• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 400

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,928
To je manometar Teleoptik iz onog doba, izrađen po JUS-u i ugrađivan na sve kaj se kretalo.
I bil je jako kvalitetan.
 

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225
Mislim da je i ova cijev od nekog IMT, bar sam je kupio gdje je najviše dijelova od IMT, paše i po dužini tako da nisam imao dodatnih komplikacija, skraćivanja i sl. Ako imaš ispravnu lampicu za pritisak ulja nije toliko ni potreban manometar. Meni sada više služi kao mjerač temperature motora, jer pritisak varira u zavisnosti od temp. motora, tako je, kada je hladan pritisak veći od 6 bara, na nekoj normalnoj temperaturi je između 3 i 4 a kada se dobro zagrije zna biti i ispod 2. To je otprilike na pola ili malo više gasa. Normalno je da se pritisak poveća kako se povećava gas.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,928
Cijev metalna nije baš idealno riješenje, a naročito ne ovakva ravna jer bi usljed vibracija mogla puknuti.
Ili pleteno crijevo ili metalnu omotati krug ili dva da se smanje vibracije.
 

Manuel Ilić

Novi član
Tu od
27 Svi 2019
Poruka
22
Ja mislim da bi za tv 418 bila idealna bez skraćivanja cijevi, i to što MUHA govori velike vibracije pa bi trebalo nabaviti pleteno crijevo
 

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225
Uvijek ima boljih i lošijih rješenja, cijev kao cijev nema nekih velikih vibracija jer je spojena na fiksni dio nosača filtera ulja a i na prednjem dijelu je kontrolna ploča fisno spojena sa cijev volana tako da nekih posebnih vibracija nema. Cijev je bakarna pa se da savijati i uradio sam je tako da nigdje ne dodiruje metalne dijelove traktora da se ne oštećuje sa vanjske strane. Mislio sam je na mjestima gdje bi se dodirivala sa traktorom zaštititi sa gumenim crijevom ali nisam imao potrebe. Po meni bi bilo teže riješiti pleteno crijevo jer bi ono samo od sebe vibriralo i češalo o metalne dijelove traktora i tijekom duže eksploatacije dobilo oštećenja. Već ranije sam dobio neke savjete kao neće izdržati manometar neće ovo ono, i u alat sam stavio vijak da mogu zatvoriti priključak na nosaču filtera, da u slučaju nekog kvara ili pucanja, ne ostanem bez ulja i nisam ga do sada upotrijebio.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,928
Ja se ne bojim da bu pukel sam lajtung več da bi mogel propustiti na spoju oka i lajtunga (tam na nosaču filtera gde ide šuplji vijak). Tu je hart lotano i tu je naj slabiji.
Pleteno pošelnaš s vezicama uz instalaciju i nema brige. Isto tak je kod pletenog problem kaj dugo ne traje jer ulje pojede gumu.
Takva su moja iskustva i mišljenje o te dvije vrste provodnika ulja.

Inače je moje mišljenje da je ta vurica glupost, samo zbunjuje vlasnika, a dobru lampicu prije primjetiš kad zasvijetli nego da gledaš stalno u manometar.
 

Manuel Ilić

Novi član
Tu od
27 Svi 2019
Poruka
22
Na Imt je metalna i vecinon dira metalne djelove i tako 40 godina i nikad problema pa mislim da nece ni sa tim biti problem
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,928
Na IMT je metalna i na svim kritičnim mjestima je pošelnana pod šaraf te popigana kaj ju automatski amortizira. Veči ravni lajtung ide (na 539) s bloka na kompresor i tu zna biti problema oko pucanja ili stradavanja navoja na poklopcu kompresora koji je aluminijski.
 

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,189
To je normalno...probaj se ponovno zahaklat tako s traktorom ali da opterecenje bude suprotno i onda ce okretati desni a lijevi ne...
 

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,189
Hm...mozda je ipak nes otislo....kotaci u zrak pa probaj rukom okrenuti da li ide...
 

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225
Interesantno, ako je nešto puklo., teško da vuče samo jedan. diferencijal bi prebacivao na puknuti dio koji nema opterećenja pa nebi vukao ni jedan. Što je rekao sttipa kotači u zrak i provjeriti da li nešto krcka, zapinje i šta se okreće a šta ne.
 

Najnoviji postovi

Na vrh