• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tuber 40 - Labin Progres

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
ZJ,
taj model Argona (F70 iz 2007) više podatkov na
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,548
Imam Argona 70 sa zračnim hlađenjem, vozil sam i novijega s vodenim i 5 brzinskom getribom, voćara nisam ali i on je isti samo sa skraćenim trubama.
Svi imaju sinkronizirani invertor, zato se čudim da veliš da taj nema. Možda krči pri prebacivanju u rikverc, ali to samo znači da su poderani sinkroni. Inače česta boljka na SDF getribama, radi prebacivanja u hodu.
 
Posljednje uređivanje:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,568
Eto, Iwanho je potvrdio.

Nisam mjerio, ali znam da traktor LETI!
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,548
Ispričavam se, mislil sam reći da ne bi trebal iti više od 30, obzirom na propise, ali očito ide.
Zato su ostavili stalno uključen prednji pogon radi zaustavljanja, no kolika mu je bila trajnost u takvon režimu?

No, raspored brzina je...neupotrebiv, bar za polje.
 
Posljednje uređivanje:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,437
Za 40 km/h dovoljno je i paljenje prednje vuce. A ovaj nema ni mogucnost gasenja iste.
 
  • Like
Reactions: ZJ

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,031
Pa brzine se ne čine loše ima 5 brzina do 10km/h i lijepu konačnu brzinu za transport
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,548
Dobre su za ravnicu, no neki teret od par tona u ozbiljniji breg ne bi išel ni u prvoj brzoj.
Fali mu brzina između 7 i 11, recimo oko 8,5km/h.
Premalo su 4 stupnja za taj raspon brzina.
A da o neupotrebivom rikvercu i ne givorimo.
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Ma svašta tu čitam. Stalno uključeni prednji pogon. No tako vozi i moj kum i komšija na AC-jima a nikada lomova. A na Goldoniju i Fiatu pa se pogoni podrobili zbog toga. Pojma nemam kako netko toliko izdrži al netko ne. PA čovik bo potrošil sa Tuberom više guma nego če zaraditi. Nek bi napravili izklop pogona i spustili krajno brzino na 30 komplet mijenjač i kraj priče.
Ljudi moji imate prav i nemate. Puno je ovdi na forumu, koji opevaju slavu tim IMT-jima na 6 brzina. TAmo su svi pronašli optimalno brzino, a sad na tuberu sa 8 brzina nikako. Zato kažem imate svi prav. Možda je razlika samo u tome, koliko če tko naći dlaka u jaju. ovo je napraveni traktor za nekvi točno zamišljeni krog ljudi, al ne profesionalace. Zato je toliko različtih na trgu. Traktorčič je za male poslove napraveni a za to je i dobar. A što se tiče rikverca, ovo ne mogu ni komentirati, kamoli progutati...BAr reverzer na ove brzine naprijed i to bi nek bilo to. PA barem bez sinhrona. Ejejej duša me boli.
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,031

Na stranici piše da ima mogućnost isključivanja prednjeg pogona, a najveća prikolicu koju može vuć je lakša od moje tako da ne vjerujem da se nebi našle brzine pošto ja sa ac-om nadem, pa ako treba i u spore nebi bilo prvi puta.
Nije mi jasno zašto gledate na ovaj traktor kao da je pravljen za profesionalnu primjenu, to je obiteljski traktor koji mora moc radit sve pomalo, cijenom je sigurno prisupacniji od slicnih razvikanih marki a za razinu primjene koja se ocekuje od njega sasvim solidno, treba gledat ulozeno dobiveno nista drugo
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Upravo to, uloženo - dobiveno me odvratilo od Tubera. Ono kaj sam dobil kod Goldonija, a nema Tuber, meni vrijedi puno više nego je bila razlika u cijeni. Možda netko ima drukčije zahtjeve pa donese i drukčiju odluku.
Neke male promjene su izgleda napravili, no to je daleko od potrebnog i krucijalnog. No generalno gledano, ako žele prosperitetnu proizvodnju i prodaju trebaju promijeniti mjenjač i za tu snagu okretaje kardana 540 i 540Em kao i povečati podiznu silu hidraulike. Rijetki su strojevi koji zahtjevaju 1000 okretaja, a traktor je preslab da vrti kardan s 540 okretaja na režimu za 1000.
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Ču biti kratak: Kaj nešto košta 50 eur, a toga netko ne treba, onda je taj novac potpuno odbačen u đabe tome čoviku. Netko ne treba ove opreme i radije uzme traktor 5 hiljada povoljan, pa maka bi za dodatnih 5 hiljada dobijo svašta dodatne (bezkoristne zanjega)opreme. Izgleda da i ovdi drži izreka: "Svaka stvar ima svog kupaca".
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Krompironja da, ima sada za izključivanje, a spuštena je i brzina krajna. Pa sa time i brzi rikverc. No to je ok, ali meni se bar po izkustvima sa traktora čini, da svaki brzi rikverc, koji je preko 10 km/sat, prebrz je. Okretač mrve u rikverc ti treba prenos sa brzinom nekdi između 9 i 10km/sat, ako su bregovi. No po ravnici, možeš i sa 11 il12. ZA ove grablje za mrvo reverzer je najbolji, a ča je tu je.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Točno je da svaka roba ima svojeg kupca, samo je pitanje jel th kupaca dosta za serijsku proizvodnju.
Zanimljivo je kome se sviđa Tubera. To mi sliči na jednog kolegu iz davnih vremena dok se još na poslu moglo slaviti rođendane, imendane i sl. Uvijek je slavljenik donesel za pojest iza popit. Kolega je svako malo izjavil kak je fini špek i istovremeno uzel šunku.
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,538
traktor za cestu super...ajd, i u blatu ide (opet prijevoz), i s malčerom u manjoj travi ide...al bogme oranje mu je već puna kapa...
znači, lakši poslovi, i čini mi se da moraš biti niži od metar osamdeset i cipela ne veća od broja 43...meni je dosta tijesan...
i osjećaj je da je višlji od vladimirca... 🤭
e da, zaboravih...ne vidiš priključke u radu s njega...
 

TihoST1

Dobro znana faca
Tu od
1 Sij 2021
Poruka
130
Hm......@Darijus i @Krumpironja hvala vam...
Ostali članovi izgleda nisu zainteresirani za komentirati baš ovaj stroj,meni se čini po fotkama da je malen,ali izgledom je novi,nije ni mala cijena,ali zabrinjavajuće je da ne možeš vidjeti priključak iza sebe jer kako vozač vidi šta radi iza sebe,to je samo po sebi opasno i riskantno........a netko je u prijašnjem postu rekao da ne vidi ni ispred dovoljno dobro,znači totalno nepregledan,više za transport i hobi poslove. Treba duboko ići u promišljanja i u samu tematiku pokušati proniknuti.
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,031
Pa ne znam koliko takav novi košta, negdje se detaljno bila razradila ta tema tako da mislim da nije niti neka prilika po pitanju cijene u odnosu na novoga, ali to je sasvim solidan traktor za jedno manje gospodartsvo, u ničemu se ne ističe i sve može odradit koliko toliko dobro, iz iste rasprave se sjećam da se tuber 40 i 50 uspoređivo sa 533 i 539 tog vremena
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,331
Ako se ne varam ta verzija je imala problema sa hlađenjem zbog prezatvorenosti svega oko motora. Mislim da je takav isti i jednog čovjeka iz mojeg kraja i dok nije izrezao otvore sa bočnih strane ko na novijim stalno ga je to zezalo. Imam osjećaj da se tu prek haube jako malo vidi, a i ove poluge hidraulike dolaze sa navarenim flahovima ispod njih za pojačanje?
 

Najnoviji postovi

Na vrh