• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tuber 40 - Labin Progres

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
ako ce neko vec kupovat kineza neku kupi dong fenga ili yto-a,dong feng barem izgleda ko traktor,solidna kabina sve od lima nema plastike,ima prostora unutra,preglednost je dobra,uglavnom jeftinij i bolji od turbera

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
Labin progres ugrađuje u tubera Yanmar i Lombardini motore, dok za Donfenga nisam siguran da ugrađuje te motore na svoje traktore. Tuber je stvarno oku privlačan traktor, cijena je viša od Dongfenga ali i to ima svoje razloge, glavni je motor, izgled jedan napram drugog čista suprotnost i plastična hauba i blatobrani imaju svojih prednosti, ne hrđaju ako ništa drugo. Sad su Labinjoni napravili i zaista lijepu kabinu i mogu reći samo naprijed i da slože koji veći traktor koji bi još više odgovarao potrebama seljaka.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
an dong fengu je perkinsonov motor kazu da je orginal perkins a i meni se cini da jest,da je on sa lombordini motorm kupovao bi ga narod

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
an dong fengu je perkinsonov motor kazu da je orginal perkins a i meni se cini da jest,da je on sa lombordini motorm kupovao bi ga narod

Je, je original perkins iz Engleske samo kaj se sklapa u Kini.

B

BAGERISTA

Guest
Je, je original perkins iz Engleske samo kaj se sklapa u Kini.

Po broju na bloku motora se može vidit di je sklapan motor,,,jer ja imam perkins motor na knbinirci(kupljena preko)i čovijek je provijerio di je motor sklapan,,,io jedan kod na s isto,,kaže da ukuca u kompijuter,,,j...ga,ako laže on i ja isto tako........:scratch

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
ma nek je bar nalik perkinsu,samo da niej njihov kineski motor,ali eto kineski kama motori za kosacice su se dosta doobro pokazali

B

BAGERISTA

Guest
Mi,govorimo o kinezima,,,i kinesko,,,vidit češ za koju godinu,,,pojest če tržište...........nema di ih nema..malo plastika,,pa ostalo,,vidiš do kud su dogurali,,,svijet je nezamisliv i bez plastike,,,još malo pa dolazi i ostalo:mad::mad:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Dečki, kakav perkins na kinezu, o čemu vi to pričate. Najbolje da nemogu napravit motor.
Eno, primjer ''orginalnog'' perkinsa iz prve serije europardova 804 koji su ih navodno imali orginalne, s sitno preko 1000rh dimi na odušak više nego na auspuh, bio hladan bio vruć, ima snage daleko više nego 577 (ima i više ks), ali..

Te fore su samo fore..

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
http://www.lovolengines.com/en/index.asp

To bi bili kineski Perkins motori,samo to je završena priča , sad se Perkins rukama i nogama ogradjuje od svega što su oni nadrukali od 2003 nadalje kad je licenca povučena .

Po optužbama Perinsa krivotvorili su dokumentaciju, lažirali broj proizvedenih motora, proizvodili dijelove i motore u trečim tvornicama (kopirali tehnologiju, pa razmnožili) .

Sad Perkins pokušava ishoditi zabranu rada za bivše partnere, samo ih Kinezi baš ne zarezuju previše .

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Mislim da su 2008 otvorili SVOJU tvornicu u Kini.Ogromno tržište, a nije im za vjerovati, dok okreneš glavu odma štancaju duplikate :D

Sad koji su koji motori valjda znaju samo kinezi, ak vide po broju motora da toga nisu još napravili, onda je original :D

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Mislim da su 2008 otvorili SVOJU tvornicu u Kini.Ogromno tržište, a nije im za vjerovati, dok okreneš glavu odma štancaju duplikate :D

Sad koji su koji motori valjda znaju samo kinezi, ak vide po broju motora da toga nisu još napravili, onda je original :D

Poštovani članovi ja sam novi na forumu pratim pod traktorom Tuber 40 sve vaše pohvale,mane i puno toga sam uočio da je dobro ali ima i da nije. Ovako imam par hektara voćnjaka i uzeo bih traktor u vrijednosti do 100 000 kn,jer moj 30 god stari IMT 542 je odslužio svoje prvi sam vlasnik i niti generalku još nisam radio ali kako zadnjih 7 god koristim kardan sve se mjenja dosta ga troši,pa me zanima dali uzeti TUBER 40 ili ne. Malo skrečete od teme na kinu ja mislim da nas voćara ali i ratara ima dosta kojima je potreban novi traktor ali nema se ni u ljevoj niti u desnoj strani đepa a kamoli novčanika. Imam atomizer Agromehanikin 440 lit sada dvojba dali može dignut,nosit taj atomizer pod nagnuto brdo IMT 542 bez problema a nema niti utege , malčer 1500 zanon bez ikakvih problema molim vas malo se uključite trebam vaše savjete jer uvjek netko zna više Hvala.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
az te pare mozes kupiti imt 549dv sa povratom a turbera nikako,taj tvoj stari imt je masina naspram ovog turbera

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
az te pare mozes kupiti imt 549dv sa povratom a turbera nikako,taj tvoj stari imt je masina naspram ovog turbera

Hvala na odgovoru ali uvjek postoji ali svi bi mi za malo love ljep moderan jak traktor ali koliko love toliko i muzike nebih nešto polovno naizgled ljep je taj tuber 40,ali ti kineski djelovi me muće. Naime neznam kako prolaze vlasnici eurowolfa i europada s kapanjem ulja i ostalo neznam kakvi su motori dosada šta god sam uzeo kinesko nevalja narode nevalja i gotovo osobito namjenjeno na naše balkansko tržište. U Njemačkoj sam naišao na europad 60 vlasnik je zadovoljan ima farmu i služi mu samo za manje poslove prednji utovarivač. onaj tko posjeduje traktor Tuber bio bi savršen za odgovore ali naravno da ga nehvali ak nije za pohvalu eto ovim putem vama forumašima poziv svaki odgovor je dobro došao:prayer:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
ma i ja sam kao sto kaze nas narod oblijeto ko tih kineza al inista od njih,nisu to traktori za nasu balkanski prijedel i nas nacin iskoristavnja masine,djelova isto ko da nema,kod mog rodjaka puko mu zubcanik u mjenajcu mora ic da ga pravi jer orginalnog nema,trakotr ne kaplje nigdje motor dobar ali ostale stvari lose,mozda su kinezi dobri al iza strana trzista, cist primjer milka cokolada je mnogo bolja i ukusnija i kvalitetnija kad je tamo kupis nego ova nasa u ovi mansim prodavnicama ista stvar sa traktorima

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Tuber 40

Da se i ja malo javim kao što sam i naprijed napisao posjedujem Tubera, bilo je nekakovih problema koje sam i naveo, ali sveobuhvatni dojam je odličan, imam također 5 hektara voćnjaka služi mi za košnju trave rotokosom (malčerom) od 1500 mm, nadalje bez problema nosi prskalicu od 330 litara, jedino ako imaš brdoviti teren mogao bi biti problem, ali to se riješi sa dodavanjem utega. Što se tiče motora odličan do sada napravljeno 330 radnih sati, a kao što sam i napisao velika prednost je susretljivost mehaničara tako da svaki problem riješavaju u ajmo reći rekordnom roku 2-3 dana, što vjerujem kod drugih nije baš takva praksa (ovi se vjerojatno bore za kupce i tržište).

Hvala kolega voćaru . Sutra idem na sajam u Bizovcu pa da ga vidim uživo, slike su jedno a uživo drugo. Neznam jer imaš kabinu i kako se ponaša u vožnji normalno na makadamu ili što se kod nas kaže u leniji

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Tuber 40

Nemamo kabinu na traktoru, traktor ima orginalni zaštitni luk na sklapanje, što se tiče same vožnje mogu reći da je uistinu užitak voziti se na njemu, traktor je jako brz i okretan u čemu jako pomaže hidraulični volan, do sada nisam primjetio da bi negdje na motoru puštao ulje.

Ma i ja sam na mom IMT 542 skinuo kabinu,jer je uska a platila je najviše glava. Kod prskanja je kabina zakon danas sam gledao na netu malo i druge traktore npr. KIOTI DX 50 u njemačkoj dođe 19 000 eura a ima sve klima,đojstik ,sinhrone,više na KIOTI Deutchland -Traktoren jako zanimljivo a kod nas tih modela niti nema a i cjena puno veća. Uglavnom Tuber 40 jako zanimljiv traktor a bolje ostavit novac nama nego kinezima.

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465

da, točno PERKINS WUXI se zove pogon....
mali motori 400 serije naporavljeni su jer su ih kupili od SHIBAURE, dakle japanaca, al po meni su trebali ih dati indijcima-SIMPSONS TAFE da ih sklapa i proizvodi.....

Z

zami

Guest
Neki dan sam dobijo informaciju da su napravili novi model sa 55 konja i neke druge novitete, jel ko zna šta o tome?

Z

zami

Guest
samo to da je to izvan serijski model i da se je tek počel proizvoditi!

Na vrh