• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tuber 40 - Labin Progres

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
Re: Tuber 40 - Labin Progress

...hvala, vrlo pregledno i slikano iz svih kuteva...sad me samo još zanima može li ili ne nositi i raditi s "Agromehanikinim" atomizerom od 440 litara? Tj. može li ga njegova hidraulika podići ili ne?

M

mslopar

Guest

možda ti netko drugi može pomoći, ja ne, nažalost

M

mslopar

Guest

ako netko treba podesivu kuku za tubera, imam jednu viška. Naime mislio sam da će mi prikolica iz kućne radinosti bolje pasati sa tom kukom, ali je bolje ustvari sa standardnom tako da je eto viška. ako nekog zanima 091/6177-010 ili mail mario.slopar@gmail.com

lp

M

mslopar

Guest

mslopar kaže:
ako netko treba podesivu kuku za tubera, imam jednu viška. Naime mislio sam da će mi prikolica iz kućne radinosti bolje pasati sa tom kukom, ali je bolje ustvari sa standardnom tako da je eto viška. ako nekog zanima 091/6177-010 ili mail mario.slopar@gmail.com

lp
kaj nitko ne treba kuku, dajte, stoji mi doma, bumo se dogovorili ljudi smo, nismo mislav bago

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=DhhDa67CCTA[/YT]

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=zkh9LCpUuWk[/YT]

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
evo malo i Tubera ili kak bi ja rekel Hrvata sa kineskim korjenjem ;)

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=iMBaKLLNzqE[/YT]

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
ja nigdje nemogu nac sajt sa njegovom cijenom i karakteristikaam i koliko on uopste kosta

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Evo još jednoga videa sa sajma;
test drajver VranicD pa neka veli riječ – dvije više o tom traktoru:

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=PaTJuhcMypg[/YT]

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Sad ćete opet reć puknuti sere
2mo5pow.gif
, jadan je on tko si ovo kupi

Orsic

Član
Tu od
30 Kol 2009
Poruka
415
ma i hauba je iz kine,jedino kaj vrijedi to je motor,nista drugo

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Sad ćete opet reć puknuti sere
2mo5pow.gif
, jadan je on tko si ovo kupi

nek veli do ke oče.
ali ovaj put se slažem sa tobom.
to je čisto sr... od traktora, tako da....

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
nek veli do ke oče.
ali ovaj put se slažem sa tobom.
to je čisto sr... od traktora, tako da....

Po čemu ste to zaključili, nekažem da nije, nego argumentirajte? Obojica :)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Po čemu ste to zaključili, nekažem da nije, nego argumentirajte? Obojica :)

prvo i osnovno traktor je sastavljen od Kinsekih dijelova,izuzevši motor.
Nepreglednost da popizdiš kad sjediš na sjedalu i okreneš se iza, ne vidiš siguurno sljedećij 5 metara iza sebe, a kamoli gdje je i kako se ponaša plug kod oranja zbog onoga plastičnog mosta koji povezuje lijevi i desni blatobran.
I daj mi reci ke su poštenoga Kinezi napravili. I ako on uspoređuju taj svoj Tuber sa IMT 539 je sasvim ispod časti jer taj traktor je koma naspram IMT 539. Rađe bi kupil rabljenu 39*-tku i napravil kompletnu generalku i garantiram da bude nadživel i sahranil na odpad ova dva Tubera…

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Obojica :)
Kopletna ergonomija je jako loša , za mene i moje proporcije .
Ja zbilja ne znam kako mali ljudi mjenjau žarulju , meni to nije problem .
Ergonomija na koju se danas sve više gleda .
Viđam po sajmu potencijalni kupac prvo sjeda za volan .Pogledaj video ove slavne trojike , svi se samo fataju volana Pa kad dopeljaju traktor doma shvate da nema ni kuke ni poteznice , da se snjim može samo vozikat po selu itd.
Visok položaj vozaća na prvi pogleda daje projekciju velikog traktora , kad baja prolazi kroz selo da se vidi tko je i kamo ide .
Ne znam da li je to normalno ali ja traktoru prilazim od guzice .
Guzica mu je ono kaj ga ćini posebnijim od drugih vozila .
Tko u tome vidi neku drugu simboliku ima potpuno pravo .
Još mi k tanki i spretni bi se i nekako popeli gore a kaj s našim starima ?
Jednostavno mu fali dorade , nekada ..inžinjeri samo da bi napravili nešto drukčije totalno promaše funcionalnost .
Danas lica picu prodaje tako da sigurno ima i daj bože bude kupaca .
To kaj je kinez meni ne znaći ništa , kinezi to kaj rade rade smišljeno i planirano .
Na ovm "bivšim" prostorima ima nekoliko modela traktora kojih se ne bi ni danas posramili .. no nisu nam valjali kaj zbok nas samih ili politike no to je druga tema .
Ovaj traktor je star koju godinu , on ne nudi ništa tehnološki naprednije od onih klonova koje imamo doma starih 30-40 godina a tko zna koliko je star prvijenac .

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
kinez ko kinezi puni mana i nedorade,npr kod dong fenga 404 motor je dobar vjerujem,mjenjac nezna ali kazu da je fijatov,ali sto raznih gluposti koji upropastavju traktor,hidraulika dizi spusti nsita vise,i to kad je dignes do kraja ugasi traktor bilo na punom gasu bilo na malom gasu,neznam kako je kod drugih traktora,ali kod mog tome bez obzira bio na ler gasu ili punom dize 350kg,ako nemoze proradi sigurnosni ventil,
onda npr gume koje se trose nenormalno brzo,boja koja brzo blijedi,
imaju dosta mana ali vrlina je mala cijena i sto je kod nas zastupljeno sto se moze dogovarat oko cijene ko da se kupuje polovan,plus na to subvencija,valjao bi on kad bi se koristio samo par godina pa onda prodavao pa kupovo novi,neznam kome bi se ti isplatilo meni licno ne,rade oni radice nek lake poslove ali da odrade sati kao sto je npr moj tomo vinkovic ili svi imt u mom selu,da potraje 20 godina i vise,ma nema sanse.........

V

VTZ

Guest
Nepreglednost da popizdiš kad sjediš na sjedalu i okreneš se iza, ne vidiš siguurno sljedećij 5 metara iza sebe, a kamoli gdje je i kako se ponaša plug kod oranja zbog onoga plastičnog mosta koji povezuje lijevi i desni blatobran.

Valjda si na ovo mislio?

P1010154.JPG

tuber.jpg

Ako nema dodatni prozorčić dolje iza sjedala, onda se vjerojatno ne vide poluge hidraulike, ali plug se vidi sigurno, ništa slabije nego na svim ostalim traktorima...

B

Bobo

Guest
Sjedio sam prosle godine na tuberu bez kabine i mogu vam sam oreci da ja nogom 47 stisnem kvakilo do kraja i ukljucim petom prednju vucu?!?!? Vidjela me je vecina forumasa i znate koliki sam, ko pravi slavonac ;) za mene na tom traktoru mjesta nema, kao da sam na igracku sjeo...

nadalje, preglednost iza, nazovimo ju tako je UZASNA. traktor na kojem sam sjedio je na sebi imao poluautomatsku kuku kakvu i ja imam na oba moja traktora, i kao prvo ne mogu dokuciti klin za odbravljivanje iste, a kao drugo ne mogu ni na koji nacin nego uz pomoc nekog ogledala vidjeti je li kuka dosla ispod oka prikolice ili nije... Preglednost na zadnju stranu CISTA NULA. Ne sjecam se tocno, ali jednobrazni IMT plug mislim da se ne vidi iza, kad je spusten u zemlju...

Predni most na tuberu je "grbav" sjetimo se ruskih rjesenja prednje vuce na ovaj sistem, i jos zamislimo to u kineskoj realizaciji. Ako rusi kao neprikosnoveni "KOVACI" nisu uspjeli napraviti kvalitetnu prednju vucu tog tipa, nisam siguran koliko ce kineska trajati...

ostatak (ako je ista i ostalo) je manje-vise OK, ali kao sto zbalija pise, za te pare polovan 539 i imas ga dok si ziv i sve radis kao i s tuberom, izuzev voznja u rikverc u brdo po travnjaku zbog nedostatka prednje vuce, no nece ni na tuberu dugo biti ispravna kad ga uhvati pravi sofer, tako da je to sve isti klinac...

Onome tko ga kupi zelim srecu u radu i da ga dugo dugo sluzi bez problema, ali samo je JEDAN JEDINI IMT ;)

Na vrh