• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tuber 40 - Labin Progres

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Re: Tuber 40 - Labin Progress

mslopar kaže:
ZJ kaže:
Ovo dalje su krivulje iznad nazivne brzine (dakle, u iberturi), kad regulator zatvara gorivo.
ne kužim, zato ih ima više - da li možeš malo detaljnije objasniti. Mislim, gledal sam i Lomabardini, kak da velim,
tam su "normalne" - mislim znam ih pročitati?
Krivulje snage i momenta su ti nacrtane za više različitih snaga i okretaja ISTOG motora.
Pogledaj bolje: "koljena" im počinu na 2000, 2400, 2600,2800 i 3000rpm.
Mislim da trebaš gledati ovu zadnju, jer koliko mi se čini, motor na Tuberu se vrti 3000rpm na punoj snazi.

G

Grofvon

Guest

Koja količina zemlje za obradu je optimum za ovaj traktor?

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792

ovisi što radiš,nije isto oranica ili voćnjak,ali mislim da je max 15 ha

M

mslopar

Guest

Ovaj vikend će biti na sajmu u Gudovcu pokazan novi Tuber sa kabinom. Planira li netko posjet, da se to malo poslika, ubace koji dojmovi na forum

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584

mslopar kaže:
Ovaj vikend će biti na sajmu u Gudovcu pokazan novi Tuber sa kabinom. Planira li netko posjet, da se to malo poslika, ubace koji dojmovi na forum

planira, planira.....

M

mslopar

Guest

i je li netko bio na sajmu? nove slike....bilo kakve

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584

mslopar kaže:
i je li netko bio na sajmu? nove slike....bilo kakve

BIO
upravo dosao
bio i tuber sa kabinom ali bila zatvorena i mrzovoljni prodavaci pa ju nisam slika jer me ne zanima sa kabinom,
ostali traktori vrlo skupi ako ne ubrajamo kineze i recimo mogli bi proci rusi ostalo jeftiono je jako lose napravljeno
bas sam razocaran
upao mi jedimo u oko imt 577 za nekih 180 000kn sa pdv-om nije neka ergonomija i neka rijesenja su napravljena tako tako ... bolje nego neki drugi
sto se tice tubera (mogli su naci neko bolje ime ovo ime mi izgleda jako glupo) cjena je opet poskocila 82 000kn i kusur bez kabine i neki sajamski popust od 5% .

cisto razocaranje
vidio i neke nove Jonne deree koi imaju prednji difrencijal napravljen u kini !

D

dalmatiner

Guest

Trebao je biti hrvatski traktor, a na kraju kineska hidraulika, kineski sklopovi... Mislim da bi trebao biti i jeftin kao Kinez s obzirom na djelove koji su ugrađeni. Svaka čast jedino motoru Lombardini, on je odličan, ali sve ostalo je u skladu s KIneskom tehnologijom. Cca 60 000 kuna s PDV-om bila bi dobra cijena i ni centa više od toga. A kabinu neka ostave sebi u tvornici s obzirom da je kao u IMT-a :evil:

E

Enygma

Guest

dalmatiner kaže:
Trebao je biti hrvatski traktor, a na kraju kineska hidraulika, kineski sklopovi... Mislim da bi trebao biti i jeftin kao Kinez s obzirom na djelove koji su ugrađeni. Svaka čast jedino motoru Lombardini, on je odličan, ali sve ostalo je u skladu s KIneskom tehnologijom. Cca 60 000 kuna s PDV-om bila bi dobra cijena i ni centa više od toga. A kabinu neka ostave sebi u tvornici s obzirom da je kao u IMT-a :evil:

I još su mu namontirali onaj slovenski izvijani utovarivač!! :( Izvorno hrvatsko! :madmana:

D

dalmatiner

Guest

Slažem se s tobom. Hrvatska do Pekinga. Strašno tragično a najavljivali ga kao Hrvatski traktor za Hrvatskog seljaka. Pompozno otvaranje, ministri... A na kraju ajme majko. Takva nam je uostalom i država. Pozdrav Čobankoviću i neka mu šunka ne padne teško na želudac. Sramota ga bila...

M

mslopar

Guest

jedno retoričko pitanje: A što je danas ičije što se proizvodi, a da nije iz Kine?

lp
mario

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584

dalmatiner kaže:

ma u potpunostri se slazem sa tobom
prva cijena koja se je spominjala u vezi TUBERA je bila oko 61 000 kuna
pa sam vidio na Vinistri mislim predlani ili lani oko 73 000 i sad prije gudovca je bilo 81 000
a u gudovci 82 000 i nesto sitno vise
naravno sve bez kabine :evil:

kao sto si ti reka da je nekih 60-ak sa PDV-om i sa dva dvoredna izlaza hidraulike i brzine bi morale biti barem 3x3
tri brzine (kad vec kinezi neznaju vise napraviti ili mi njima platiti da naprave) i tri reduktora (spore, radne, brze)
onda bi mi traktor bio zanimljivi jer mi nesto slicno treba za vinograd i masline ali vise hobisticki ili poluprofeionalno.
Zato cu ja radije kupiti jedan rabljeni u dobrom stanju od prvog kupca 539 za 25 000 kuna koi ce mi zadovoljiti moje prohtijeve kao sto je zadovoljava stari 533 mojem dijedu i tati,
a dijelova ima po svim kutovima i popravlja ga i moja baka....

M

Mister x

Guest

josipbunjevac kaže:
pozdrav "tuberaši",iz slavonije sam,kupio sam tubera za vincekovo ove godine. sada ima 200 radnih sati. trebali smo jedan manji traktor u vinogradarstvu i odlučili se za tubera,bio je najprihvatljiviji sa cijenom,jer mali smo proizvođači grožđa. imamo 5 hektara vinograda i vinski podrum. tuber je sve radnje manje obavio u vinogradu. vučem cisternu 3000 litara bez problema, prikolicu punu grožđa 4 tone je vozio u vinariju udaljenu 25km od vinograda, vršikao je,malčirao sa malčerom 160 cm,orao sa jednobraznim plugom,nosio prskalicu ratarsku 450 litara, vukao sjetvospremač 175 cm širine,i sve to obavlja odlično. mi smo zadovoljni jer koliko košta toliko i radi. nemožemo ga usporediti sa mistralom ili solarisom ali opravdava cjenu koju vrijedi. što se tiče transporta odličan je a nama je to i najbitnije. ako ćete se previše pouzdavati u hidraulik nemojte jer je imt izmišljen za njega što se tiče hidraulika. ako vas što još zanima pitajte. evo vam neke slike, nije puno ali da vidite.

URL=http://img692.imageshack.us/i/dsc00415v.jpg/]
dsc00415v.th.jpg
[/URL]

Prijatelju daj reci kak se ponaša sa malčerom i dal je to malčer sa noževima za travu ili čekičima, te kako se ponaša u nagibima.
Hvala

M

mslopar

Guest

Evo dugo me nije bilo, imam jedno pitanje.
Negdje sam čuo / pročitao da se Tuberu daju proširiti kotači, tako da ispadne širi. Da li netko zna nešto o tome?
Nisam siguran da sam skužio, ali kao da se okrenu samo kotači i dobije se veća širina? Vaše mišljenje, moguće, pametno...

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150

...zna li netko (konačno) kolika mu je cijena sa kabinom i radi li se o hermetički zatvorenoj, grijanoj/hlađenoj kabini ili ne?...a i fotka sa novom kabinom bi bila poželjna...

M

mslopar

Guest

Bok, evo mogu ja napisati par stvari. Prošli ponedjeljak mi je stigao Tuber s kabinom, navodno prvi.
Uzeo sam Yanmar motor sa podesivom kukom i 2+2 izlaza, cijena 95.186,00 kn, s time da je to sa 9% popusta.
Kabina nije hermetički zatvorena, znači tamo gdje su komande recimo za kardan ili hidrauliku ili kočnice, posje prorezi - rupe da bi mogli upravljati, tako da se ne može reći da je 100% zatvoreno. Kabina ima ventilaciju - grijanje, hlađenje.
Nekako mi se čini da bi još malo ta završna obrada mogla biti i bolja. Ima dvoja vrata i otvor sa stražnje strane, sve se otvara preko plinskih cilindara što je pohvalno. Stavit ću neke slike danas navečer, pa ćete vidjeti.

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150

...prijatelju, što je s fotkama? Znatiželjan sam...
...i još jedno pitanje: može li nositi "Agromehanikin" atomizer od 440 litara ili ne? Naime, imam takav atomizer...

M

mslopar

Guest

Evo slika, s mobitela su, ali mislim da će se manje više vidjeti ok. Inače visina traktora s kabinom je cca 235 cm( nisam mjerio baš na ravnome i sam, pa stoga cca)
Album je na linku ispod
http://picasaweb.google.com/lh/sred...3377&authkey=Gv1sRgCJ6h8cPPw9rh4wE&feat=email

Molim te stavi slike da se odmah vide.
ako ne znaš imaš u mojem potpisu upute za postavljanje slika,
a ako su ti nejasne ili imaš nekih nejasnoća javi mi se putem PP
pa ću ti pomoći

zbalija

Na vrh