i kako će se odnositi prema njemu.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Ovaj što je kod mene u selu vuče samo cisternu od 3200 litara i dobro u vuče. Ništa ne radi drugo osim te cisterne a detaljnije nemam od vlasnika, samo znam da ima 540 i 1000 okretaja kardana!

N

ninoxxl

Guest

Pa po ravnome može vući i cisternu ali uzbrdo teško :lol: .Ja ga u stvari trebam za voćnjak da nije previše uzak poput vinogradarskog a obzirom da je voćnjak na velikom nagibu mora biti dovoljno opterećen p kraj da ga ne dižu prilkjučci.Nekad sam razmišljao o torpedu 55 ali budući se ne proizvode više odustah.Čisti kinezi indijci i tome slični pak su doslovno ružni naročito manje verzije,zato nisam presretan ni ovim Hrvatskim Kinezom ali budući da nemam velike površine mislim da ulazi u uži izbor i donekle pomažemo našu industriju iako sam većimom zažalio kupujući Hrvatske proizvode. :mrgreen: :scratch .Volio bih čuti mišljenje nekog tko ga je kupio 2007 ako sam dobro shvatio da se počeo proizvoditi i da je radio sa raznim priključcima a ne vukao prikolicu,vozio malo trave za zečeve ili da se vozio na misu da ne ide pješice... :cry:

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792

reci kakve prepravke :scratch što je pozitivno a što nedostatak u odnosu na npr.imt

A

Aljosa

Guest

skinuo sam rolbar, prebacio zadnje radno svjetlo, ukrivio kut auspuha(kozmeticke izmjene).
razlike u odnosu na imt jesu, bar po mom iskustvu laksa manevirabilnost u vinogradu, takodjer nemam vise proklizavanja u vinogradu, kao s imt533 i 539, a uopce ne ukljucujem pogon 4x4. istina u blatobranu tuber je visi oko 13 cm, dok je u hrbtu volana ta visina cca 20-25cm cm, medjutim iako sam početno mislio da će mi izuzetno smetati u masliniku (stara stabla) pokazalo se da ne smeta (prije sam te poslove obavljao s tomo vinkovićem, a kad sam se uhodao s tuberom nisam otpilio niti jednu granu). Znam da u novim serijama ide poboljšani nosači poteznice, i novi oblik auspuha (besplatna montaža na prvom servisu za stare serije). Ja sam pri kupnji gledao svoje potrebe sto znaci da meni traktor ne radi 30 dana u mjesecu, i ja sam zadovoljan s njim. Što se tiče transporta s 2 tone u prikolici ide uzbrdo bez zastajkivanja, tako da mi je za transport super. On je meni kombinirka za sve. Za svoje novce i po zelji svatko moze kupito sto mu se cini najisplativijim rjesenjem.

Napomena: traktor iz prospekta nema veze s modelom u prodaj, sto ste vjerujem i primjetili.

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792

Aljosa kaže:
Napomena: traktor iz prospekta nema veze s modelom u prodaj, sto ste vjerujem i primjetili.
što misliš pod ovim? :scratch znaš li možda kada će biti kabina?

A

Aljosa

Guest

U biti ja sam misljenja da je on estetski usminkan imt 539 s duplom vučom i istina s kineskom hidraulikom, ali radi za sada bez greske. I kod mojih susjeda koji imaju 300 radnih sati i kod onoga iz labina koji ima i preko 500 radnih sati. na prospektu je rjesenje auspuha s loncem koji je bocno ispod haube, modeli nemaju taku izvedbu nego je lonac ispod podnice s zavrsetkom direktno u zemlju, sto su sad izmjenili i postavili rjesenje kao kod goldonia, znaci lonac je i dalje ispod podnice, ali je ispuh bocno. Nadalje na prospektu cijeli zadnji trap i kuka je kao na imt 533, a prema slikama vidis da modeli u prodaji uopce nemaju takvo rjesenje, niti takvu kuku. i kod sadasnjih modela u prodaji na hidraulici nema kineskih oznaka. Mada sam nasao da se takav tip hidraulike izvozi u USA.

Sto se tice kabine zvali su me prije 2 mjeseca iz labinprogresa da ocjenim traktor (telefonski intervju) pa sam ih pitao za kabinu, i nisu mi znali reci neki konkretan datum, mada su mi rekli da nije istina da ne mogu dobiti homologaciju, nego jednostavno valjda jos cekaju, tako da sam se pribiljezio za nju, a kad me budu nazvali ja javim. Mada sam ih pitao da ako imaju koju na skladištu moze i ona, ali odgovor je bio nijecan.

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792

hvala na opisu :D zainteresiran sam za takav traktor pa mi svaki savjet dobro dođe

J

josipbunjevac

Guest

pozdrav "tuberaši",iz slavonije sam,kupio sam tubera za vincekovo ove godine. sada ima 200 radnih sati. trebali smo jedan manji traktor u vinogradarstvu i odlučili se za tubera,bio je najprihvatljiviji sa cijenom,jer mali smo proizvođači grožđa. imamo 5 hektara vinograda i vinski podrum. tuber je sve radnje manje obavio u vinogradu. vučem cisternu 3000 litara bez problema, prikolicu punu grožđa 4 tone je vozio u vinariju udaljenu 25km od vinograda, vršikao je,malčirao sa malčerom 160 cm,orao sa jednobraznim plugom,nosio prskalicu ratarsku 450 litara, vukao sjetvospremač 175 cm širine,i sve to obavlja odlično. mi smo zadovoljni jer koliko košta toliko i radi. nemožemo ga usporediti sa mistralom ili solarisom ali opravdava cjenu koju vrijedi. što se tiče transporta odličan je a nama je to i najbitnije. ako ćete se previše pouzdavati u hidraulik nemojte jer je imt izmišljen za njega što se tiče hidraulika. ako vas što još zanima pitajte. evo vam neke slike, nije puno ali da vidite.

URL=http://img692.imageshack.us/i/dsc00415v.jpg/]
dsc00415v.th.jpg
[/URL]

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792

zašto hidraulika,mala podizna moć ili što? :scratch

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

zvonis01 kaže:
zašto hidraulika,mala podizna moć ili što? :scratch

Vjerovatno preciznost i brzina reagiranja...

J

josipbunjevac

Guest

hidraulik ima slabiju podiznu moć od imt 540, a i grub je kod podizanja, kao belarus diže, cuka kada podiže teret, loše je riješen hidraulik..

J

josipbunjevac

Guest

evo kako sam ja riješio auspuh na tuberu čim je došao, jer je podizao prašinu u polju..

RL=http://img200.imageshack.us/i/dsc00001tu.jpg/]
dsc00001tu.th.jpg
[/URL]

A

Aljosa

Guest

Interesantno rjesenje. Znaci provukao si ispuh na suprotnu stranu traktora (lonac na lijevoj, a izbacio ispuh na desnu). Inace mom sujedu su dostavili novi auspuh, pa sam ih i ja kontaktirao, on je je dobio novi lonac koji ima ispuh bocno ispod podnice. Meni ga jos nisu ispurucili, pa po istoj logici smatram da bis i ti trebao dobiti tu novu varijantu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

Aljosa kaže:
Interesantno rjesenje. Znaci provukao si ispuh na suprotnu stranu traktora (lonac na lijevoj, a izbacio ispuh na desnu). Inace mom sujedu su dostavili novi auspuh, pa sam ih i ja kontaktirao, on je je dobio novi lonac koji ima ispuh bocno ispod podnice. Meni ga jos nisu ispurucili, pa po istoj logici smatram da bis i ti trebao dobiti tu novu varijantu.
Ispuh ti na taj način nesmije biti izveden na DESNOJ strani, već samo na lijevoj. Jesu li te pustili na registraciji zbog toga ili nisu ni primjetili???

Najnoviji postovi

Na vrh