• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tuber 40 - Labin Progres

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98
samo jedno upozorenje prilikom proljetne košnje događalo mi se da se je traktor pregrijavao a sve to iz razloga što sam kosio kada je maslačak već odcvao, te je dolazilo do velikog nakupljanja cijetova na rešetku i na hladnjak, a što je po meni urzok to što je akumulator smješten previše blizu hladnjaka, te u ovim uvijetima nema dovoljnu protočnost zraka. Nije neki veliki problem osim učestalog čišćenja rešekte i hladnjaka.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
samo jedno upozorenje prilikom proljetne košnje događalo mi se da se je traktor pregrijavao a sve to iz razloga što sam kosio kada je maslačak već odcvao, te je dolazilo do velikog nakupljanja cijetova na rešetku i na hladnjak, a što je po meni urzok to što je akumulator smješten previše blizu hladnjaka, te u ovim uvijetima nema dovoljnu protočnost zraka. Nije neki veliki problem osim učestalog čišćenja rešekte i hladnjaka.

Hvale vrijedan podatak ,ali manje više svi imamo taj problem s maslačkom,samo ti nas izvještavaj ,kada nemogu dobit podatke od Labinprogresa već 30 dana uputio zamolbu (dali može Tuber dići i nositi atomizer 166kg+440 lit vode.
Odgovora nema?

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Svakom traktoru će se to desit, na nekog više utječe na nekog manje. IMT ima rijeđe saće od npr. ursusa, i manje se štopaju, dok taj isti usro ima dimenzijama manji hladnjak od 539 a dosta više snage, pa su saće gušće i osjetljiviji je, treba češće ne samo čistit nego i dobro isprat saće....

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98
nemogu dobit podatke od Labinprogresa već 30 dana uputio zamolbu (dali može Tuber dići i nositi atomizer 166kg+440 lit vode.
Odgovora nema?

Jesili li uspio stupiti u kontakt sa odgovornima u Labinprogresu, zanima me kakovo je "službeno" mišljenje vezano za nosivost, tj. podiznu moć hidraulike.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Jesili li uspio stupiti u kontakt sa odgovornima u Labinprogresu, zanima me kakovo je "službeno" mišljenje vezano za nosivost, tj. podiznu moć hidraulike.

Nisam:confused:
Mislim ili to nije ta email adresa ili ih nezanima odgovor što mislim da nije baš da se tako zezaju tj.ignoriraju buduće kupce.
Znaš li ti koju email adresu?
I kakva su tvoja iskustva s podiznom moći hidraulike?
I JAROMIR,jer postoji kakva mogućnost da ti to isprobaš negdje podići,molba nije zahtjev,jer još neke forumaše to tišti svi mi imamo agromehanikine atomizere 440 lit za voćnjake,pa sada da Nam svima budeš neka vrsta savjetnika kada službeno nismo dorasli gospodi iz Labinprogresa.

Posljednje uređivanje:

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98
Nisam:confused:
Mislim ili to nije ta email adresa ili ih nezanima odgovor što mislim da nije baš da se tako zezaju tj.ignoriraju buduće kupce.
Znaš li ti koju email adresu?
I kakva su tvoja iskustva s podiznom moći hidraulike?
I JAROMIR,jer postoji kakva mogućnost da ti to isprobaš negdje podići,molba nije zahtjev,jer još neke forumaše to tišti svi mi imamo agromehanikine atomizere 440 lit za voćnjake,pa sada da Nam svima budeš neka vrsta savjetnika kada službeno nismo dorasli gospodi iz Labinprogresa.

kako sam i prije pisao ja koristim atomizer agromehanika 330 litara i nije bilo problema sa podiznom moći, ako igdje uspijem pronači od 440 litara pokušat ću ga napuniti i isprobati podiznu moć. Nadalje nije mi jasno zašto se ne javljaju moja su iskustva sa njima sasma suprotna dakle sve 5, kako sam i prethodno napisao. Slao sam ti na privatni pp brojeve telefona ljudi iz labinprogresa ili nisi čitao ili sam ja nešto z....., pokušat ću ponovo poslati brojeve.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
kako sam i prije pisao ja koristim atomizer agromehanika 330 litara i nije bilo problema sa podiznom moći, ako igdje uspijem pronači od 440 litara pokušat ću ga napuniti i isprobati podiznu moć. Nadalje nije mi jasno zašto se ne javljaju moja su iskustva sa njima sasma suprotna dakle sve 5, kako sam i prethodno napisao. Slao sam ti na privatni pp brojeve telefona ljudi iz labinprogresa ili nisi čitao ili sam ja nešto z....., pokušat ću ponovo poslati brojeve.

Primio PP sve ok nazovem u ponedeljak.
Ako uspiješ to s atomizerom bilo bi dobro prolazi i neka ratarska prskalica od 450 lit,da sami expereimente slažemo ti si jedini aktivni Tuberaš ostalih ni za lijek,msopar nemože se logirati pa poslao mi odgovor na email.
Pozdrav.

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98
Njoko jesi li uspio stupiti u kontakt sa gospodom iz Labinprogresa, ako jesi koje je njihovo mišljenje za atomizer 440 litara, pokušao sam pronaći neki veći ali za sada ništa, ako ne uspijem prilikom slijedećeg prskanja moj od 330 litara opteretit ću svojom težinom pa ću vidjeti što će reći.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Njoko, si napisal mail ani?

Nisam danas pošaljem pa objavim na forumum kada dođe odgovor.
Pozdrav.
Poslao na onu email adresu ova pitanja:

-može li traktor podići atomizer zapremine 440 lit+166(svoje težine)
-može li hidraulićna pumpa terati priključne strojeve npr ovaj
http://www.messis.hr/poljoprivredni_strojevi.asp?id=GEG&prikaz=opis
-Koji je motor bolji za primjenu u voćarstvu osobito na nagnutom terenu.
-postoji li karbon filter za filtraciju
-servis u Slavoniji

ODGOVOR(svaka čast na brzini oko 30 min nakon pitanja)

1. Traktor Tuber 40 može nositi atomizer navedene zapremine ( isprobano kod
nekoliko naših kupaca koji su uzeli traktor i atomizer)
2. Pumpa na traktoru može pogoniti kosilicu koju ste dali za primjer
(traktor mora imati hidraulične izvode 2+2)
3. Svi naši Kupci su se odlučili na traktor s Lombardini motorom (u odnosu
na Yanmar, ima 4 KS više,održavanje je lakše, Servis je u Bizovcu i Otoku za
traktorse s Lombardini motorom u našim centrima)
4. Kabina na traktoru je atestirana i zadovoljava sve standarde (nivo buke,
zatvorensot, prozračnost), nema karbon filter, nego filter za grijanje i
hlađenje kabine
5. Servis u PMT Centar Bizovac i Otok.

Napomena: Traktor s kabinom možete vidjeti u našem centru u Bizovcu.
S poštovanjem,

Posljednje uređivanje:

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98
Evo da javim i daljnja iskustva, prije dva tjedna prozujao mi ležaj na mjenjaču. Nazvao maistora, te u roku tjedan dana kvar otklonjen. Uzrok prilikom montaže (sastavljanja) nepravilno, tj. obrnuto postavljen vanjski poklopac, te je ušla voda u kučište i oštetila ležaj. Nadalje u razgovoru sa istima navodno da je u planu tj. da postoji i prototip od 50 konja, tj. motori lombardini i yanmar, četiri cilindra, koji se zasniva na istoj karoseriji i obliku, jedino sa malo dužim prednjim poklopcem. Dakle moja iskustva i dalje pozitivna što se tiče samog održavanja i poduzetnosti.

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
posto sam novi ovdje i tek sada ovo vidim, da ne citam bas sve... koliki vas imaju tuber 40 s lombardini motorom te dali ima kabinu, i koliko je plaćen (vise me zanima onaj s kabinom) te koliko sati vas je sluzio bez kvara

lijep pozdrav

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98
posto sam novi ovdje i tek sada ovo vidim, da ne citam bas sve... koliki vas imaju tuber 40 s lombardini motorom te dali ima kabinu, i koliko je plaćen (vise me zanima onaj s kabinom) te koliko sati vas je sluzio bez kvara

lijep pozdrav
Lijep pozdrav i tebi, kako sam već gore i pisao imam Tubera 40 s lombardini motorom, 2008. godine kupljen u 11. mjesecu, do sada imam nekakovih 500 sati rada, što se tiče samoga motora do sada nije bilo nikakovih problema, a ostalo sam već gore napomenuo, dakle hidraulika i ležaj, no ako si i malo pročitao možda je najbitnije to što su ti ljudi iz servisa jako popduzetni i korektni, tako da sam i unatoč tim kvarovima i dalje zadovoljan.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Lijep pozdrav i tebi, kako sam već gore i pisao imam Tubera 40 s lombardini motorom, 2008. godine kupljen u 11. mjesecu, do sada imam nekakovih 500 sati rada, što se tiče samoga motora do sada nije bilo nikakovih problema, a ostalo sam već gore napomenuo, dakle hidraulika i ležaj, no ako si i malo pročitao možda je najbitnije to što su ti ljudi iz servisa jako popduzetni i korektni, tako da sam i unatoč tim kvarovima i dalje zadovoljan.

zanima me kakva je fina regulacija hidraulike kod oranja ako mozes reci uspoređeno sa imt-om

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98
zanima me kakva je fina regulacija hidraulike kod oranja ako mozes reci uspoređeno sa imt-om
Što se tiče hidraulike sve je OK, ali nemogu ti reći kakva je prilikom oranja, jer traktor upotrebljavam u voćarstvu, ponajviše za košnju trave i prskanje. Sory.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Što se tiče hidraulike sve je OK, ali nemogu ti reći kakva je prilikom oranja, jer traktor upotrebljavam u voćarstvu, ponajviše za košnju trave i prskanje. Sory.

Hebeš traktor s koim ne oreš:madmana:

sve ok:arrow:

Na vrh