• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tuber 40 - Labin Progres

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Nebi trebalo previše špotat tuber jer i IMT i Torpedo su u početku rađeni na isti način . Sastavljani su iz uvezenih djelova ali je problem što nisu ništa razvijali , tako bi i gospoda iz labinprogresa trebali slušad što seljacima treba . Na taj način si mogu osigurat budučnost.

E upravo o konstantnom usavrsavanju i prilagodjavanju potrebama seljaka govorim. Sa moga stanovista to govori o ozbiljnosti firme. A ne kao imt 40 godina ko pravi fura isti model :toimonster:, to je za tuziti :axe:

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Sto se tice kardana da ruzno odvajanje ima prednosti u normalnim situacijama ali u hitnim nozni cuva glavu, zbog covjekove mahinalne reakcije stajanja na kvacilo.
A rasipac za djubar je li vocarski ili za klasicnu namjenu?

može se kvacilo napraviti i kombinirano tako da radi ručno i u hitnim slucajvima i nožno:finga::finga:

Rasipac hm moze i jedno i drugo ako si mislo za bace nje u redove samo sto je sirok oko 2,20m stavis jedan lim ko blendu sa gornje strane i radis pod manjim gasom moze da baca u redove ili brazdu

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
može se kvacilo napraviti i kombinirano tako da radi ručno i u hitnim slucajvima i nožno:finga::finga:

Rasipac hm moze i jedno i drugo ako si mislo za bace nje u redove samo sto je sirok oko 2,20m stavis jedan lim ko blendu sa gornje strane i radis pod manjim gasom moze da baca u redove ili brazdu
E kombinovano odvajanje bi bilo pravo rijesenje :supz:

Da mislio sam na bacanje u redove. U 2.2m posiroko tesko bi se provlacio.
Evo bas sam veceras dovezo rasipac iz udruzenja koji je takvog tipa ali uzi i bas namjenjen za vocarstvo, pa sutra bi trebao bacati djubar pa ce biti i koja slika

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584

Evo bas sam veceras dovezo rasipac iz udruzenja koji je takvog tipa ali uzi i bas namjenjen za vocarstvo, pa sutra bi trebao bacati djubar pa ce biti i koja slika

da ovaj je veliki ali za masline meni je ok samo sto ne volim bacati djubrivo bas ispod masline jer onda imas problema sto puno trava tjera ...
Ima moj prijatelj maloga za vinograd samo sto je on napravio rupu ispod rotora i potpuno ga zatvori tako mu baca po sredini reda ...

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584

gleda sam na stranicama AGM-a europard 824 i ima rucno kvacilo kardana baren mi se tako cini ...

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
gleda sam na stranicama AGM-a europard 824 i ima rucno kvacilo kardana baren mi se tako cini ...

Moze biti, stvarno nisam zagledao :scratch
Bas cu virnuti u kataloge da tamo mozda nepise

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Moze biti, stvarno nisam zagledao :scratch
Bas cu virnuti u kataloge da tamo mozda nepise

vec dvije-tri godine "kupujem" traktor sa kabinom (grijanom) rabljeni i pikiram na zetora jer ima kompresor i sistem kocenja za prikolicu i rucni kuplung kardana i sad sam se malo zagledao za kineza europard 824 na akciji sa PDV-om 132000 kn sa prednjom vucom hidrvolan i navodno ako sam kuzio ima 4 spore 4 brze i 4 rikverca + polovice svih brzina potpuno dovoljno nije zetor ali je novo ...
sad imam Univerzala 643 dt i isto ga moras svako toliko "šarafiti" ;) da se razumiomo nisam imao nekih velikih kvarova ali non stop negdije pusta nafta pusta ulje pusta voda ne radi koja sijalica ne puni bateriju itd.....

nisam pametan sto raditi :madmana::madmana:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
jel vi vozite te tubere ili kaj?
dajte malo...slike, dojmovi, lomovi, servisi,...
niste ih valjda kupili da ih doma pod dekicom držite?:scratch

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
jel vi vozite te tubere ili kaj?
dajte malo...slike, dojmovi, lomovi, servisi,...
niste ih valjda kupili da ih doma pod dekicom držite?:scratch

ma zima je tko se uopce vozi, a i nafta je poskupila....:partyman: :partyman:

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98
Evo danas sam ga palio prvi puta od 11. mjeseca, akumulator je bio skinut i dopunjen, te je upalio bez ikakovog problema. Što se tiče dojmova i ostalog imaš dvije-tri stranice unazad, ali sve OK.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Evo danas sam ga palio prvi puta od 11. mjeseca, akumulator je bio skinut i dopunjen, te je upalio bez ikakovog problema. Što se tiče dojmova i ostalog imaš dvije-tri stranice unazad, ali sve OK.

Malo slikica ne bi bilo na odmet:supz:

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
ima ko karakteristike tubera 50 s kabinom ? jel ko kupi tog 50?

koliko dođe jena kosa ili malčer za njega da si mogu kositi između oraha :)

Posljednje uređivanje:

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98
ima ko karakteristike tubera 50 s kabinom ? jel ko kupi tog 50?

koliko dođe jena kosa ili malčer za njega da si mogu kositi između oraha :)

Ovdje imaš dobar izbor a i cijene su prihvatljive ja imam njihovu roto kocu 150 cm,

http://www.metal-ko.com.hr/

Negdje sam već čini mi se napisao Tuber 50 prototip je bio na proljetnom sajmu u Gudovcu, te mi je gospodin Josip sa štanda rekao da će proizvodnja najvjerojatnije ove godine.

evo ti ga ovdje http://www.agroklub.com/agrogalerija/14-osjecki-jesenski-sajam/2953/ karakteristike nisam našao ali kako je izgledao na sajmu sve isto jedino što je produžena prednja hauba da stane motor.

Posljednje uređivanje:

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
da tu i jos jednu sliku sam nasao na netu...

da sada ne pisem mail, koliko ti je dosla ta tvoja roto kosa?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
jel itko kupil onog s Yanmar motorom?

jesi vidio onoga u colibriju,na jamadolu,sa lombardinijevim motorom dođe oko 110 000 kuna....:supris:...kaj to nije malo previše....:scratch

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
jesi vidio onoga u colibriju,na jamadolu,sa lombardinijevim motorom dođe oko 110 000 kuna....:supris:...kaj to nije malo previše....:scratch

a gle, najskuplje je doma kupovat...
ima još i onaj u kliča selu kaj prodaje, možda je on kajgod jeftinejši...
inače stotku bi im dao za onog od 50 ks s kabinom i to još moraju upolovit sve brzine i napravit mu hidraulik kao na mom vladimircu da stišće prema dolje...
stotku i ni lipu više...:finga:

Najnoviji postovi

Na vrh