• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ULJA I OSTALA MAZIVA

• Temu pokrenuo seljaček
  • Datum prvog posta

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
prociseno ulje kako kaze kolega reparirano:(nod):

mada ne mora da znaci,neznam gdje nailazite na ta lijeva ulja...

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
To je ekologija, prečiste stara ulja i stave dodadke. Tu je jedina razlika kakvi su dodatci i procent.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pa kako znaš da INA ili modrica nisu lijeva ulja?
Sve je to relativno.
Bolje bilo kakvo novo pa svake 3-4god.novo nego renomirano 18god bez zamjene.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Nisam pisal o ini in modriči, pišem za sva ulja i svjetske (eko) trende.
Opet u ova vremena znamka i cjena nisu presudni za kvalitetu.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Zanimljivo je kad Tokić, auto Krešo ili neki drugi ducan stavi neke marke ulja na akciju i jako bude jeftino i oni dalje imaju zaradu i ljudi kupe i sretni su a kad netko kupuje jeftinije ulje odma je predrasuda da nevalja.

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Meni je OIL Singol jako sumnjivo ulje. Sad je odjenput postalo sveprisutno, piše na njemu Rostock Njemačka. Inače imam od njih samo jedan hipenol 90, tak za gluposti, frezu i sitnice. Ali za motor to ne bi kupoval. Više vjerujem u INA Super 5

krunoslav7

Član
Tu od
12 Kol 2012
Poruka
59
hipenol se koristi za razno razne getribe i podmazivanje zupčanika a ne motore,navedena ina super 5 je za motor,koja baš i nije najbolja za moj traktor,za moj traktor bi trebalo ulje sae 20w,a super 5 je 15w

krunoslav7

Član
Tu od
12 Kol 2012
Poruka
59
IHC 644,ja sam nalio super 5 u motor,ali po preporuci proizvođača trebalo bi zimsko HD10w ljetno HD20w,barem tako piše na njemačkoj stranici od ihc-a

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
joj tnx @krunoslav7 ja sam si baš mislil hipenola u motor natočiti :icon_eyes: dobro da si me prosvjetlil na vrijeme. Btw broj 15 ti je između 10 i 20, moreš se voziti dakle ujesen i na proljeće:(nerd):

Pital sam općenito o ulju OIL Singol kakva je to neobična popularnost nastupila? Ima ga na svakom čošku.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Znaš da na našem tržištu završi svakakvo smeće. Ljudi su spremni toliko ići u krajnost u šparanju da šparaju čak i na ulju. A nema održavanja do dobrog ulja. Ja u autima koristim mobil 10-40 i motori savršeno rade. Kupio sam auto u takvom stanju da je bio za šrot. Promijenio karike i sredio glavu, napravio 100 tisuća kilometara i opet je 3 puta bolji nego što sam ga bio kupio. Tako sam si razmislio da ću od sada i u traktore sipati mobilovo ulje i ako se pokaže dobro, neću šparati tih 100-200 kuna kod izmjene ulja.

Posljednje uređivanje od moderatora:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Vrhunsko japansko ulje koje se probija na naše tržište.
Prvo uljevanje u par marki japanskih marki.

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Vrhunsko japansko ulje koje se probija na naše tržište.
Prvo uljevanje u par marki japanskih marki.

:(giggle):

ne mogu reći, dobra je ekipa u sakal-u u vg, ali ulje se prema mojem iskustvu nije iskazalo.

Sustina 5w40
Hyper 5w40
HD 15w40

Ništa negativno, ali daleko je to od priča koje ga podržavaju.

Nego vidim, opet su krenule lovačke na zadnjih par stranica.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
sipajte onda castrol ono je najbolje,kakvo eneos,na kraju krajeva nije ni bitno koje je,samo da je novo,ja preferiram inu i modricu,jako kvalitetna ulja za traktore...

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
natočio sam Ambra Multi G u getribu u Case-a , mjenjali semering zadnjeg kotača pa je odmah došao red da se i ulje zamjeni ..kvalitetnije ulje a jeftinije od Ine, uzeo odmah 100 l

u motor sam točio do sada Ina super turbo , a sad pa nadalje ide ELF Trophy 15w40 , ide do 500 rs, i kvalitetno ulje

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Mata,

s jednima moraš po papiru a s jednima po praksi. U ovom slučaju oboje je na istoj strani.

Prouči MSDS i TD, ovako je onom tko se imalo razumije u tribologiju, smiješan zadnji ti post.

Petronasov Multi G je OK ulje, govorim o proizvodu. Kako će se ponašati u tvom stroju i dali je SAE gradacijska viskoznost prema zahtjevima proizvođača, ostavljam tebi na izbor.

Najnoviji postovi

Na vrh