Nej biti bedast kaj bi mi kudili to vinceko,to delaju sam hormaki ja imam visoko misljenje o nasim tudumima.
Evo da se pofalim,moje se razbistrilo vidi se i Njujork crez njega a i kiselost se popravila.No nacul sem od jenega slovenca da ima neki grozdjani secer v tekucem stanju te to pomaze ce je prekiselo.
I tak ti ja brze bolje v petek ,dok sam putuval dimo z Austrije stanem v SLO vneki poljoapoteki te zatrazim tega carobnog cukora.Veli trgovec meni da nima i bi moral poiskati v LJutomeru ali veli on to ni resenje vec treba zmeriti kiselost te po potrebi odkiseliti.
Nej ti mej kemiju rivat v moju bozju kapljicu, pa to ni vidlo grama otrova velim ja njemu,to je eko kaj bi to kvaril.No veli to ni kemija a trebalo bi i sumpora zmerit, te mi na kraju proda set za mjerenje sumpora i kiselosti.NJegovo "visoko" misljenje je da sumpora mora biti 45-50 mg vlitri i kiselost 6-7.5 , no meni se cini da je 50mg maximum po hrvatskim zakonim te mu bas ne verjem.
Negdi na internetu sam nasel da je sumpor 20-25 vredu,moje mjerenje koliko je tocno nesem siguren da sam trefil nijansu v epruveti je pokazalo 30 mg a kiselost 9,e ve vas ja dragi pajdasi pitam za vasa misljenja kuliko bi moralo biti.
Hik, napri se zahvalivam.:drink::drink: