• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tuber 40 - Labin Progres

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
a da sada ne trazim i idem mjerit, koliko je imt sirok... vidim da je tu netko imao bas njega prije tubera pa...
čini mi se neki uzak dosta, to je bas vinogradarski traktorić a? Nije za orati baš?

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
a da sada ne trazim i idem mjerit, koliko je imt sirok... vidim da je tu netko imao bas njega prije tubera pa...
čini mi se neki uzak dosta, to je bas vinogradarski traktorić a? Nije za orati baš?

Ma to ti je više traktor za stavit u regal i gledat,normalno da moze orat......

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
ma vjerujem da da joh, al nebi htio za ratarstvo da uzmem neki koji je najviše napravljen za voćarstvo...

kolika je registracija za takav traktor?

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
Ako imaš male površine do jedne rali u komadu(5700m2),obradit to za sebe,trebaš nešto prevozit,hoćeš mali okretan traktor, nećeš pogriješit
Taj malac vuče bez problema olt ili imt 2x10 cola,tanjurača 20 diskova,brane 3 krila,prikolica 3.5 tona kiperica (ima izvode),cisterma 3200l...

Evo opisao sam ti svoj problem,samo mi fali 100000kn,mislim da je malo preskup s obzirom da je 40ks i nas proizvod(bar se tu sklapa),za 74000kn bi ga kupio......

Srbija za svoj IMT subvencionira dio love,naša cijenjena gamad ni ne razmislja tako....

registracija prva mislim oko 1000kn(knjizice,pečati,biljezi)

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
ma nikako da budem pametan dali da uzmem neki stari npr massey od 100ks za 100 000kn (gledam po njuskalu) ili recimo novi taj tuber... imam jednu njivu u komadu od 2hektara, šume iz koje vučem drva, te još jedna njiva od 2 hektara u komadu opet te opet 2 hektara di sam počeo saditi voćke pa tu povrsinu treba kositi, tu bi bio super taj traktorić al neznan za ovo drugo... imam vremena na bacanje pa nije stvar da se to obavi brzo samo da je kvalitetno... na posjednovnom listu je sveukupno 16hektara tako da... za ratarstvo samo 5

te i meni je nekako previse 100 000kn, da je malčice manje, il ovaj 50 ks za 100 000kn s kabinom već bi bilo nešto :))

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ajmo potpisat peticiju i poslat u labinprogres da nam prodaju par tubera 50 po 100 hiljadarki, ful oprema :weedman:
za usporedbu, goldoni 3050 u klasi je tubera i košta bez kabine 138 komada...
a nije kabina svemirski brod, a nemoš usporedit goldonca sa tuberom...

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
pa i tuber 50 bez kabine će ići preko 100 000 negdje sam pročitao, a s kabinom oko 125 000...

eh da i danas vraćaju onih 40 posto uzeo bi si tubera 50, al ovako gledam nebu si ja tako brzo vratio a nek se nakraju pokaže da nemože orati ovu moju zemlju onda bi poludio...

a jel u labinu ima trgovina baš, jer negdje sam pročitao da ne... ???ako ima skoknuo bi ja do dolje

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
a to znam da, to je u čepiću... vozio nekad davno jednom bcs-ku tamo... skoknem koji dan do nji pa baš da vidim... pročitao negdje da će od polovice ove godine izaći u prodaju tuber 50...

aj napišem šta sam saznao :D

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
ma nikako da budem pametan dali da uzmem neki stari npr massey od 100ks za 100 000kn (gledam po njuskalu) ili recimo novi taj tuber... imam jednu

Ako imaš samo za sebe obraditi nekoliko ha njiva+šuma, nebih ti preporučio ništa od 100ks (pa da je i skoro đabe) jer takav traktor je skup za održavanje. za tvoje potrebe mislim da ti je oko 50ks sasvim dovoljno. ne zaboravi, veći traktor traži i veće tj skuplje priključke.

Evo opisao sam ti svoj problem,samo mi fali 100000kn,mislim da je malo preskup s obzirom da je 40ks i nas proizvod(bar se tu sklapa),za 74000kn bi ga kupio......

registracija prva mislim oko 1000kn(knjizice,pečati,biljezi)

Kolko ja čitam tehničke podatke, Tuber ima 40ks samo na naljepnici, a ne i pod haubom (nek se nitko ne naljuti ali za mene je to samo marketinška fora, teško da ima više od 30ks na poteznici).

Kakav bi motor trebao imati Tuber 50?

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
jedan veliki problem su mi ti mali traktori ča ja ne stanem u njih (192cm) a bez kabine mi se ne lijepi za uho baš jer me je strah ako se prevrnem i tak za po šumi...

sjedio i u carrarro agriplus85 i moram se stalno glavu spustat jer mi je pogled u ono od ventilacije a dok jedan drugi carraro neka oznaka 9000 il tako nešto, mrvicu koju konj više ima tamo je sve super...

u kabinu od new holland 3030 stanem al van NE VIDIM...

ići ću ove dane do čepića da provam sjest u kabinu tubera, ak je ko u ostalim ja mislim da ću na kraju uzet bez kabine (jer sam prisiljen-ili nekako si povisit prednje staklo da ide skroz do samog vrha kabine)

koliko troši jedan takav traktor?

i kad dođe dolje prvo ću ih pitat zasto je godina dana na traktor a na motor dvije, kad svi znamo da su motori odlični i da tu ne treba sumnjat a ostalo kinesko pa da vidim ča će reć, dali i sami nemaju povjerenja u sklopove...

jer kubota na svoje daje 3 godine i na ovakve malene
netko je rekao da će onaj motor od 3cilindra dobiti četvrti i tako

D

drax

Guest
Danas na sajmu gospodarstva u Mostaru

scaled.php

kinez je 42 ps cijena 85oo eura, za tuber nisam pitao.

JAROMIR

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
98
Da malo dignemo temu, ima li možda novih vlasnika Tubera, kakva su vam sada iskustva sa traktorom s obzirom da ga pojedinci imamo/imaju i skoro 4-5 godina, kvarovi, ozbiljni nedostatci, pohvale i ostalo.....

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Tema zamrla.
Ima li kakvih novosti?
Imali su u planu isključivanje prednjeg pogona i plivajuću hidrauliku.
Zna li netko jel' novi imaju poboljšanja?
Super bi im došla getriba 12/12.

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
TUBER 40 - LDW 1603-1 osnovna varijanta + hidraulični izlaz 2+2,
MPC 93.282,50 kn

Skupo je to pogotovo zato sto su dijelovi iz PRC a nasi samo sastavljaju

Evo orginal kinez,bolji od europarda ili eurowolfa

TRAKTOR YTO 454
-45 KS, grijana kabina, 4WD, 4 cil.
MPC (sa PDV-om);
93.900,00 kn

Govorim samo o cijenama,za usporedbu

O kvarljivosti,dizajnu itd nisam kompetentan jer ne posjedujem niti jedan

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
Sjedio sam prosle godine na tuberu bez kabine i mogu vam sam oreci da ja nogom 47 stisnem kvakilo do kraja i ukljucim petom prednju vucu?!?!? Vidjela me je vecina forumasa i znate koliki sam, ko pravi slavonac ;) za mene na tom traktoru mjesta nema, kao da sam na igracku sjeo...

nadalje, preglednost iza, nazovimo ju tako je UZASNA. traktor na kojem sam sjedio je na sebi imao poluautomatsku kuku kakvu i ja imam na oba moja traktora, i kao prvo ne mogu dokuciti klin za odbravljivanje iste, a kao drugo ne mogu ni na koji nacin nego uz pomoc nekog ogledala vidjeti je li kuka dosla ispod oka prikolice ili nije... Preglednost na zadnju stranu CISTA NULA. Ne sjecam se tocno, ali jednobrazni IMT plug mislim da se ne vidi iza, kad je spusten u zemlju...

Predni most na tuberu je "grbav" sjetimo se ruskih rjesenja prednje vuce na ovaj sistem, i jos zamislimo to u kineskoj realizaciji. Ako rusi kao neprikosnoveni "KOVACI" nisu uspjeli napraviti kvalitetnu prednju vucu tog tipa, nisam siguran koliko ce kineska trajati...

ostatak (ako je ista i ostalo) je manje-vise OK, ali kao sto zbalija pise, za te pare polovan 539 i imas ga dok si ziv i sve radis kao i s tuberom, izuzev voznja u rikverc u brdo po travnjaku zbog nedostatka prednje vuce, no nece ni na tuberu dugo biti ispravna kad ga uhvati pravi sofer, tako da je to sve isti klinac...

Onome tko ga kupi zelim srecu u radu i da ga dugo dugo sluzi bez problema, ali samo je JEDAN JEDINI IMT ;)

Joj pa tek sad vidjeh ovaj pljuvački post i mogu reć samo jedno
Ajd BOBO ne seri,
Pa koji hebeni IMT,rijesenja na novim ki i na onom iz 70-tih,
Tuber je dobro zamisljen suvremen traktor gdje su trebali dat 2-3 u neki kombinat-vinogorju-voćnjak pa kad ga majstori isprobaju onda popravit nedostatke i nastavit proizvodnju

Najnoviji postovi

Na vrh