• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 400

breganabronx

Član
Tu od
15 Stu 2016
Poruka
124
hmmm, primjetio sam da mi diže prednji kraj (imam ove manje utege) pa ću probati napravit nosač naprijed za utege, a utege bih betonirao (cca 50kg). Sad ili staviti ovakve utege ili napraviti ovo kaj sam naveo? Mislim da je veća potisna sila ako je uteg naprijed ispred mašine
 

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Za poluosovine i sve ostalo origi tegovi u kotaču su naj bolji.
 

Tv420s

Član
Tu od
31 Ožu 2018
Poruka
50
Novi sam vlasnik TV420S, nakon kupovine a prije svih radova odlučio sam tomicu detaljno očistiti i podmazati, izmijeniti filtere i maziva i sl.. Prilikom podmazivanja krstova kardana, na donjem- radnom kardanu primijetio sam luft tamo gdje se kardan kopča na izlazno vreteno, naime kardan hoda u svim smjerovima po cca 1 cm. Pregledom sam utvrdio da u krstovima ili nema nikako lufta ili ima zanemarivo malo, dakle luft je ili na spoju kardana sa izlaznim vretenom ili u samom vretenu. Kad upalim traktor u uključim radni kardan u vožnji ili u mjestu ne čujem nikakve neželjene zvukove niti mi curi ulje iz zadnjeg diferencijala. Da li mi iko može reći da li je taj luft normalan ili???
 

kebirpm

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
100
Luft od centimetra sigurno nije normalan
Očigledno ima lufta na ležajevima prijenosnih vratila.
Najbolje skinuti središnji dio (između motora/kuplunga i diferencijala) sa okretnom čahurom i provjeriti - zamijeniti ležajeve. Onda se mogu detaljno provjeriti i križevi kardana.
Nije to preveliki posao.
Pogledaj priručnik i katalog dijelova za TV420/523.
Pozdrav
 

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Kod tebe se aksialno pomera kardansko vratilo, nije do ležajeva i nesekiraj se puno! Jednostavno ti fali zatik ili ti elastična čivija na prednjem delu kardanskog vratila koji osigurava da se ona ne šeta upravo tih 10mm!
:icon_super:
 

Tv420s

Član
Tu od
31 Ožu 2018
Poruka
50
Puno hvala joekiki, znači da se ne mora hitno otvarati, može čekati da se to sredi kad i sam zglob i čahura sazriju za remont???
 

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Ja se izvinjavam, al nisam dobro pročitao da se drma u svim smerovima 1cm...verovatno je i stradao koji od ležajeva u trapu što reče @kebirpm! Ako ćeš koristiti izlazno vratilo, valjalo bi što pre pregledati i zamenuti ležajeve!
pozzz joe
 

Tv420s

Član
Tu od
31 Ožu 2018
Poruka
50
Joe, po slici koju si objavio vidim da misliš na prednji dio kardana gdje ima ovaj osigurač za koji si napisao da fali. Međutim ja imam luft na drugom kraju kardana, prema nazad. Pričao sam o tome sa čovjekom koji ima tv 20ak godina i on kaže da to nije neki veliki problem jer se često javlja kod traktora koji su koristili izlazno vratilo..
 

Malina

Novi član
Tu od
12 Ožu 2015
Poruka
23
Odlično to ide a nije ni poorano.
Jel to nova freza? Gdje i koliko?Koji model?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Ralle 888

Član
Tu od
17 Svi 2013
Poruka
91
Kupljena nova pre 3 godine, detalji su na slici.
slika.jpg
 

Drug Mile

Član
Tu od
24 Stu 2010
Poruka
99
Molim savjet. TV419, dizao sam samu hidrauliku da vidim jel radi kako treba i kada je došlo u krajnji gornji položaj pošpricalo me ulje. Jel to normalno, ima li načina da se spriječi? Ispustilo je oko 1 deci ulja na rupici nasuprot klipu.
 

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225
Ne bi trebalo da je nešto strašno, to ti je malo lošije zaptivanje brtvi u klipu pa ti prolazi ulje, i kada si poluge podigao u gornji položaj klip izbacio ulje koje je prošlo između brtvi i bilo u cilindru. Po meni sve dok hidraulika dobro diže i ne pođe da se to dešava učestalo to ne treba otvarati.
 

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Kad digne do vrha pusti ručicu-ne vuci:icon_razz: može još dugo dizat.:icon_eyes:
 

Drug Mile

Član
Tu od
24 Stu 2010
Poruka
99
Ma prvi put koristim hidrauliku, traktorčić je nedavno kupljen. Inače mi dobro drži, kad dignem priključak i ugasim motor ostane mi u zraku bez vidljivog spuštanja, zato sam očekivao da je sve u redu. Staviti ću nekakvu posudicu na onaj odušnik cilindra, ako mi se opet dogodi da procuri da mi ne masti traktor.
 

Najnoviji postovi

Na vrh