Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Ti flahovi navareni pucaju dosta, ja kod suseda kaj mi malčiral dok nisam imal malčer to varil, i kod njegovog šogora isto. Ali njega dobro služi traktor.
Kardan od 1000rpm je bez koristi na tak malom traktoru.
Na Sameu imamo 540/540E/1000. Najviše koristimo 540E, pa 530 za frezu, a 1000 nikad. Bačen novac.
Ako Solaris toliko košta, nemoj Tartufa ni gledati. Nepregledan je, no to je manje važno. Očajan mu je raspored brzina, nije sinkroniziran, ima dvostepeni, a Solaris nezavisni kuplung za kardan...
Tartuf je brži, ali prije čuje brdo nego kaj ga vidiš itd.
LpoNEču se puštati u detajle,koje navajate,al razpoređene su za mene brzine gledajuč na količino brzin dobro.Treba se znati,da pričamo o 8 stepenom mjenjaču.Šteta,da nije djelimično barem sinhronizovan.Za kakav ozbiljni rad zmanjka ti jednostavno brzin-prevelike rupe između brzina.
Takvi mjenjači sa strane tvornice obavezno bi trebali biti dublirani sa mehaničko polovičknda ok.Slažem se sa vama,da bi i ja kao tehnolog dao mogučnost odabira kupacu,dal želi imati 750(540E) ili 1000 na kardanu.Za mene zanimiviji isto kao vam taj 750.
A za rikverc neču ni komentirati-užaš.Ovo je nedopustljivo.
Pozdrav ,kako si zadovoljan tuberomImam Tuber 40,koju veličinu freze imate laka teška a da mu nije previše i koji malčer da kupim, hvala svima...