• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 500

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
To ne može biti to jer je crijevp prema rukavcu spojeno šelnom..tu nema pritiska i vjerojatno je spojeno na rezervar kao povrat..amen

Avaks21

Novi član
Tu od
14 Sij 2021
Poruka
19
Prioritetni ventil je to, to imaju svi traktori koji imaju jednu pumpu za volan i radnu hid...tako ima i frend na 523, radi savršeno možda negdje po foruma ima i slika
Znači bas se tako zove

trapula

Novi član
Tu od
23 Ožu 2014
Poruka
22
Pozdrav.
1.Dali negdje mogu skinuti RADIONIČKI PRIRUČNIK za Tomo vinković Tv523M?
Motor Mwm diter D993-1D.
ODavno nisam se služio forumom i najvjerojatnije negdje ima,pa molim koju dobru dušu da mi pomogne.
2.Koji regler ide na njemu?
Hvala

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
Pozdrav rajo,dugo me nije bilo.
Previse obaveza.
Jedno pitanje,nasao sam novu instalaciju za Tomicu,ima mala privreda i mislim Turska.
Posto imam od dva auta instalaciju,pitanje: jel bolje kupiti gotovu instalaciju ili praviti instalaciju od zica koje imam?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,940
Ja bi sebi radil od žica koje imam ili bi kupil nove žice ili kablove i tak napravil.

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
I ja sam vise za tu opciju. Deluje mi sigurnije.
Sta predlazes za alternator?
Najmanji fizicki hocu da stavim,da izbegnem da secem deo haube.

Kod nas na tehnickom nekad traze dlaku u jajetu pa hocu sto vise moguce da ga ostavim u fabrickom stanju. Naravno dodacu mu radno svetlo pozadi posle tehnickog.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,940
Nemam pojma, sječam se da se tu na forumu pisalo da neki Japanci imaju mali alternator i da on najmanje smeta

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,073
Imam TV 418 prva serija.
Nema dinamo, bar onaj klasični, kojeg držiš kaj litrenu flašu.
Nema alternator.
Sve mu se nalazi u zamašnjaku i špule i magneti. Van izlaze samo žice i to na selenski ispravljač, a kojeg sam zamijenio ispravljačkom diodom. Maksimalni napon punjenja je oko 14V.

kenanking55566

Novi član
Tu od
19 Pro 2023
Poruka
1
Pozdrav imam probleme sa tomom vinković 523 filter nafte puca kupio sam novi filter i opet je pukao. šta uraditi

e.e.e.

Novi član
Tu od
4 Ožu 2024
Poruka
2
Pozdrav svima, imam problem sa Tv 523 .
Kada na ravnici (po cesti) idem sa vise od 50% gasa pocne plesati,mislim da samo zadnji dio plese. Takoder u oranju krivuda. Ima lufta u volanu ali ne pretjerano. Unaprijed hvala

e.e.e.

Novi član
Tu od
4 Ožu 2024
Poruka
2
Prijašnji vlasnik kaze da ga je reparirao prije godinu dana. Nema neke masti okolo, kada stanem gore cvrst je, nista ne tucka. Nisam imao bas neko iskustvo sa zglobnim traktorima. Dali ima neki način za provjeriti ?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,073
Podmetni polugu (štafl, cijev...) pod zglob i porobaj ga dizati!
Može biti lufta gore-dolje na bolcnima ili na vodoravnom zglobu (gdje se naginju prednji kotači u odnosu na sreažnje)!

Najnoviji postovi

Na vrh