• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tuber 40 - Labin Progres

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Poštovani članovi ja sam novi na forumu pratim pod traktorom Tuber 40 sve vaše pohvale,mane i puno toga sam uočio da je dobro ali ima i da nije. Ovako imam par hektara voćnjaka i uzeo bih traktor u vrijednosti do 100 000 kn,jer moj 30 god stari IMT 542 je odslužio svoje prvi sam vlasnik i niti generalku još nisam radio ali kako zadnjih 7 god koristim kardan sve se mjenja dosta ga troši,pa me zanima dali uzeti TUBER 40 ili ne. Malo skrečete od teme na kinu ja mislim da nas voćara ali i ratara ima dosta kojima je potreban novi traktor ali nema se ni u ljevoj niti u desnoj strani đepa a kamoli novčanika. Imam atomizer Agromehanikin 440 lit sada dvojba dali može dignut,nosit taj atomizer pod nagnuto brdo IMT 542 bez problema a nema niti utege , malčer 1500 zanon bez ikakvih problema molim vas malo se uključite trebam vaše savjete jer uvjek netko zna više Hvala.

Možeš li na svoj stari 542 stavit novi motor? jer se isti motori i dalje proizvode.
pa imaš polu-novi traktor koji već dobro poznaješ?

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
ako ko slucajno zna dali na njih ugraduju prednje hidraulike i kardane jer smo nesto razmisljeli o kupnji

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
bild0891.jpg

pa ova lista opreme čisto solidno izgleda. 70 lit pumpa, 40 kmh itd...

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
pa ova lista opreme čisto solidno izgleda. 70 lit pumpa, 40 kmh itd...[/QUOTE]

I ja tako mislim najveća šteta je što vlasnoci Tubera s ovog foruma su grubo rečeno oterani (prolistajte povijest teme) mislim da je ovo odličan voćarski traktorić za 1-5he 100 000 kn

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
I ja tako mislim najveća šteta je što vlasnoci Tubera s ovog foruma su grubo rečeno oterani (prolistajte povijest teme) mislim da je ovo odličan voćarski traktorić za 1-5he 100 000 kn

potpuno se slažem! Inače kladim se da bi uz par poboljšanja (makar na papiru) mogao komotno stat uz neke puno razvikanije a da ne govorim koliko skuplje strojeve...

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635

Forumaši zamolio sam mslopar da mi pošalje mailom svoje dojmove o Tuber 40 pa evo proćitajte jer nešto nije uredu s nj.korisničkim računom.

Nemrem ti poslati PM, pa evo ovako:
Bok,
s obzirom da mi se nekaj čudno dešava sa accountom, molim te možeš staviti ovo u moje ima na forum kaj ti budem napisal.

Ovak, ja sam iz Zagorja, i do sad smo imali 2 traktora, prvi je bil TV 417 ak se dobro zmislim, a drugi je bil IMT-539, ali neka verzija iz 70-ih, za izvoz koja je imala čak 40ak konja. Tuber nam je treći traktor i najbolji, ne samo zato kaj je novi. Ne bavimo se ničim posebno, imamo jednu kravu, pajceke....malo grunta, svaštarimo. Uglavnom mi smo kupili traktor, jer je IMT već jako star, imal sam nekaj novaca i tak. Evo sad da napišem kaj valja na traktoru, a kaj bi možda moglo biti bolje.

S obzirom da živim v Zagorju i ne koristim uopće skoro asfalt, meni ti je mjenjač malo krivo složen. Mislim kad bi on išel 30km/h umjesto 40, to bi bilo puno bolje, zato kaj recimo u trećoj ja nemrem uz neki brijeg gdje je IMT išel, ne glatko, ali je išel. Četvrtu dakle rijetko koristim. Verjem da je ovo kolegama iz Slavonije super :)). Išel je tata otpeljati teleka na otkup v jesen, pa je "odrezal" nekog Štorea na cesti samo tak, kaj da velim stari mi je bil faca....:))

S obzirom da je moj Tuber bil prvi sa kabinom, te spojeve i dosjede kabine i ostalog dijela traktora, vjerujem da budu Labinci sredili još malo bolje, pa bu to kak se spada. Stavio sam neke slike na forumu ima link pak si moreš pogledati. Ono kaj na kabini nije OK su ti zadnji amortizeri na staklu. S obzirom da su direktno zašarafljeni na staklo, a staklo nema željeznog okvira, staklo mi je puklo, jednom meni jednom starom. Amortizeri su mislim 450N, puta 2, majku mu 90kg, ak dobro računam, to je preveć, i kad ga hoćeš zapreti s vanjske strane(da samo s vanjske, s unutrašnje je ok?!), staklo ti pukne, jednom je na tu foru meni, jednom starom, sad je bez stakla. Budem ih nazvao u Labin da čujem kaj oni vele na to, pa ak su riješili, nije ni tak skupo, došlo me je manje od 400kn. Kabina je uska, za jednu osobu, al ija ti zguram nutra svoja dva klinca, jednog na jastuke pored, drugogo na koljena i "maži Joža", koje veselje za njih.

Kad smo ga kupili, pumpa goriva je bila krivo spojena, pa nije delala, tak dam je jednom traktor stao na njivi, nismo znali kaj je. Pozvali smo servis iz Labina, dečki su bili u okolici Zg pak su se navrnuli i spojili ispravno. Čak kad smo se čuli telefonm, čovjek( op.a. Boris) me je pital da li puma dela, zuji, rekel sam da ne, pa sam išel mjeriti napon i skužil stvar. No on je rekel da budu ipak došli, u svakom slučaju su jako OK, super im je taj lik.

Ponekad mi se desi da mi zuji nekaj u hidrauliku, kaže taj Boris, da je to neka opruga i da znaju za to i da budu to riješili.

Ja sam ti visok 175cm, spustio sam sjedalo na najniže, ali mi je 1cm još previsoko. Boris i je rekel da ima neki suspenzor koji je niži, pa bum ga uzel kod prvog servisa(da nisam ga još napravil, imamo 60ak sati samo, a Boris mi je rekel da se nemoram žuriti da moremo napraviti i servis na proljeće do 80 sati bez problema). Uglavnom, sad posijemo i pozovem ih. kad smo kod visine, videl sam da neki laprdaju o preglednosti, i ja sam mislil isto dok nisam ovu jesen oral s njime. S mojom visinom nije uopće problem, sve je to ok, samo stvar navike.

Hidraulika je malo grublja nego na IMTu, ali meni ne smeta, sve se da napraviti. Super je na njemu kaj se kotači daju proširiti, mi smo to napravili nakon 10h vožnje, koji preporod, stabilnost, jako dobra stvar. ja ti ga ne koristim za vinograd pa mi to kaj je uzak nije problem. Stari moj ali dupla vuča, koja milina, imam blagi brijeg v dvorištu, nekad se s IMTom nisam mogel okrenuti kad je bila rosa, pripeljati na rikverc, joj muka Isusova, sad ne razmišljam. Hidraulični volan, ke da ti pričam, IMT ti je strgal ruke kod oranja, TV isto, ovo je finoća.

Motor ti je odličan, ja sam uzel Yanmara, startan, vuče super u manjim brzinama, reagira na nožni gas odmah, malo troši, zvuk mu je super, ko auto. Jesenas sam oral s njime, 2x10 cola bez problema, 2 spora, kad smo gnojili na friško sa stajskim gnojem, ripne se zapune, pa proklizava, nažalost ima samo cca. 1500kg. Stavil si budem još utega napraijed, barem 2, mislim da i to bude bolje. To kaj je plastični mi uopće ne smeta, mislim da je to manje više isto, plastika pukne, lim se spiga, pa sad kaj je bolje, neznam. OD priljučaka ti još imamo prikolicu, domaće proizvodnje, pretepač, frezu 180, špricu od 300l.
To je sve ok. Nažalost nekaj drugo ti nemam, pa neznam ni kaj bi ti mogel još reći.

Evo neznam koliko sam ti pomogel, nemre ni usporediti ga s nekim drugima traktorima, Kinezima ni Europljanima. Znam samo da onda kad su mi došli dečki iz servisa, da su pričali da im neko u Slavoniji koji ima neku cisternu od valjda jedno 3000l za pražnjenje septičkih jama i čovjeku je bolji i brži tuber nego nekidrugi traktor, pozabil sm koji, ai je neki EU sa 45KS. Kaže da mu je brži u vožnji, može se zaletit uz neki brijeg i proći ga bez šaltanja u nižu, dok s ovim to nije mogel. Isto tak mu je hidraulika brža i kardan tako tako da i brže napuni cisternu....koliko je za vjerovati, mislim da taj Boris ne laže.

Znam isto tako da im je plan dodtai još jen cilindar, tako da budu motori veći i jači, valjda 45-50KS, a traktor izgledom skoror isti, jer ima dovoljno mjesta za još jedan cilindar naprijed.

E da mjenjač je na početku bio jako krut i teže se šaltao, mislim da DF getriba, ali sad je to već puno bolje, razradilo se.

Hvala kolegi na iscrpnom izvješću:partyman:

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
bild0891.jpg

pa ova lista opreme čisto solidno izgleda. 70 lit pumpa, 40 kmh itd...

u stvarnosti nije bas tako.... nažalost....
motor je premali samo 1600ccm a max brzinaq 41km/h i to uz samo 8 brzina nazalost to nije automobil to je (trebao bi biti) traktor... podatak o okretnom momentu nema a iz same kubikaze je jako mali pa vam se desava da i sam traktor u malo vecoj uzbrdici trazi da se spusti brzina a kamo li sa nekim opterecenja u prikolici od 2-3 tone. mozda bi bilo bolje da je stavljeno samo nekih 30 km/h ili umijesto dva reduktora da ima tri pa....
traktor nazalost nije pregledan one sajle od rucne kocnice idu ispod zadnjeg difrencijala vise je nego očajno:twisted:

moram reci da je traktor jako simpatican onako na oko kad se ga gleda sa nekih 5-10 metara ali kad se pogleda izbliza i ona dolnja kuka .... mijesto gdije se stavlja reg. pločica utikac za struju prikolice ...moglo se je jako jako puno puno bolje a sa ne puno vise utroska materija i rada...:cry: osobno mislim da je preskup ....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Takav mjenjač postoji i s 16 brzina. Neznam zakaj su odabrali baš toga, jer 1 par zupčanika ne košta baš Bog zna koliko više.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Takav mjenjač postoji i s 16 brzina. Neznam zakaj su odabrali baš toga, jer 1 par zupčanika ne košta baš Bog zna koliko više.

E sa 16 brzina i blokadom oba diferencijala bi to bila neka druga priča. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
o tome pričam, da ima žešći mjenjač, veću podiznu moć hidraulike i blokadu oba diferencijala bol bi kompletan.

ovako je rođen za lagane transporte...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Nadam se da ovu temu prati i netko iz Labinprogresa.
Bilo bi dobro da se ukljući i informira nas iz prve ruke jesu li naši prijedlozi provedivi.

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98
Nadam se da ovu temu prati i netko iz Labinprogresa.
Bilo bi dobro da se ukljući i informira nas iz prve ruke jesu li naši prijedlozi provedivi.

Potpisujem sve napisano, Tubera smo kupili u 10. mjesecu 2008. godine dakle među prvima.
Kako sam već prethodno i pisao sa istim sam u potpunosti zadovoljan, obrađuje 5,5 hektara voćnjaka, koristin rotacioni malčer za košnju, prsjkalicu 330 litara, služi za vuću. Sve gore napisano je potvrđeno, što se tiče maistora mehaničara svaka im čast, dolaze u najkraćem mogučem roku. Do sada sam zadovoljan osim kvarova i nedostataka koji su bili na hidraulici ali su otklonjeni. Dakle i moje mišljenje je da bi proizvođač trebao ako netko čita uvažiti naše sugestije sa terena.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Potpisujem sve napisano, Tubera smo kupili u 10. mjesecu 2008. godine dakle među prvima.
Kako sam već prethodno i pisao sa istim sam u potpunosti zadovoljan, obrađuje 5,5 hektara voćnjaka, koristin rotacioni malčer za košnju, prsjkalicu 330 litara, služi za vuću. Sve gore napisano je potvrđeno, što se tiče maistora mehaničara svaka im čast, dolaze u najkraćem mogučem roku. Do sada sam zadovoljan osim kvarova i nedostataka koji su bili na hidraulici ali su otklonjeni. Dakle i moje mišljenje je da bi proizvođač trebao ako netko čita uvažiti naše sugestije sa terena.

Slabo oni prate,ja im poslao e-mail čekam već 4 dana ni odgovora zanima me dali može dići atomizer 44o l(vode+166 kg težine(atomizer)odgovora niotkud
JAROMIR što je bilo s hidraulikom,koji motor si uzeo kada nema več odgovora od naših Labinaca da se mi forumaši informiramo jako me zanima taj traktor.

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98
U jedno dva ili tri navrata došlo je do probijanja dihtunga na razvodniku hidraulike, dakle kod ručice, a što je sanirano, te je na prvobitnom modelu bila jedna pumpa za volan i hidraulik, a što mi je kasnije zamijenjeno, tj. stavljene su dvije pumpe. Uzeo sam lombardinijev motor a na koji stvarno nema pritužbi, traktor je OK brz i okretan, jedino što mu u brzim brzinama fali malo snage, ali sve se riješi ubacivanjem u spore, što se tiče atomizera 440 litara nemogu ti ništa reći, ja imam atomizer 330 i špricu od 330 litara, te jedno i drugo diže bez problema. Jeina zamijerka možda još na hidrauliku koja nije baš jako precizna, jer prilikom podizanja i spuštanja zna malo podrhtavati. No kako sm i prije naveo svaki kvar ili ti nedostatak bio je riješen bez ikakovog pogovora i po reklamacijama (ljudi su stvarno Ok i profesionalni).

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Hvala:supz:
Puno si mi pomogao kada ti rješiš svojih 5.5 he valjda ću ja svojih 2 he bez problema.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
negdje sam pročital da je mjenjač na tuberu "posuđen" od fiata? Istina ili?

Ako je mislim da je to dobra stvar jer osnoni stari fiatov 6+2 mjenjač koji je na štoreu drži bez problema 43-50ks a posuđen je iz fiata 35ks.
8+2 je išal na jače traktore znači da bi mogal podnijet još više....

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
negdje sam pročital da je mjenjač na tuberu "posuđen" od fiata? Istina ili?

Ako je mislim da je to dobra stvar jer osnoni stari fiatov 6+2 mjenjač koji je na štoreu drži bez problema 43-50ks a posuđen je iz fiata 35ks.
8+2 je išal na jače traktore znači da bi mogal podnijet još više....

ne znam gde si tu informaciju ti čul (mada bi to bilo puno bolje i kvalitetnije),
kad svi znamo da je na njemu sve tehnologija iz kine izuzevši
motore koji su od Talijana

S

staffmen

Guest
neznam dal ste vidli...
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=ZmBFVJU9vMI&feature=related[/YT]

Na vrh