• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tuber 40 - Labin Progres

S

staffmen

Guest
eto i ja mogu rec isto...
visok sam 195, sjeo sam na traktor na sajmu.
Mjesta ima, ne previse al ima. Ponekad mozda kad bi stiskao kvacilo noga udari u volan, al ajde moze proc.
Uglavnom ko neki laik ja bi reko da je to lijep traktor, dobar motor, al getriba nije nesto. I sve u svemu preskup. Kad ga usporedimo s nekim traktorima koji su na "boljem" glasu

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ja imam želju uživo vidit onog s 50 konja, možda su to malko bolje smislili...
ovaj 40 je meni bio koma (a nisam izbirljiv, vozim vladimirca), na mojih 188 valjda imam pre veliku šlapu pa kad sam stisnul kvačilo odma sam i onu štanjgicu dolje nagazil (jel od prvog pogona?)...
i skoro sam se ubil kad sam silazil, plastični se blatobran podfrknul pod mojom lakoćom...
jedino sam se osijećal kao da sjedim na svom vladimiru zbog visine...
traktori te snage i izvedbe bi morali biti niži, svaki smo dan sve stariji i teže se penjemo...goldoni je to savršeno izveo na svojim mačkima...

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
TUBER 40 - LDW 1603-1 osnovna varijanta + hidraulični izlaz 2+2,
MPC 93.282,50 kn

Skupo je to pogotovo zato sto su dijelovi iz PRC a nasi samo sastavljaju

Evo orginal kinez,bolji od europarda ili eurowolfa

TRAKTOR YTO 454
-45 KS, grijana kabina, 4WD, 4 cil.
MPC (sa PDV-om);
93.900,00 kn

Govorim samo o cijenama,za usporedbu

O kvarljivosti,dizajnu itd nisam kompetentan jer ne posjedujem niti jedan

Ne branim niti ove niti one, ali tuber bar ima motor koji će odraditi par tisuća sati prije nego se raspane. Istina previše okretaja, ali...
Kad bih biro nebi ni jedan od ta dva, a ako se baš mora, onda tuber.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Re: Tuber 40 - Labin Progress

Baš je kriza ili se ne kupuje ili nemamo sreće kada se kupi da je taj forumaš:(n):

other-tps-tuber,1357a960.jpg

S

staffmen

Guest

ima i kod mene jedan, bas smo pricali neki dan.
On je prezadovoljan. Yanmar motor je na njemu.
S njime pretezno kosi travu i korisiti ga za šumu.
-ali niti on nije forumaš :=-:

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635

ima i kod mene jedan, bas smo pricali neki dan.
On je prezadovoljan. Yanmar motor je na njemu.
S njime pretezno kosi travu i korisiti ga za šumu.
-ali niti on nije forumaš :=-:

Koji 40 ili 50 KS?

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391

Tuber ima prednju osovinu i kompletan mjenjac od dong fenga i zbog toga je pomalo tijesan. imam dongfenga 404 2012 godina i lagano se izlazi na lijevu stranu dok je bas tesko na desnu. kabina mu je dobro napravljena i ne udara se glavom prilikom ulaska sto je slucaj kod yto 454 sto je neko vec poredio. tuber je po gabaritima manji i okretniji a samim tim laksi za raditi na malom prostoru. jednostavno receno odlican traktorcic.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635

Nekako najviše mu odgovara naziv manji traktor za voćarstvo,slabo ga vidim u ratarstvu i po gabaritima i po snazi:(giggle):

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854

Pozdrav ljudi!
Vozikao sam se svuda u SLO državi ali zanimivo,ni jednog ne sječam se,da bih ga vidio.

A kinezi-eee
ti ču poplaviti svijet(tako kazao Nostradamus).Ovo je sada samo početak.I kod nas ima prodavača kineskih raktora,ali ima sam otiste,koji imaju certfikat EU.
Najpoznanjiji mi je Inpodan.Za sada kinezov kod nas ne vidi se puno dosta.Jedino jedan blizu mene uzmio je Inpodan,ali ne znam njegove snage.

Kineskih strojeva če biti uvijek više u Eu i više da jih bude,više bit če servisa i više povjerjenja ljudi u njih i siguran servis, i evropskim markama traktora če biti ozbilna konkurenca pogotovo kod malih seljaka.Veliki kmeti još uvjek nemaju povjerovanja u Kineze(tako mi se čini).

U mom najbližjem gradu počeli se prodavati Inpodan ove godine.Na pogled su zanimivi-lepi.Ali taj koji ga kupio,nemože ništa kaazti o njime,jer ima ga samo,da stoji u garaži.Tu i tamo samo ga stavi,na zrak i pravi koji krug oko kuče.

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98

http://www.lombardini.hr/novost.php?id=46
Evo jedna novina Entrada preuzela proizvodnju, a mogu reći da je po meni to jako tužno jer od 02.10.2013. godine nazivan i molim da mki dođu napraviti servis i ništa od toga, dakle sve ono što sam prije pisao pravovremenost i profesionalnost palo je u vodu.

uzgajivac

Član
Tu od
11 Lis 2013
Poruka
86

Ima li novih informacija o Tuberu 40 ili 50 ja sam zainteresiran za kupnju pa me zanimaju iskustva, ima li kvarova i što se najviše kvari, kako ste opčenito zadovoljni sa tuberom.?

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98

Evo da ti se javim imam Tuber 40 od 2007. godine kako sam i gore pisao ja sam sa istim zadovoljan bilo je problema sa hidarulikom aive je to riješeno, najveći prolem je bio sa puštanjem ulja na dihtunzima pa su svi izmjenjeni (u garantnom roku). Nadalje što se tiče servisne mreže sve je funkcioniralo OK-zadovoljavajuće do zadnjeg servisa kojega sam čekao pa skoro četiri mjeseca, no i to je rješeno uz opravdanje kako sam i gore naveo preustroj firme, vremenski uvijeti itd., ako te još što zanima slobodno pitaj. Ja sa mojim samo kosim voćnjak i neki sitnijni radovi tako da ti nemogu prenijeti nekakova druga iskustva.

uzgajivac

Član
Tu od
11 Lis 2013
Poruka
86

Hvala Jaromire, ja sam naručio Tuber 50, reci mi kako se mjenjaju brzine, dali mjenjač krči, koji motor je u tvom Tuberu.
Koje voće imaš?

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98

Što se tiče mjenjanja brzina mjenjač ne krči samo moraš biti nježan i paziti da ne mjenjaš pod velikom orbrtajima, na mome je motor lombardini, a što se tiče voća imam nasad ljeske sveukupno oko 6 hektara. Koliko te na kraju izišao traktor. Za što će ti služiti?

Posljednje uređivanje:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391

Jaromir kakvih si imao problema sa hidraulikom? Imam dong fenga,a ista je hidraulika i mjenjac pa da znam sta me ceka.
Uzgajivac na pocetku ce ici malo teze prebacivanje brzina,a sto vise radi salta se lagano kao auto.

uzgajivac

Član
Tu od
11 Lis 2013
Poruka
86

Bez kabine nekih 116000,00 kn.Imam mladi nasad oraha dva hektara što najesen mislim proširiti za još dva a počeo sam i aktivno razmišljati i o ljeski, no priličan mi je problem u blizini pronači zemljište, a ne želim kupovati zemljište koje je udaljeno od kuće.
reci mi Jaromire dali (po tvome iskustvu) može obitelj živjeti od 6 hektara ljeske.

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98

Kako sam i naveo gore puštali su mi dihtunzi na razvodniku, nadalje prilikom kupnje pošto je traktor bio u "povojima" proizvodnje imao je ugrađenu samo jednu pumpu za hidraulik i volan. što je kasnije izmjenjeno. Što se tiče hidraulike i dalje sam malo nezadovoljan jer je dosta neprecizna. Što se tiče života od 6. hektara ljeske mislim si da bi kroz koju godinu dakle puni rod to moglo zadovoljiti jednu obitelj i financijski i obimom posla.

Posljednje uređivanje:

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98

Hvala Jaromire, ja sam naručio Tuber 50, reci mi kako se mjenjaju brzine, dali mjenjač krči, koji motor je u tvom Tuberu.
Koje voće imaš?
jel stigao stroj??

Najnoviji postovi

Na vrh