• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tuber 40 - Labin Progres

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Ti flahovi navareni pucaju dosta, ja kod suseda kaj mi malčiral dok nisam imal malčer to varil, i kod njegovog šogora isto. Ali njega dobro služi traktor.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Po meni je traktoru veliki nedostatak mjenjač 8+2, pogotovo jer je jako brz. Prvi su imali 38 km/h, a novijima je navodno smanjeno na 30 km/h (neprovjerena informacija). Ergonomija je za mene jako loša, no to ne znači da bu tak i nekom drugom. Treba sjesti na njega i probati. U odnosu na fergiće velika je prednost prednji pogon.
Kad sam 2012/2013 tražil traktor bil je u opciji, ali sam ga od opcionalnih prvog otpisal, najviše zbog mjenjača. Također sam, doduše naknadno, dobil informaciju da traktori vole zakuhati. To je kasnije riješeno, ali ne znam od koje godine proizvodnje.
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Mah razumijem ljude, koji komentirate,da nazad ne vidi se ništa. Ovo ti je napraveno slično kao i Goldoniji sa tankom za gorivo straga izza sijedala. KAd dođeš sa fergiča il AC-ja il štorčana ,kdje vidiš i vijke stražnjih truba dole, onda se ti to zdi,kao da voziš tenk. Al problem maleni ti je samo, dok kačiš,jer se kuka il take stvari ne vidu. A ak počinejš raditi, samo se okreneš i malo jako malo nagneš nazad vidiš sve, što ti zaista treba vidjeti. Jednostavno se navikneš. Imma to i + i-. Nikad ti malčer il slični alat ne baci što u leđa i prašina od alata ne uđu u dijo sijedanja, aka ima kabino, zabrtvljen ti je u nulo. A ja ovakav traktor nikad u živo nisam vidijo raditi nikdje, tako da samo toliko mogu komentirati.Prvo što mi padne u nos je ,da se ne može mijenjavati tekom vožnje,jer mi se čini nema sinhrona(nek me izpravi netko ko to zna). ZA nekoga to nepomemban podatak, al zamene oduvik jedan najpomembnijih.
 

Njoko

Aktivni član
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Traktorić je ok, dosta visoko se sjedi preglednost je dobra bez kabine, malo kod kačenja strojeva treba se nagnuti pozadi ali nista strasno, kada se navikne jako zanimljiv traktor za voziti i upravljati.
Probao sam voziti i bio je jedn od opcija
, kolega iwanho je rekao malo su čudne brzine ali sasvim ok, motor je ok, nije za neku profi uporabu. Kada čovjek proba voziti taj traktor nakon ferđe ili kao ja imt 542 starog 30 godina usporedba kao stojadin i golf 4 😀.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504

Njoko,​

svaki traktor je dobar za određenu namjenu i uvijek nekog zadovoljava. Moj Goldoni ima 16 brzina prema naprijed u rasponu od 1 do 31,4 km/h a prema natrag 8 u normalnom rikvercu plus 4 u fast revers modu. Za svoje potrebe često koristim sve osim 4 najsporije prema naprijed i isto tako prema natrag. Meni je to važno, nekome možda nije. Tuber je relativno nov model traktora i normalno je da je prava raketa prema tzv. raketama (fergo).

Koja opcija je kod tebe prevagnula?
 

Njoko

Aktivni član
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Kupio sam BCS volcan 850Ar, revizibilni bilo mi je važno zbog prskanja da ima kabinu sa filterom od aktivnog ugljena, veliki protok hidraulične pumpe, minimalno 3 hidraulične utičnice, da je uzak okretan jačeg motora i ta revizibilnost od presudnog značaja.
Mali nabildani vinogradarsko-vocarski traktor.
 

Prilozi

  • Screenshot_20210130-192209_Drive.jpg
    Screenshot_20210130-192209_Drive.jpg
    19.8 KB · Pregleda: 22

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Čestitam! :ppozdrav: Imaš pravu malu zvijer. (y)
Još da su grupe brzina sinkronizirane, bil bi to vrh vrhova.
Nek te i dalje dobro služi.
 

Tuber

Novi član
Tu od
1 Stu 2020
Poruka
1
Kardan od 1000rpm je bez koristi na tak malom traktoru.
Na Sameu imamo 540/540E/1000. Najviše koristimo 540E, pa 530 za frezu, a 1000 nikad. Bačen novac.
Ako Solaris toliko košta, nemoj Tartufa ni gledati. Nepregledan je, no to je manje važno. Očajan mu je raspored brzina, nije sinkroniziran, ima dvostepeni, a Solaris nezavisni kuplung za kardan...
Tartuf je brži, ali prije čuje brdo nego kaj ga vidiš itd.
NEču se puštati u detajle,koje navajate,al razpoređene su za mene brzine gledajuč na količino brzin dobro.Treba se znati,da pričamo o 8 stepenom mjenjaču.Šteta,da nije djelimično barem sinhronizovan.Za kakav ozbiljni rad zmanjka ti jednostavno brzin-prevelike rupe između brzina.
Takvi mjenjači sa strane tvornice obavezno bi trebali biti dublirani sa mehaničko polovičko_Onda ok.Slažem se sa vama,da bi i ja kao tehnolog dao mogučnost odabira kupacu,dal želi imati 750(540E) ili 1000 na kardanu.Za mene zanimiviji isto kao vam taj 750.
A za rikverc neču ni komentirati-užaš.Ovo je nedopustljivo.
Lpo
 

Tuber 40

Novi član
Tu od
10 Lis 2023
Poruka
2
Imam Tuber 40,koju veličinu freze imate laka teška a da mu nije previše i koji malčer da kupim, hvala svima...
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,540
izmjeri širinu traktora (vanjsku širinu guma) i nemoj ni za živu glavu kupit manju frezu...osobno imam na vladimiricu at 20 gramipovu, i ima snage i da sam uzeo 220...
teže freze, manji zahvat.
 

Najnoviji postovi

Na vrh